Takmičenje / skup / opštenarodno veselje Arizona 11.05.25

evo i rezultata
nadam se da cu naci vremena da napravim i tabelu u excelu sa svim podacima

Attachments

• hft 2.jpg
    hft 2.jpg
    204.6 KB · Views: 26
  • k12.jpg
    k12.jpg
    202.7 KB · Views: 22
  • k11.jpg
    k11.jpg
    242.3 KB · Views: 20
  • k10.jpg
    k10.jpg
    192.9 KB · Views: 21
  • k9.jpg
    k9.jpg
    240.1 KB · Views: 21
  • k8.jpg
    k8.jpg
    210.8 KB · Views: 20
  • k7.jpg
    k7.jpg
    210.1 KB · Views: 19
  • k6.jpg
    k6.jpg
    212 KB · Views: 19
  • k5.jpg
    k5.jpg
    202.3 KB · Views: 20
  • k4.jpg
    k4.jpg
    249.1 KB · Views: 20
  • k3.jpg
    k3.jpg
    208.9 KB · Views: 20
  • k2.jpg
    k2.jpg
    247.4 KB · Views: 21
  • k1.jpg
    k1.jpg
    247.8 KB · Views: 21
  • hft6.jpg
    hft6.jpg
    212.3 KB · Views: 21
  • hft5.jpg
    hft5.jpg
    207.5 KB · Views: 23
  • hft4.jpg
    hft4.jpg
    247.5 KB · Views: 24
  • hft3.jpg
    hft3.jpg
    213.1 KB · Views: 24
  • hf1.jpg
    hf1.jpg
    210.3 KB · Views: 27
A sada nesto za ljubitelje statistike
Super tabela, još da je bilo digitalno očitavanje vetra na stazi po vremenima pucanja, kao i brzina dinamika pucanja barem prva tri takmičara.. :unsure: (y):ROFLMAO::unsure::unsure::unsure:

P.S. to čisto onako severno Lalinska primedba.. ;):ROFLMAO:

Evo i ja bih, kao svaka mirodjija u svakoj supi, na svakom stolu, u svakom tanjiru ponešto dodao.
Ovo što sada pišem uglavnom se odnosi na one koji nisu do sada imali slična iskustva. O čemu se radi...ja sam moju ljubimicu upucao u idealnim uslovima na spoljašnjoj temperaturi od oko 20 stepeni. Noć pred ovo takmičenje, puška mi je bila u kolima. Jutarnja temperatura oko 4 stepena, Dok samo došao do Arizone, ništa se značajno nije promenilo. Uzeo pušku da se malo raspucam pred okršaj, (upucana na 24m), prva dijabola na toj distacni 4cm iznad centra mete...i svaka sledešća. Prva greška-dovedem klikove u novi centar i poremetim kompletnu šemu korekcije klikovima na distancama do 50m. Tek na poslednjih 8-9 staza, a to je bilo oko 13h, optika se zagrejala na suncu i vratila se na stanje kao što je bila i upucana. To nije oprvadanje za moj rezultat ( a možda i jeste), ali i ne pišem da bih se pravdao,već da bi onaj ko čita učio iz tudjih grešaka. Dakle, pred takmičenje, puška u sobi, promena temperature optike-tragedija u najavi...Btw (skraćenica od by the way) ili ti "usput rečeno", nikad mi lepše nije bil o na nekom takmičenju, a redovan sam...šale dovoljno, ljudi fenomenalni, vozio sam i dron prvi put u životu, zahvaljući dragom nam kolegi Csabi,čak sam i snimio pijacu u Trstu (nije se mnogo promenila od mog doba) klopa fenomenalna, o tome bih mogao jedan ceo post, ali neću da silujem baš toliko...
sportski pozdrav...

Kolega Srbo, ajd i ja nešto da nalupetam.
Većinu kolega koji su se skupili na hft-ft okupljanju u arizoni poznajem i tvrdim da su odlični, dobri ili bar solidni strelci. To važi i za tebe. Godinu i po dana se, da kažem, amaterski aktivno bavim ft-om. Upravo je ono što si doživeo jedan od dva ključna faktora koji utiču na procenat uspešnosti oborenih meta, a to je poznavanje svoje opreme, odnosno učenje kako se sistem puška-optika ponašaju pri različitim vremenskim uslovima. Drugi još zahtevniji faktor je čitanje vetra. Iz tog razloga je bitno raditi treninge i kada su uslovi teži ( visoka ili niska temperatura, oblačno ili sunčano, jak vetar, padavine...). Jedino na taj način se može strelac zaista upoznati sa opremom koju koristi. Nisi jedini koji je imao ovo iskustvo. I ovo što si napisao je svakako vodilja za nove, manje iskusne učesnike ovakvih takmičenja.
A što se tiče druženja i ekipe koja je bila prisutna, jedno od najopuštenijih i najlepših okupljanja.
p. s
I meni je na raspucavanju otpao nosač. Šraf od čelika je pojeo alu-njes.. stezač.
Proverite kući dobro opremu pre odlaska na neki vid takmičenja

Users who are viewing this thread

Back