Sta je potrebno prilikom kupoprodaje oruzja

goxy said:
Može i bez ikakvog ugovora. Lepo odeš u pol.stanicu i kažeš da želiš da tvoja puška pređe u vlasništvo kupca. Onda oni odrade papirologiju I odjavu sa tvog imena. Potpišete i ti i kupac par papira i kud koji mili moji.

Mislim da to ne može u svakoj PU . Zavisi kolko su voljni da rade papirologiju koju nisu obavezni . Izjavu o prenosu vlasništva

Imam ja ali postavicu za sad samo sliku dok ne skeniram...
9134c9c02a222cd1d4ba1fcbb2a8cd88.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

TexWiller said:
goxy said:
Može i bez ikakvog ugovora. Lepo odeš u pol.stanicu i kažeš da želiš da tvoja puška pređe u vlasništvo kupca. Onda oni odrade papirologiju I odjavu sa tvog imena. Potpišete i ti i kupac par papira i kud koji mili moji.

Mislim da to ne može u svakoj PU . Zavisi kolko su voljni da rade papirologiju koju nisu obavezni . Izjavu o prenosu vlasništva

Zapravo su obavezni, po novom zakonu prenos oružja c kategorije se vrši u mup. Postoji i obrazac za to, zapisničar i svedok su referenti za oružje a potpisuje se samo vlasnik, oružje je u isti mah i odjavljeno. To je zakonska procedura.

Tako smo odradili bivši vlasnik i ja u PS Zemun. Tamo su sve završili, odjavili pušku sa dotadašnjeg vlasnika, a ja sam onda sa tim papirom prijavio na sebe u PS Novi Beograd.

Tako je. Taj papir koji dobiješ je "sve i svja". Konkretno u našem slučaju: došli smo vlasnik i ja. Vlasnik je naravno doneo sa sobom pušku i primerak prijave na njegovo ime. Objasnili smo šta nam treba, tj. da želimo da uradimo promenu vlasništva. Referent odradi papire, vlasnik se potpiše, a uz njega, kao što je Voja napisao, svedok i zapisničar koji su ostali prisutni referenti. Podaci se automatski unose i u sistem i dotadašnji vlasnik je odjavljen, kao i sama puška.
Onda sam ja sa papirom koji sam dobio otišao (bivši vlasnik nije potreban) u "svoju" stanicu policije, dao referentu papir, on proverio podatke, ja u međuvremenu uplatio onih 1730 din i dobio prijavu na svoje ime. To je sve.

Vidiš nisam znao. Ja sam radio kp ugovor overio kod notara, otišli u mup od javili sa njegovog imena I posle ja prijavio na svoje. Sa kp I odjavom. Stvarno nisam znao, dobra informacija

I ja sam pre dve nedelje pravio ugovor, bez njega nisu hteli, pa sa ugovorom, odjavom i 1730 din, prijavio u ps. Tuzno je sto se zakon drugacije tumaci od stanice do stanice, tako je bilo u mom slucaju.

Na žalost nije prvi put, a verovatno ni poslednji, iako je zakon isti za sve. Zato bi dobronamerni savet bio: uvek se za sve u vezi oružja (bilo ono vazdušno ili vatreno) ipak treba raspitati u lokalnog stanici policije.

Back