Stigla prinova Anschutz

• Thread starter Deleted member 2500
  • Start date
D

Deleted member 2500

Guest
Evo da se pohvalim 💪 ;) da je stigla prinova Anschutz 9003 Premium s2. Sa puškom sam na prvi utisak prezadovoljan, okidanje, ležanje u ruci ... Šta da kažem, a da se to manje više ne zna o ovoj pušci (to bih prepustio našem kolegi SteffAirguns koji je dokazan kao vrhunski recenzent ) Odrađeno je podizanje na 16J , za šta se pobrinuo naš kolega Bull
Nadam se uskoro i montaži optike i da se krene u FT, HTF i Benchrest vode (tada ću moći nešto više reći). Do tada samo par slika i komentar moje žene
" Hoće li večeras puša u krevet između nas " Dovoljno da opiše moje utiske i pozitivu.
9003 P S2 010 m.jpg
9003 P S2 011m.jpg
9003 P S2 012 m.jpg

Prvi bih da cestitam i kazem vauu koliko je lepa puska Nije ni cudo sto zena komentarise hoce li spavati medju vama! Pricaj nam koliko si je platio i koliko ima korisnih pucanja pre opadanja brzine? Jos jednom vau...

SM Spring-meister

Prvi bih da cestitam i kazem vauu koliko je lepa puska Nije ni cudo sto zena komentarise hoce li spavati medju vama! Pricaj nam koliko si je platio i koliko ima korisnih pucanja pre opadanja brzine? Jos jednom vau...

SM Spring-meister
Prvo hvala SteffAirguns , Arapin
Rešio sam da ništa ne radim i da nema ozbiljne provere dok ne stavim optiku , Bull je isprobavao sa optikom dok je radio Tuning :cool:. (možda nešto on može nešto reći) Ja se čuvam da ne sagorim od želje , ceo dan samo zagledam , razmišljam šta i kako da iskombinujem da kompletiram , opalim neku bez ikakvog nišana hahahah da osetim (ne osetim) okidanje. Zivkam "starog" wooyadeena i Bulla za savete i predloge ... Uskoro nešto mora da se odradi !

Last edited by a moderator:
Evo da se javim jer sam dužan da izvestim o neki promenama koje polako nastaju. Dodata je optika Falcon X50 10-50x60 i sve u kompletu. Opet ću šturo pisati hahaha jer sve što radim je još uvek na nekom niskom nivou isprobavanja .... mada evo nekih prvih zapažanja.
Prvi put koristim optiku i često zaboravim da pogledam libelu :ROFLMAO: , imao sam jako malo vremena da isprobam koja dijabola kako leži (uz svesrdnu pomoć Bull-a od koga sam i sve ovo nabavio) ali da izdvojim izdvojie dve.
Napomena , probalo se napolju i imalo je vetra, pokušao sam da gadjam u nekom prekidu ili smanjenom intezitetu vetra.
Svaka dijabola koja je otišla iz grupe, posle upucavanja (isključivi krivac sam ja, pomenuta libela ili vetra). Imalo se i premalo vreman za iole ozbiljniju probu koja se izvodila u prilično priručnoj vatijanti sa plastičnog stola, bez značajnijeg štelovanja obrszine, pogleda kroz samu optiku itd (brzinski) . Sve u svemu, moje lično mišljene za uslove u kojima je isprobana na brzinu .... Puška se pokazala jako dobro. 001 Baracuda Lihgt  39.jpg
H&N Baracuda Light se pokazala fino na 25m ne baš na 50m
001 JSB EXACT 0,547.jpg
JSB se pokazala bolje na 50m .... imalo je još par JSB i H&N koje nisu baš odradile kao ove dve pomenute. Obrana je i "veverica" na 50m sa otvorom 25mm. Proba će se nastaviti u svakom pogledu, trening i sve što ide uz to. Moram prvo rešiti bocu za punjenje jer je bez nje sve smešno i svaka ozbiljnija proba je uzaludna.
Do tada ostajte mi zdravo, pa se čujemo 💪;)
Anschutz 9003 P S2 Falcon  001.jpg

Evo da se javim jer sam dužan da izvestim o neki promenama koje polako nastaju. Dodata je optika Falcon X50 10-50x60 i sve u kompletu. Opet ću šturo pisati hahaha jer sve što radim je još uvek na nekom niskom nivou isprobavanja .... mada evo nekih prvih zapažanja.
Prvi put koristim optiku i često zaboravim da pogledam libelu :ROFLMAO: , imao sam jako malo vremena da isprobam koja dijabola kako leži (uz svesrdnu pomoć Bull-a od koga sam i sve ovo nabavio) ali da izdvojim izdvojie dve.
Napomena , probalo se napolju i imalo je vetra, pokušao sam da gadjam u nekom prekidu ili smanjenom intezitetu vetra.
Svaka dijabola koja je otišla iz grupe, posle upucavanja (isključivi krivac sam ja, pomenuta libela ili vetra). Imalo se i premalo vreman za iole ozbiljniju probu koja se izvodila u prilično priručnoj vatijanti sa plastičnog stola, bez značajnijeg štelovanja obrszine, pogleda kroz samu optiku itd (brzinski) . Sve u svemu, moje lično mišljene za uslove u kojima je isprobana na brzinu .... Puška se pokazala jako dobro. View attachment 20228
H&N Baracuda Light se pokazala fino na 25m ne baš na 50m
View attachment 20229
JSB se pokazala bolje na 50m .... imalo je još par JSB i H&N koje nisu baš odradile kao ove dve pomenute. Obrana je i "veverica" na 50m sa otvorom 25mm. Proba će se nastaviti u svakom pogledu, trening i sve što ide uz to. Moram prvo rešiti bocu za punjenje jer je bez nje sve smešno i svaka ozbiljnija proba je uzaludna.
Do tada ostajte mi zdravo, pa se čujemo ;)
View attachment 20231

