Sta raditi oko nasledjivanja oruzija?

power70

New member
Problem je u sledecem,otac je umro pre 3 meseca. Imao je registrovano oruzije pistolj m57 i lovacki karabin 8x57.
Po zakonu sam oruzije trebao predati u policiju i ici polagati za rukovanje oruzijem da bih mogao naslediti oruzije.
E sad .....da li bi mogao iskoristiti ovu legalizaciju koja sad pocinje i bez polaganja odmah upisati na svoje ime to oruzije?
Ima li neko ideju sta je pametno ciniti?

P.S
Inace ja vec imam legalno registrovano vatreno oruzije oko 25godina i ne pada mi na pamet da ista polazem!

Po zakonu si morao predati u roku od 30 dana svakako.

Upravo sada diskutujemo na forumu na tu temu legalizacije bez polaganja. Nije ni nama jasno, ispada da bi se moglo tako uraditi mada će verovatno ispasti komplikacija kada oni vide da to oružje već postoji u njihovom registru.

Polaganje svakako ne bi bilo potrebno ako su to oružja iste kategorije u smislu polaganja (pištolj | karabin | lovačka puška | mk puška).
Moj savet je da se ispoštuje standardna procedura koja važi po starom zakonu oko nasleđivanja oružja. Svakako možeš nazvati referenta za oružje u svojoj PU, pa pitati ovo sve.

Sada ako zelim nabaviti nov pistolj morao bi polagati obucavati se da bi dobio dozvolu bez obzira sto imam registrovan pistolj 25 god. To ne bih nikako.
Jedna od opcija je da ostavim to ocevo oruzije na crno tj. Ne mogu da ga nadjem. Ne znam gde ga je otac sakrio ;)

Ili mozda ovo sto si rekao pozvati referenta za oruzije PU pa videti sta kaze.....da ga ostavim na crno ostaje opcija....nikakva predaja na cuvanje ne dolazi u obzir .

kako nisi polagao za taj? ja koliko sam razumeo, svi su bili u obavezi da polazu, sem ex vojnih lica i ex policajaca i sportista

Sve je glupo u ovoj zemlji.....sigurno se mora polagati!

A 25 god. imam registrovan pistolj!

Strasno!

Nije se moralo polagati tamo 1989-1990. godine.

Da, to se nekada nije moralo polagati. Da je normalna država, ko što nije, na odsluženju vojnog roka pod oružjem biste trebali biti obučeni u rukovanju pištoljem i karabinom, i dobiti važeći sertifikat za to. Sada 90% vojnih lica ne bi položilo taj ispit tako da ni to nije garant.

Svakako pozvati referenta, jer kod njega se predaju na kraju svi dokumenti i sve se to radi kod njega, oni će i znati da kažu da li još nešto treba ili ne treba, mimo onoga što piše.

p.s. što je problem predaja na čuvanje? Ja sam im ostavio očev pištolj sa sve futrolom, i stajao je par meseci u sefu u kancelariji, niko nije dirao.

Users who are viewing this thread

Back