Stigla prinova Anschutz

• Thread starter Deleted member 2500
  • Start date
Vrlo maliciozan stav kolega Dragane
I da je tačno to što ste napisali a nije, komentar nije na mestu. Osudili ste vazdušnu pušku bez dublje analize napisanog.
Pre svega, svaka grupa od 10 diabola u 4.5 kalibru sa puškom od 16j na 50m koja je manja oko 2.5 cm ( osim 1 flajera to je otprilike to) može se smatrati solidnom.
Uslovi koje kolega opisuje prilikom pucanja nisu idealni.
Kolega relativno kratko poseduje istu ( cca 2 meseca ).
Drago mi je da Vaš kinez, ukoliko je nasetovan na istu snagu i ako je istog kalibra, može bolje, mada bih voleo u to i lično da se uverim.
Radujem se nekom susretu prilikom neke takmičarske manifestacije
Veliki pozdrav

Stvarno ne bih zeleo da mi neko zameri, pogotovu kolega Dejan ali moram da pitam. Da li moze neko da mi objasni da je ova grupa dobra za tako skupu takmicarsku pusku. Jos je dobio 4 lajka.
Pa bre ovo je sramota. Moja kineska pravi bolje grupe.
Imao sam prilike da pucam iz oceve takmicarske Slavije sa kojom je osvojio punu kesu medalja. Tako da imam predstavu kako radi dobra puska. Ali one se prodavale za 200e a ne za 4000.
Pa ako vec kosta, barem nesto trebas da dobijes za te pare. Inace bi se svi takmicili sa kineskim puskama.

Napravljena je prvenstveno za 10m. Sve ostalo i preko nije do puske

SM Spring-meister

Pa bre ovo je sramota. Moja kineska pravi bolje grupe.
Imao sam prilike da pucam iz oceve takmicarske Slavije sa kojom je osvojio punu kesu medalja.

Neko ovde nije nešto dobro razumeo i pravi paralele koje je nemoguće praviti.
Prvo, kolega je pucao na 50m, puškom koja je projektovana za pucanje na 10m iz stava, tj. nije pucao na 10m. Čisto sumnjam da ta navedena kineska može isto tako na 50m. Drugo, otac je pucao iz Slavije na 10m, a ne na 50, pa je logično imao sasvim drugačije grupe. To je jednostavno nemoguće poređenje.

Osim puške, većina strelace se bave ovim sportom iz hobija i nisu profesionalni takmičari.

Budžet određuje oružje, a veština, trening, uslovi, dijabole, određuju rezultat.

Pucam sa 11j na 50m na otvorenom, bez trenera bez restova od 1500€.. jel teško pa naravno, samo da 10x staviš obraz na isto mesto i kažiprt na oroz treba da se desi čudo.

Što bi rekli: ako mi ne možeš pomoći, nemoj ni odmoći.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Preciznost puske se obicno meri u MOA (minuti od ugla). Ako dijabole lete stabilno, a iz te puske bi trebalo, onda proporcijalno ako ona pravi grupu od 30mm na 50m t.j. 2 MOA ,onda na 10m je to 6mm. I to je po vama dobro? A cev je cev. To sto je ona dizajnirana za stav 10m najvise je agronomski a nekim delom tehnicki.
U zatvorenom prostoru velika snaga i kalibar puske, nemaju bas ni jednu prednost.
Mozda sam ja malo grubo rekao i izvinite zbog toga. Ali na primer svi proizvodjaci koji malo drze do sebe (kao chesi na primer) garantuju 1,5 MOA preciznosti za svoje LOVACKE vazdusne. I onda naravno da od skupe TAKMICARSKE ocekujem da vidim vise.

Ako dijabole lete stabilno, a iz te puske bi trebalo, onda proporcijalno ako ona pravi grupu od 30mm na 50m t.j. 2 MOA ,onda na 10m je to 6mm
Problem je u tome što je takve paralele apsolutno nemoguće praviti, jer u balistici ne postoji proporcionalnost te vrste.
To sto je ona dizajnirana za stav 10m najvise je agronomski
Verujem da si mislio ergonomski?
a nekim delom tehnicki
Upravo u tome i jeste stvar, jer postoje različite cevi i projektuju se za različite namene, tako da je i tu generalizovanje nemoguće.

Ako vi kažete da metrički sistem ne postoji kao ni mrad-i onda ok.
Ako već merite u Moa preciznost puške, onda ubacite i inče i jarde da bi imalo smisla.
Matematika i uglovi su jedno a realni uslovi sa bilo kakvim blagim vetrom kao i balistika koja prati bilo koju diabolu su nešto savim drugo.
Prema Vašoj teoriji, bi strelac koji pravi na 50m sa 4.5 kalibrom u snazi od 16j grupu od 2.5mm sa 10 diabola, trebao sa istom puškom na 100m da napravi grupu od 5cm. Nemoguća misija.
Ali da ne tupim jer ovo ide van teme, kao što sam predhodno pomenuo očekujem Vas kolega na nekom okupljanju i nadam se da će te mi otvoriti oči.
Unapred zahvaljujem
Odjavljujem se iz teme

Anschutz je divna puska, ali Anschutz je ubitacno probirljiv po pitanju municija i to od promera iste, pa do legure i tezine. Imam 9015 koja mi kida zivce svaki put kad uzmem FWB 300 bas zbog razlike u ceni s tim da FWB je svastojed i cigle bi ispucavao da moze dok 9015 zahteva testiranje i testiranje pa ponovo testiranje isprobao sam svasta i jos nisam nasao koja dijabola odgovara, da ne bude da je do piske i cevke na 10 iz stege je radila grupu od 5 kom 5.2 ( grupu ne ctc ) sa qys indoor. Medjutim napolju sasvim druga prica. Takodje vidim da je dikabola JSB exact 4.5 mm sa tom sa ja poceo i omrzo je dok nisam probao express u 4.52 obaska sad tezina jednostavno na toj leguri 4.52 bolje pase pusci jer je meka pa planiram da probam ponovo te exact sa 4.52. Ako neko ima preporuku za 9016 tj nasao je stq mu odgovara bilo bi lepo da podeli iskustvo.

Mozda sam ja malo grubo rekao i izvinite zbog toga. Ali na primer svi proizvodjaci koji malo drze do sebe (kao chesi na primer) garantuju 1,5 MOA preciznosti za svoje LOVACKE vazdusne. I onda naravno da od skupe TAKMICARSKE ocekujem da vidim vise.

Тужне истина је да:
- Нико од произвођача не гарантује прецизност,
- Интернет је реклама, већина података нађених на истом су заправо рекламе,
- Једини произвођачи који 100% поштују увознике и крајње купце су "FX Airguns" и "Snowpeak"
- Енглези и чеси су лажљиви преваранти који имају једно лице када се обраћају потенцијалном купцу а сасвим друго када се обраћају оштећеном купцу,
- Неограничена снага и 16 джула није за поређење,
- 5.5 i 4.5 су бабе и жабе

Users who are viewing this thread

Back