Izgleda sve bolje i bolje Mora da je prava uzivancija za koriscenje! Radujem se da je isprobamo jednom na Bukovoj Jarugi

SM Spring-meister

Izgleda sve bolje i bolje Mora da je prava uzivancija za koriscenje! Radujem se da je isprobamo jednom na Bukovoj Jarugi

SM Spring-meister
Nadam se uskoro, za sada sam baš u nekim obavezama ali stalno u nekom isprobavanju i podešavanju ... Trebaće mi " stari " wooyadeen
sa nekim predlozima

Last edited by a moderator:
Drago mi je da smo dobili novog strelca za FT. Nadam se da ce Deki da se ozbiljno naostri na ovaj sport. Za sada kako je poceo.... bice svasta.
Deki video si da puska puca odlicno. Kada malo sazivis sa njim idemo na next level sa podesavanjima i prilagodjavanjem.💪
Ima još mnogo da se radi i uči ali se trudim i trudiću se 💪 ;)

Došlo je na red da se nastavi sa pričom :ROFLMAO: Pre par dana mi se ukazala prilika da mogu pucati u zatvorenom prostoru na 50m.
Rešio sam na brzinu da krenem sa upucavanjem metar po metar. Pošto nisam imao vremena za završim sto kakv sam zamislio, našao sam neki da sa njega pucam, a da kamprski uz još tajni dodatak koji sam našao na licu mesta hahaha:ROFLMAO: iskoristim da podignem kutiju za sakupljanje dijabola (koju sam takođe iskombinovao na brzinu) plašim se da ne bude po starom dobrom prvilu "svako privremeno rešenje, je i trajnorešenje"
Sa pantljikom od 50m sam obeležio distance od 50 do 9m i krenuo u upucavanje. Prostor je neki magacinski koji nema osvetljenje ali prirodno svetlo sa obe strane duž celog magacina (1. slika) Uz potrebne informacije Bull mi je izračunao preko programa Strelok klikove. Koristili su da ne lutam previše, kasnije se ispostavilo da je razlika u 1-2 klika. Što je u mom slučaju značilo da mi klik nosi 1/8 od in na 100 Yd (ispod 1,5mm na 50M)
Krenuo sam u pucanje i ŠETANJE .... odlazio sam 2 dana po nekih 6h i danas završnih 15 dužina do 9. metra , što je išlo jako brzo.
Prvi dan sam isprobavao par dužina bez tegova , pa sa jednim , pa dva i tako ... ispostavilo se da ima neke razlike sa i bez tegova, pa sam zadržao neki (možda je to samo subjektivno). Ali nisam imao razliku u padanju dijabole sa izabranim tegom. Promena svetlosti mi je malo pravila problem oko određivanja daljine ali se prevazišlo. Po završetku sam rešio da isprobam još neku dijabolu
- H&N Baracuda Light 4,5 se pokazala nestabilnom. Napravi lepu grupu ,a onda ume da odluta malo više.
- H&N Field Target Trophy je obećavala više nego Baracuda. U narednom periodu ću probati da je isprobam na isti način u prostoru na par daljina.
Obe ove dijabole sam zbog različite mase našao način da isprobam Baracudu Light sam bukvalno morao da nišanim u metu iznad , da bih pogodio donju. Trophy sam naša sistem pa sam je nišanio po končanici. (slika3) Što se tiče pritiska u boci ... krenem sa 190bara i korisno je do nekih 120bara. To je ispucano, nekih 80 dijabola. Prvi put nisam vodio previše računa i pogodci su počeli da idu iznad mete ( jako me zbunilo šta se dešava) pogledao sam u bocu i bilo je nekih 110 bara. napunio sam i pogodci su se vratili , isto tako i moja provera upucanih daljina (1-2 zadnje) 😆😆😆 Šetnjaaa. Koliko sam jurio da završim, mnoge stavari sam preskočio da slikam ali evo nekih grupa na 50M sa JSB EXACT sa kojom sam i radio upucavanje jer mi se pokazala stabilnom (slike 4, 5 i 6)
Prva je imala 4 dijabole (nisam pucao 5. da ne kvarim grupu hahaha) Druga meta je sa po 3 dijabole u 2 grupe. Rezultit su po merenju identični možda jena grupa za 1mm manja. Mereno je spolja na spolja rupe. Zadnja slika su neka upucavanja. Pored nekih pišu opet iste daljine , što znači da sam ih iz nekog razloga ponavljao. Još sa konfuzan posle bar 16h pucanja u 3 dana, pravljene pauze samo za kafu hahahahaha.
Ako se nečega setim pišem drugi post jer sam i ovajrazvukao da bih bio što detaljniji .... Izvinjavam se 😆

