Transport vazdusne puske

Fygaroo

Member
Da li je dozvoljeno prevoziti vazdusnu pusku u gepeku bez kutije ili futrole. Citao sam zakon o oruziju i municiji ali mi nije jasno da li se odnosi na vatreno ili na svo oruzije.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

C kategorija koliko znam treba "bezbedno" da se prevozi. A ne kaze tacno sta to znaci, pretpostavljam da to znaci da ne mases puskom dok vozis. Ali bolje nabavi neku futrolu da ne izgrebes pusku svakako.

U pitanju je puska D kategorije. Skupljam za optiku pa mi se ne daje novac i za futrolu jos uvek ali planiram i to. Prevozim je u gepeku lepo zasticenu od udara i grebanja. Plasim se da me ne cimaju ako me zaustave pa traze opremu i vide pusku kada otvorim gepek.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

ZAKON O ORUŽJU I MUNICIJI

Prenošenje oružja

Član 33

Vlasnik oružja ili njegov predstavnik ako je vlasnik pravno lice ili preduzetnik može ga uz važeću izdatu ispravu o oružju prenositi, za sopstvene potrebe, spakovano u odgovarajuću ambalažu (kofer, kutija, futrola) koja onemogućava njegovu trenutnu upotrebu.

Vatreno, vazdušno i konvertibilno oružje prenosi se ispražnjeno od municije.

Sve receno, mislim da ti futrole domace proizvodnje staju oko 2000 dinara, ja sam svojevremeno na sajmu uzeo jednu i sasvim sam zadovoljan time sta sam dobio za ulozen novac.

Users who are viewing this thread

Back