Došlo je na red da se nastavi sa pričom

Pre par dana mi se ukazala prilika da mogu pucati u zatvorenom prostoru na 50m.
Rešio sam na brzinu da krenem sa upucavanjem metar po metar. Pošto nisam imao vremena za završim sto kakv sam zamislio, našao sam neki da sa njega pucam, a da kamprski uz još tajni dodatak koji sam našao na licu mesta hahaha

iskoristim da podignem kutiju za sakupljanje dijabola (koju sam takođe iskombinovao na brzinu) plašim se da ne bude po starom dobrom prvilu "svako privremeno rešenje, je i trajnorešenje"
Sa pantljikom od 50m sam obeležio distance od 50 do 9m i krenuo u upucavanje. Prostor je neki magacinski koji nema osvetljenje ali prirodno svetlo sa obe strane duž celog magacina (1. slika) Uz potrebne informacije
Bull mi je izračunao preko programa Strelok klikove. Koristili su da ne lutam previše, kasnije se ispostavilo da je razlika u 1-2 klika. Što je u mom slučaju značilo da mi klik nosi 1/8 od in na 100 Yd (ispod 1,5mm na 50M)
Krenuo sam u pucanje i ŠETANJE .... odlazio sam 2 dana po nekih 6h i danas završnih 15 dužina do 9. metra , što je išlo jako brzo.
Prvi dan sam isprobavao par dužina bez tegova , pa sa jednim , pa dva i tako ... ispostavilo se da ima neke razlike sa i bez tegova, pa sam zadržao neki (možda je to samo subjektivno). Ali nisam imao razliku u padanju dijabole sa izabranim tegom. Promena svetlosti mi je malo pravila problem oko određivanja daljine ali se prevazišlo. Po završetku sam rešio da isprobam još neku dijabolu
- H&N Baracuda Light 4,5 se pokazala nestabilnom. Napravi lepu grupu ,a onda ume da odluta malo više.
- H&N Field Target Trophy je obećavala više nego Baracuda. U narednom periodu ću probati da je isprobam na isti način u prostoru na par daljina.
Obe ove dijabole sam zbog različite mase našao način da isprobam Baracudu Light sam bukvalno morao da nišanim u metu iznad , da bih pogodio donju. Trophy sam naša sistem pa sam je nišanio po končanici. (slika3) Što se tiče pritiska u boci ... krenem sa 190bara i korisno je do nekih 120bara. To je ispucano, nekih 80 dijabola. Prvi put nisam vodio previše računa i pogodci su počeli da idu iznad mete ( jako me zbunilo šta se dešava) pogledao sam u bocu i bilo je nekih 110 bara. napunio sam i pogodci su se vratili , isto tako i moja provera upucanih daljina (1-2 zadnje)

Šetnjaaa. Koliko sam jurio da završim, mnoge stavari sam preskočio da slikam ali evo nekih grupa na 50M sa JSB EXACT sa kojom sam i radio upucavanje jer mi se pokazala stabilnom (slike 4, 5 i 6)
Prva je imala 4 dijabole (nisam pucao 5. da ne kvarim grupu hahaha) Druga meta je sa po 3 dijabole u 2 grupe. Rezultit su po merenju identični možda jena grupa za 1mm manja. Mereno je spolja na spolja rupe. Zadnja slika su neka upucavanja. Pored nekih pišu opet iste daljine , što znači da sam ih iz nekog razloga ponavljao. Još sa konfuzan posle bar 16h pucanja u 3 dana, pravljene pauze samo za kafu hahahahaha.
Ako se nečega setim pišem drugi post jer sam i ovajrazvukao da bih bio što detaljniji .... Izvinjavam se