Sobna liga 6-9m - opšte informacije

@Joca
hocemo ocenjivati mete sa decimalom, ili obicno, nisam ni probao sta moze sve s atom emtom posto je bas bas sitna

Da vidimo kako će se pokazati na 15 meta i kako će oceniti i sabrati sve, pa ćemo videti šta je najbolje.

Dragi prijatelji, dolazi zima duga i hladna... otvorena strelišta su sada uglavnom zatvorena, zatvorena strelišta nisu baš svakom blizu ili lako dostupna, pa evo sjajne prilike da i ove godine otvorimo našu malu Sobnu ligu.
Molimo bih vas da se ovde preliminarno izjasnimo ima li nas dovoljno zainteresovanih za organizovanje Sobne lige 2023/24? Tek toliko da vidim koliko nas je, pa da se dogovaramo dalje... :)

Kada se planira u kom periodu?
Od prošle zime skoro da nisam pucao a tek sada me stiže gomila privatnih obaveza pa da znam da li mogu da se uklopim.

Neka nas ne obmanjuje današnje lepo vreme. Biće gore. Kape, rukavice, neki čak i pletene čarape...
Bata @zare ne daj se. Evo primer šta gomila privatnih obaveza, pesma svraka, i komšijskog radija učini vanserijskom strelcu:
1000009205.jpg

Povucimo se u sigurnost naših domova!
Sad ozbiljno, iz priloženog se vidi da sam nekvalifikovan, al se prijavljujem.

Okvirni plan je da počnemo za vikend 23. decembra, a druga varijanta da sačekamo da prođu praznici, pa krenemo tokom januara. Kako se dogovorimo.

Izvanjavam se ali nisam školovala, koji je očekivani potreban broj ispucanih meta na nedeljnom nivou? Zainteresovan sam ako nije neka velika frekvencija. Ali to znači da bih pucao jednom nedeljno pa bih tad ispucao sve što je potrebno :)

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

Ja sam zainteresovan, naravno, samo sto bi mi koji smo iz istog mesta mogli da se okupimo negd ei ispucamo tu metu zajedno. Konkretno mislim na Zrenjanin.
Inace puca se jedna meta nedeljno, sto je u proseku 15 minuta.

Novi Sad može opušteno u streljanu, ja idem ionako dva puta nedeljno pa se stoga prijavljujem samo neka neko kaže pravila.

Da, sobna liga se zove sobna, jer se puca u domaćim uslovima. Zato što:

1. Gađa se iz stojećeg stava, na daljini od 5,5m (6yd) u zvaničnu metu za 6yd. Ova meta je proporcionalno umanjena u odnosu na onu za 10m, pa je osećaj isti.

2. . Pre početka lige, svaki od prijavljenih učesnika dobija 5 (pet) listova A4 sa odštampanim metama, a svaki list je pečatiran pečatom AGS.

3. . Liga se sastoji od 5 kola, a u svakom kolu se gađa u 15meta (koliko ih ima na jednom A4 papiru), sa po jednim hicem u svaku pojedinačnu metu. Ako na jednoj meti ima više od jednog hica, ta se računa 0 (nula) poena.

4. Kada učesnik ispuca svih 5 kola, svih pet meta šalje ili donosi drugu sekretaru Buci i(li) meni. Svaku pojedinačnu metu bodujemo u profesionalnom softveru namenjenom baš za to (TargetScan) i sabiramo ukupan rezultat.

5. Poenta je ispucati svih pet kola do određenog roka i poslati/doneti pečatirane mete na bodovanje. Papir koji nije pečatiran znakom "AGS turnir" neće biti bodovan.

6. U ovoj ligi niko neće proveravati nikoga, samo bodujemo rezultate na osnovu meta. Polazimo od premise da svi gađaju stojeći stav, bez oslonca, na daljini od 5,5m i tu nema nepoverenja niti proveravanja.

jos samo jedno pitanje :) gde se moze nabaviti meta koja ce biti koriscena, radi vezbanja i upucavanja? mislim na metu bez oznaka,grba itd.

Ovo izgleda zanimljivo, samo bi mi bilo potrebno da za vežbanje osiguram prostor iza mete, da ne uništim malter/stolariju/pločice.

BTW - koriste se samo fiksni nišani? Morao bih da skinem optiku sa svoje toljage u tom slučaju.

Users who are viewing this thread

Back