Attachments

• meta 01.jpg
    meta 01.jpg
    264.9 KB · Views: 51
  • meta 03.jpg
    meta 03.jpg
    270.8 KB · Views: 45
  • meta 02.jpg
    meta 02.jpg
    252.1 KB · Views: 44
  • meta 04.jpg
    meta 04.jpg
    316.6 KB · Views: 49
  • upucavanje.jpg
    upucavanje.jpg
    295.4 KB · Views: 52
  • Prostor.jpg
    Prostor.jpg
    471.5 KB · Views: 54
  • meta 05.jpg
    meta 05.jpg
    475.1 KB · Views: 54
Prava zabava dolazi posle mukotrpnog upucavana na po 1m, Lepo si to odradio a sada da vidimo kako to ide u praksi ti puska i jastuce sa jedne a padajuca meta sa druge :)

Ako se organizujemo , mogu da pitam za korišćenje zatvorenog prostora. Iskočio mi još jedan (sam se čovek ponudio)
Tako da ću za par dana otići i tamo. Pre svega ovoga sam išao da vidim i jedan otvoren ... na kome možemo probati da se skupimo.
Nalazi se nekih 10ak km od mene

Attachments

• Ot 01m.jpg
    Ot 01m.jpg
    381.4 KB · Views: 28
  • Ot 03m.jpg
    Ot 03m.jpg
    371.4 KB · Views: 28
Znao sam da sam nešto zaboravio 😆
4.52 Njih sam prvo probao napolju na 50m pri preuzimanju puške (ovo je ta slika), zato sam i dao prioritet njima ali ću svakako isprobati još neke.

Attachments

• JSB.jpg
    JSB.jpg
    37.4 KB · Views: 21
Bio sam na probi u hali za koju se sam drugar ponudio. Nisu baš vrhunski uslovi ali čovek je hto da pomogne. U hali se svašta nalazi i bio je voljan da skloni palete sa džakovima Peleta , da pomeri aute itd. U tom trenutku mi to nije bilo nephodno. Stvari stoje ovako, dužina hale je nekih 48 - 49m (on kaže da su spoljni zidovi na 50m) morao sam pucati u nekoj dijagonali. Nije za neko veće sakupljanje strelaca ali mogao bih ga pitati da pusti jedan dan. Hala u fazi izgradnje i poseduje osvetljenje (nisam ga palio, nisam hteo da ga cimam ni za šta jer mi je i ovo bilo dovoljno). Jedino što je tražio od mene je da mu ne pucam po zidovima hahaha jer ih je sredio. Srećom nisam mašio metu hahahahahah. Posle kraćeg raspucavanja jer sam suvo očistio cev zbog promene proizvođača. Okačio sam serijsku metu za gađanje na 10m (koristim korišćene od treninga dece iz kluba, imala je pogodak 5ce..... uzimam one koje nisu u crno) ,a onda muuuuk (optikom nisam mogao da vidim pogodak) meta se nalazila u tamnom uglu hale pod senkom. Malo sam se iznervirao ali sam rešio da priđem i vidim gde je otišao pogodak. Slika 2 ... bio sam :D . Nastavio sam da pucam ukupno 10 komada..... slika 3. Nisam sedeo jer mi nije odgovarala visina. Već sam se naslonio kolenom na malu stoličicu i nekako sa kraja "nekog stola iz hale" uspeo da otpucam i bio sam zadovoljan. Ispred puške su bila otvorena velika vrata od hale ali nije tu bilo baš neke extremne promaje. Eto , to je bio nastavak ove teme pa se vidimo u nedelju i da se dogovaramo ako se stvore uslovi za neko zajedničko pucanje u hali .

Attachments

• Mil Hala.jpg
    Mil Hala.jpg
    230.1 KB · Views: 53
  • Mil Hala met01.jpg
    Mil Hala met01.jpg
    176.1 KB · Views: 53
  • Mil Hala met02.jpg
    Mil Hala met02.jpg
    219.8 KB · Views: 53
Stvarno ne bih zeleo da mi neko zameri, pogotovu kolega Dejan ali moram da pitam. Da li moze neko da mi objasni da je ova grupa dobra za tako skupu takmicarsku pusku. Jos je dobio 4 lajka.
Pa bre ovo je sramota. Moja kineska pravi bolje grupe.
Imao sam prilike da pucam iz oceve takmicarske Slavije sa kojom je osvojio punu kesu medalja. Tako da imam predstavu kako radi dobra puska. Ali one se prodavale za 200e a ne za 4000.
Pa ako vec kosta, barem nesto trebas da dobijes za te pare. Inace bi se svi takmicili sa kineskim puskama.

Users who are viewing this thread

Back