Stoeger RX5

Dimitrije167

New member
Pozdrav ljudi, ja sam Dimitrije, verovatno jedan od mladjih clanova ove grupe (22) i pre neki dan sam konacno sebi ostvario jednu dugogodisnju zelju tj. kupio sebi prvu vazdusnu pusku!
Kao klinac sam na selu pucao iz komsijine zastavice i od tada postao zaljubljen u ovaj predivan hobi.
Nedavno sam bio u prilici da izdvojim nekih 20ak hiljada za svoju prvu vazdusnu pusku. Modeli koje sam gledao su bili Artemis SR1000s, SR1250w, Stoeger RX5 i Artemis PR900w.
Od svih navedenih Stoeger RX5 mi je nekako najvise privukao paznju, pre svega zbog izgleda, azatim i sto sam mislio da je najbolje poceti sa slabijom puskom, pa naravno kasnije kupiti nesto jace ako bude bilo potrebe. Pusku imam nekih 5 dana i ispalio sam nekih 50ak dijabola sa ocem na placu i prezadovoljan sam kako puska lezi u ruci, kako puca, tezina okidaca, zaista mislim da nisam pogresio. Na nju sam stavio optiku 3x9x40 sa kupujemprodajem (negativni poeni u najavi :LOL:), pogledao na jutjubu kako se upucava, podesio je i kao sto rekoh zaista sam presrecan. Bavim se i 3d modelingom, samim tim su pocele ideje da sevaju sta mogu da dodam cisto da bi se malo izdvajala od drugih i kao sto se vidi na slici napravio sam pomocu 3d printera ovaj mali nastavak za nivelaciju i prsten sa ruckom za lakse koriscenje magnifikacije.

Da ne duzim dalje, drago mi je sto sam postao clan ove grupe i nadam se lepom druzenju i mnogim savetima starijih i iskusnijih clanova!

Attachments

• 1 (1).png
    1 (1).png
    202.4 KB · Views: 59
  • 2.png
    2.png
    148.9 KB · Views: 60
Upravo se slazem sa pekarskim proizvodom iz prethodnog komentara. Imao sam tu pusku, isti razlog kupovine- estetski bez mane...za prvu pušku i nije loše...dosta sam je detaljno opisao u nekom od prethodnih postova, možeš pogledati ako te zanima. Lako se nateže, lepo leži u ruci...e sad...to je dok se ne suočiš sa - and now something completely different ☺️ u svakom slučaju, čestitke i da te dugo služi.

Hvala mladom kolegi na predstavljanju puške. Sada lepo ispucaj nekoliko kutija dijabola iz nje, da se lepo razradi i uživaj.

Hvala svima na toploj dobrodoslici, zaboravih dijabole da spomenem trazio sam u prodavnici da mi daju neke relativno jeftinije dijabole jer nema poente da pucam skupe dijabole dok ne naucim pre svega kako sa puskom. Decko iz prodavnice mi dade H&N Excite 4.5mm i za ovih 50ak dijabola cine mi se okej, ali naravno valja probati i ostale. Da li imate neke preporuke za dijabole?

sve su dijabole dobre dok se ne krene sa gadjanjem nekih sitnih meta i ne krenu da se prave grupe od9mm na 25m. po meni ne moras ulagati u skuplje dijabole hn baracuda, field target, jsb express, exact, heavy dok ne krenes ozbiljnije d as ebavis. i domace sport s domed su sasvim ok za plinkanje neko. ja za 10m najvise koristim geco sa ravnom glavom kao i sport s. meni su one najbolje za to.
ne bih preporucio mosquito i cobra jer su mi bile bas jako lose.

@Dimitrije167
spike ili plinking? ili nesto trece (hammer)?

meni su se excite plinking u rx5 pokazale iznenadjujuce dobro. ako hoces nesto bolje, od onoga sto sam probao mogu da preporucim geco i hn sport za i dalje ok cenu (i uslovno da preporucim jsb simply jer bi trebale da su odlicne ali ne mogu da tvrdim jer ih nisam probao). ovo su i dalje dovoljno budzet varijante. jsb exact i express za "malo" vise para su sigurno jos bolje.

p.s. nisam probao ali excite hammer izgledaju dovoljno slicno jsb exact da bi ih mozda vredelo probati, bar uvideti kolika je razlika u odnosu na exact :)

Hvala na savetu, kupicu h&n excite plinking prvom prilikom, pa cu, ako nije neko vec pre mene, postaviti slike grupa i jednih i drugih dijabola za buducu referencu.

vidim da si iz bg, mozda ti je bolja varijanta da probas jsb simply. ne znam, svaka cev je drugacija, i svi na pocetku imamo potrebu da vidimo sta prija nasoj puci :)

Evo iz druge teme (RX5 u drvetu) gde sam postavio rezultate. Da, tu mi se Excite Plinking pokazao najbolje, čak bolje od Geco i ovih koji sjajno rade uz HW50.

Danas malo sa mehaničkim nišanima :) Excite plinking se pokazao baš dobro, jedina puška koju imam gde su se te dijabole pokazale dobro :D Nekako lepo uđu u cev i kontam da je u tome i cela fora, baš su kompatibilne sa primerkom koji imam. Uglavnom, sad kad sam se malo navikao - vrlo korektna početnika puška i zapravo je i treba koristiti ovako kako i dolazi, sa mehaničkim nišanima na kraćim daljinama - puno zabave za malo para.

b9912d8729b91b9fdcb64945d59de119.jpg

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

Ne znam da li je potrebno za ovo da otvaram novu temu, ali nisam i dalje stigao od posla da odem do placa da uzivam malo, ali u medjuvremenu tokom smene sam se zezao i napravio jos nesto za mog novog ljubimca. Iskreno najvise napravljeno zbog estetike jer jedina stvar koja mi se nije svidjala na RX5 onaj plasticni ukras sto ide preko cevi. Tako da nakon par sati dizajniranja i jos nekih 11 sati printa konacno je gotovo. Ovih dana idem na plac pa javljam rezultate da li je moj mali projekat uspeo. :LOL:

Attachments

• IMG_4527.png
    IMG_4527.png
    450.9 KB · Views: 59
  • 8EEDE52F-5F85-41B5-8032-72C75F31D112.jpg
    8EEDE52F-5F85-41B5-8032-72C75F31D112.jpg
    398 KB · Views: 58
  • zk.png
    zk.png
    349.5 KB · Views: 60
Hocu naravno, jutros sam opalio iza kuce cisto da vidim da li su mere dobre i da li dijabola prolazi. Cuje se razlika, ali nista znacajno. Jedino sto cu sada morati optiku ponovo da upucam. Sve u svemu izuzetno sam zadovoljan kako je ispalo. Bio je malo izazov napraviti montazu jer ova puska ispod ove plastike nema navoj na kraju cevi, a inace ako neko bude skidao plastiku, imate jedan srafic ispod, obavezno njega odsrafite i posle toga fenom zagrejte celu plastiku, cim u stranu i samo povucete posle toga na gore. Moje skromno misljenje je da puska izgleda dosta bolje sada nego sa onom plastikom, ali naravno o ukusima se ne raspravlja. :)

Users who are viewing this thread

Back