Još jedan vikend za pamćenje na Bukovoj Jarugi
Još jedan prelep vikend, odnosno subota i nedelja provedene praktično od jutra do mraka na strelištu Bukova Jaruga u Bariću kod Obrenovca.
Subota je bila rezervisana za pripreme, upucavanje pušaka, podešavanja i, naravno, nezaobilaznu zajebanciju i druženje.
A u nedelju smo imali i prvi zvanični skup novoformirane grupe Airgun Long-Range. Prvi zajednički trening, razmena znanja, iskustava i mišljenja, podešavanje pušaka i optika, testiranje različitih setupa i pucanje na distancama sve do 300 metara. Uz sve to, ozbiljna zajebancija, odlična klopa, druženje i atmosfera kakva i treba da prati ovaj naš hobi.
Meni lično je ovo bio posebno zanimljiv dan jer sam prvi put u životu ozbiljnije pucao na 100 i 150 metara. Veliko hvala
@zoric , koji je nesebično podelio svoje znanje i pomogao mi da namestimo moj FX Impact za slugove. Rezultati za prvi put su me više nego obradovali, ali sam isto tako shvatio koliko tu još ima prostora za učenje, testiranje, podešavanje i igranje sa težim slugovima. Upravo je to valjda i najveća draž ove discipline...
Posebno želim da se zahvalim
@zoric i Slobi na inicijativi, osnivanju Airgun Long-range grupe i organizaciji ovog prvog okupljanja. Verujem da je ovo tek početak jedne veoma lepe priče i da će iz nje nastati još mnogo treninga, okupljanja, takmičenja i dobrog druženja.
Naravno, ogromno hvala i Nemanji, našem domaćinu, koji se zaista trudi da se svi na Bukovoj Jarugi osećamo kao kod kuće. Po meni trenutno nema lepšeg i boljeg mesta za nas vazdušare u okolini Beograda. Strelište već sada pruža mnogo mogućnosti, a znajući Nemanjine planove i entuzijazam, siguran sam da će tek napredovati.
Posebno me raduje ideja da se u budućnosti napravi i odvojen deo sa stalno postavljenim Field Target i Hunter Field Target metama, gde bismo mogli bezbedno da treniramo i približimo te discipline ljudima koji ih do sada nisu probali. Bukova Jaruga definitivno ima prostora i potencijala da postane mesto na kojem ćemo moći da uživamo u praktično svim granama vazdušnog streljaštva.
Sve u svemu, dva dana pušaka, podešavanja, učenja, pucanja, dobre hrane, smeha i još boljih ljudi.
Vidimo se ponovo na Bukovoj Jarugi!
Zokara, Slobo, Nemanja i svi koji su bili deo ovog prvog LR okupljanja hvala vam na još jednom vikendu za pamćenje!