Terminalna balistika: Long Range praksa vs teorija (Strelok)

Tako je bilo i do sad! Sta fali. Tebi dobro ide, ti kad ispalis 10 dijabola, ja kao da sam ispucao kutiju , isti nivo uzivanja...

Meni tih 10ak ide na živceeeee!Da odmah otvaram pivce. :lol: :lol: :lol:
Uff šta ćemo sa tobom gospodine Ledeni.

Pa jes , Ledenom je stvarno zadovoljstvo tih 10ak a ja kad zasednem ispod 100tinjak nista.
Ali ipak uz pivce uzitak je pogledati sta radi gospodin Ledeni , makar meni...

goxy said:
:lol: Mislim da bi misteriju rešila jedno dva labradara.

Ako tako mislis onda fali jedan samo... ;)

Ima tu i do temperature, pritiska i jos sitnica sigurno, dijabole JSB se konstantno mijenjaju tako da je BC mislim ovaj veci broj...

Evo i ja da napisem neko svoje misljenje o tome. 2.6j uopste nije mala snaga. Ljudi koji se bave airsoftom vam to mogu reci. Dakle plasticna kuglica cini mi se 0.2g ide brzinom od oko 400fps i bez problema se zabije coveku pod kozu kada ga pogodi a to je nekih 2j. Jsb dijabole su mekane tako da nemojte da vas zavara sto se toliko deformise pri toj brzini pogotovo koada udari o metal. Jedan od nacina da se to proveri u praksi je da se puska "detjunira" na 2.6j na ustima cevi i sprovede eksperiment gadjanja u metalnu plocu. Toliko os mene za sada

SMD said:
goxy said:
:lol: Mislim da bi misteriju rešila jedno dva labradara.

Ako tako mislis onda fali jedan samo... ;)
Eee moj Smd ćutiš i mutiš :lol:
A mi ovde glavu razbismo o daske,laminat,uticaj truleži i da li je crvotočina kriva za sve.

Problem je sto i kad uzmes sa labradarom da racunas BC po promjeni brzine dijabole za razlicite daljine dobijas razlicite vrijednosti, tako da je veoma tesko izracunati tacno.

Na slikama Impact mk2 sa JSB King Heavy mk2, pritisak oko 144bar.

Attachments

• IMG-c20961b98bb2bbb3e727d8634a049bbf-V.jpg
    IMG-c20961b98bb2bbb3e727d8634a049bbf-V.jpg
    116.4 KB · Views: 2,924
  • IMG-8141d467e371f7eb5a8143f2efefc485-V.jpg
    IMG-8141d467e371f7eb5a8143f2efefc485-V.jpg
    116 KB · Views: 2,924
Ledeni said:
Ih bre, pa nama da ovu dilemu rešimo treba V0, V50, V100... i na kraju V300 :D

Zar nije daleko praktičnije ovo što je Miljan napisao. Spustiš snagu na 2 - 2,5j i opališ u dasku iz prislona.

Kako da spustim snagu na 2 J? Sa ovako podešenim regulatorom, minimalna brzina za Heavy od 1,175 g je 230 m/s, kada se čekić "zategne" do samog kraja.

Ledeni said:
Kako da spustim snagu na 2 J? Sa ovako podešenim regulatorom, minimalna brzina za Heavy od 1,175 g je 230 m/s, kada se čekić "zategne" do samog kraja.
:lol:

Pa ne znam da li me zezate ili ne, ali zaista mi nije jasno kako bih to mogao da izvedem i da snagu puške sa oko 40 J spustim na samo 2J? To što sam ja godinama proučavao PCP puške ne znači ništa, jer prvi put sam iz takve puške pucao pre godinu i nešto. Dakle, aposlutni sam početnik kada je u pitanju PCP tehnologija.

longrifle said:
Sa zatezanjem cekica se dobija na brzini...
Doduše zna i malo da padne kada se da kažem pretegne.U odnosu na maksimalnu dobijenu brzinu sa istim elementima(opruga,teg,pritisak regulatora...).

Okej, objasnio mi je Goxi u međuvremenu kako to može da se sredi. Više puta sam pisao na forumu da čekam iskusnijeg kolegu da konačno izvadi i podesi regulator kako bih dobio veću snagu, jer se sam ne usudim da to radim (ma koliko je to jednostavno za vas koji to stalno radite), tako da to ne dolazi u obzir.

Setio sam se da imam slike iste dijabole posle pogotka metalne ploče na 154 metra. U tom trenutku, prema Streloku, ona ima oko 140 m/s i oko 10 J.

Attachments

• 8.jpg
    8.jpg
    298.7 KB · Views: 2,889
Kod hatsana at44 se zavrtanjem udarača (da polako prelazimo na domaće termine) gubi na brzini. Najlakše da spustiš brzinu je da pucaš kada je u cilindru ispod 50 bara pa da izmeriš gde je to što ti treba. Koji si regulator ubacio u hasu?

Audrius.

Da spustim ispod 50 bara? Bez boce? Jok, makar dilema večito ostala nerešena. :lol:

Hajde pokušaću ja da smanjim snagu na 3 j sa jumbo heavy!Mislim da je to na Priestu najlakše uraditi.Samo šta da mi bude merna jedinica za udar dijabole :lol:
Laminat?
Bukova daska?
Čamovina?
Ili lim 3mm?

Users who are viewing this thread

Back