Stare dijabole ... preko 50 god. Kad se moj pokojni otac bavio streljastvom ... moja pretpostavka izmedju 1960-1975 god ...

Neobičnog su oblika, uopšte se ne sećam takvih.

Da li mogu da te zamolim da ih izmeriš?

To me zanima u kontekstu deklarisane brzine zastavinih pušaka M56, M81...verovatno su te dijabole koristili za testiranje.

Ne bih ja gurao tako prljave dijabole kroz cev. To sad služi samo da ih imaš i gledaš ;) .
Ista kutija ali žute boje su bile kapisle za emgejac. Imam još par kutija kući ali sve prazne na žalost.

Ova kutija je skroz puna, i da nikada ranije nisam video taj dizajn ... izmericu ih i slikati uvelicano za koji dan ... a naravno kad kupim pusku u 4.5mm kalibru ispal cu koju ... pozdrav

Pozdrav svima! Ova slika me je momentalno vratila u detinjstvo. Iako se kutijice kroz maglu sećam, sam oblik dijabola je nepogrešiv – upravo takve je moj deda koristio negde oko 1990. godine. U to vreme je pozajmljivao čuvenu Zastavu, a ja sam kao klinac uz njega učio prve korake u gađanju. Tada nisam znao ništa o balistici ili brendovima, ali mi je taj specifičan oblik ostao urezan u pamćenje.

Users who are viewing this thread

• Back