Snowpeak PP20

Joca

Administrator
Staff member
Uh... novitet iz Shaoxing Snowpeak Air Gun Factory - match PCP vazdušni pištolj PP20, za koji kažu da je entry-level takmičarski pištolj i da nudi kvalitet i performanse po prihvatljivoj ceni.
Zaista deluje jako zanimljivo i svakako predstavlja unapređenje nama poznatog modela PP700, prevashodno u boljem ubacivanju dijabole, podesivom zadnjem nišanu, balanseru, match rukohvatu i (verovatno) okidaču. Kalibar 4,5mm, 7,5J.
Za sada nema nikakvih drugih detalja. Videćemo pod kojim sve brendovima će se prodavati ovaj pištolj, a za sada mu ni cena nije poznata. Ipak, ja već stajem u red na neviđeno. :)

88f3723889298a663f30012052.png

Samo budite oprezni sa takvim produkcijama i očekivanjima, nije lako napraviti kvalitet, ma kako to izgledalo prosto. I dalje nema dilema sta je vrh u ponudi, a to su Steyr, Morini, Pardini, Walther, FWB se sad probija kod pištolja ozbiljno, ali to je to, nema tu puno prostora za druge firme, pokušali su ali ne ide to lako.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Naravno. Niko ne očekuje kvalitet koji nude Steyr i ostali navedeni. To nije realno ni po kvalitetu ovog "kineza", niti po ceni, ali za ulazak u svet takmičarskih hazdušnih pištolja, vežbu, sticanje osećaja i uživanje u pucanju, verovatno je više nego nego dovoljno. Takmičari će, sasvim logično, znati šta da odaberu i neće imati dilemu. Za nas amatere i zaljubljenike sa tanjim novčanikom i ovaj će biti ok. Ako uopšte i stigne do nas...

Potpuno tacno Joco , svi mi znamo sta je provereno ali da li su nam svima potrebe takmicarske ?
A znajuci da se pp 700 odlicno pokazelao nema razloga da ovaj pp20 bude losiji , naravno vreme ce pokazati ...

Ako cena bude normalna siguyrno ce se dobro prodava i u Srbiji. Licno sam prepravljao pp700 da bude upotrebljiv u svrhe pucanja na deset metara da ne kayem takmicarski posto on to nikada nece biti , ali meni ya sada koristi. rado bih kupio ovaj ako bude cena prihvatljiva.

Da, da, veoma lepo izgleda, čak šta više, izgleda za sve pare i mnogo više :)

Attachments

• Screenshot_20250721-221244.Chrome~4.png
    Screenshot_20250721-221244.Chrome~4.png
    486.4 KB · Views: 34
Dragi strelci,

Juče sam došao u posed ovog pištolja i imao sam sat vremena sa ga istestiram, tako da vam sada pišem samo prve utiske.

Kao prvo i osnovno, pištolj je precizan na nivou Štajera, ili približno.

Sa oslonca sam 5 dijabola ispucao u centar, u jednu rupu.

Kasnije sam pucao 15ak meta sa po 2 dijabole i za pištolj iz kojeg pucam prvi put, ovo je izuzetno solidno za moje poimanje.

Pištolj je težak 1100 grama, dakle u rangu sa Pardinijem, ali je teži od ostatka "konkurencije".

Uprkos težini, solidno je izbalansiran, na način na koji meni odgovara kao strelcu.

Brzina je malo veća za pištolj, ja sam merio na 10 uzastopnih dijabola i bila je između 166.2 i 167.8m/s., dakle odstupanja su jako dobra. Tako velika brzina ima svoju cenu a to je - mali broj korisnih hitaca sa jednim punjenjem, cenim 50ak (nisam ga praznio do nivoa regulatora).

U narednim danima ću da vidim da li je predviđeno da se čekić podešava, pa da se na taj način utiče na brzinu.

Što se tiče nišana, ja sam oduševljen kako izgledaju i kako su klikovi konzistentni i precizni (4 klika po krugu).

Za one koji vole širi ili uži zadnji nišan i to je podesivi, kao i sam položaj celog zadnjeg nišana po osi pištolja (može da se pomera napred-nazad) što omogućava dužu nišansku liniju i bolju preciznost.

Ono što bi moglo da bude bolje - ručica za natezanje pištolja ima blago jeftin osećaj (dok ostatak pištolja apsolutno nema). Oseća se grebuckanje i trljanje o druge površine.

Takođe, rukohvat (po meni) ima preduboko urezane žlebove za prste, što ako vam ti žlebovi ne odgovaraju, može da bude mali problem, ali opet ništa što ne rešava turpija i šmirgla.

O ceni neću da trošim reči, nešto preko 500€ za ovakav pištolj u garanciji, u ovim uslovima kakvi su kod nas za kupovinu je em bagatela em se dobijaju sva prava saobraznosti u roku od 2 godine, tako da, ako mene pitate Best buy.

U utorak bi trebalo da mu se posvetim na nekoliko sati i narednih nedelja da vidimo kako će nakon nekoliko treninga sa njim da se pokaže na 6 serija.

20250731_161439.jpg20250731_161055.jpg20250731_161040.jpg20250731_161035.jpg20250731_160506.jpg

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Probao sam ga u Panimu i ima sitno ( grebuckanje, tarenje pri okidanju ).
Možda može da se popravi poliranjem.
Nisam upućen u vazdušne pištolje ali pošto imam steyr i walther puške znam da napravim razlikU
Uglavnom mogu da se srede takve stvari poliranjem i slično, ali je onda veliko pitanje šta se dešava sa garancijom, kapiram da se gubi :)

I ja sam ga probao u Panimu, mala mu je drska za moju saku koja je velicine L large, i to mu je bila najveca mana za mene.

Users who are viewing this thread

Back