Treće "WC - EBR" Druženje - Požarevac, 10. oktobar 2020.

Ledeni

Active member
Danas smo u junačkom zdravlju i veselom raspoloženju održali naš treći "WC - EBR" skup. Vreme nas je baš poslužilo, vetar je bio milostiv prema nama, puške su bile precizne i zaista smo se dobro proveli. Svakako najveće iznenađenje dana predstavljala je neočekivana ljubav koja je planula između, nećete verovati - Jocinog FX Rojala sa njegovom ST cevkom (koja je pravljena samo i isključivo za dijabole) i JSB Knock Out slagova u kalibru .217?!? Iskreno, ja sam isprva mislio da me Joca i Goksi lože i u cev stavljaju Heavy, ali sam se uverio da Rojal na 50 metara KO slagove pakuje opušteno u 25 mm i tako koliko god želite. Ceo dan ako treba! Neverovatno!

Prigodan video-izveštaj sa ovog druženja objavićemo u ponedeljak ili utorak, a do tada evo dela korišćenog naoružanja i jedne grupne slike.

Attachments

• PA100002.JPG
    PA100002.JPG
    677.9 KB · Views: 1,656
  • Za forum.jpg
    Za forum.jpg
    563.6 KB · Views: 1,656
Zaista sjajan dan, ja kao jedan od ucesnikia bih zeleo da se zahvalim svim ledenima na gostoprimstvu. divno provedeno vreme sa kvalitetnim svetom.
rezultati nisu izostali, bilo je sjajnih pogodaka, promasaja i svega sto ide uz ovaj zabavni sport, doduse vise smo pricali kao neke zene ali nema veze.
ipak, najvece iznenadjenje susreta je cinjenica da ledeni ima dve kutije hybrida, koje nece da deli sa drugarima, ali opet...

:lol:
Ponovo hvala Ledenicama na gostoprimstvu.Vreme je bilo idealno skoro bez vetra. Bilo je par iznenađenja, ali o njima će ovi vični pisanju. Današnji dan je brzo proleteo,a tako obično biva u dobrom društvu.

Kao i predhodna dva puta, Iceman Family je bila sjajan domaćin, a dan je bio prekratak za druženje sa ovim divnim ljufdima. Pucalo se i pričalo, jelo i pilo, zaista sjajno druženje.
Skorpio nas je opet iznenadio poklonom za svakog iz njegove radionice, hvala kumaro 😉
. PhotoPictureResizer_20201010_222523_copy_800x1664.jpg

Sekretar nam je bio na nivou sa Zuzom i 7,5J, Siniša klasika, širio je rupe sa Artemisom kao od šale. Na 50m. Joca i Rojale su iznenadili sa KO slagom, a Goxy- on je uživao na više frontova, od 50 do 150m.
Ne sumnjam da će Ledeni to sve lepo spakovati u kratak film kao i uvek.
Radujem se četvrtom WC EBRu 🍺😉
P. S.
Imali smo i gosta iznenađenja... ;)

Porodica Ledenih nam je kao i uvek do sada priredila izuzetno gostoprimstvo. Osećali smo se kao kod kuće.
Bilo je puno pucanja, na svim mogućim daljinama - 25, 50, 75, 100 i 150m, imali smo različite puške na izboru, različite kalibre, snage i brzine. Imali smo na raspolaganju dijabole i slagove, a slagovi su priredili neka neočekivana (prijatna) iznenađenja. Osim pucanja, bilo je i puno druženja i smeha. Za sada samo ovo, a o svemu (pogotovo o nekim rezultatima gađanja), opširnije u narednim komentarima u ovoj i nekim drugim temama.
Na slici dole: drug sekretar mesne zajednice facijalnim ekspresijama (pošto je ostao bez teksta) prati gađanje slagovima...

jb.jpg

kakvo druzenje , neverovatno koliko to pozitivno deluje na psihu a i raspolozenje .
Hvala domacinima a i svim ucesnicima na neprocenjivom vremenu .
Hehehehe , utvrdili smo sledece , prva stvar je da Jocin rojal bolje grupise na 50 metara od mog artemisa , pucano je 20 plus dijabola po grupi iz obe puske i grupe su bile , rojal 17 mm a artemis 20 mm , a druga stvar koju mi je Ledeni na licu mesta dokazao je da vazdusna puska u 5.5 kal moze bez problema da grupise u 30 do 40 mm na 100 metara i to 10 i vise dijabola po grupi i najzinimljivija stvar sto je to uradio sa mojom puskom a iskren da budem sumnjao sam da je to moguce , ovako javno da napisem Ledeni bio si u pravupo ne treba karabin :D .
Kircanova czejka je neprejebiva na 25 met zaista odlicna puska , Goxijeva czejka sa 16 dzula zasigurno je efikasna i na 75 metara , Sas je sa pamelom doktorirao 150 plus metara , Jocin rojal (sto se kosi sa mojim iskustvom) pravi neverovatne grupe sa nokaut slagovima , hasa gospodina Ledenog je stvarno na visini zadatka i zaista jedna odlicna puska .
Jedna od veoma zanimljivih stvari je i Jocin stormrider 5.5 mm regulisan i sa 2 manometra , mala i lagana puska a bez problema parira mngo skupljim puskama , puska koja na 50 metara pravi veoma uske grupe a sposobna je i za vece daljine .

nego skorpio, jesi ti probao one hybride o kojima svi pricaju?
kazu da jedan covekima dve kutije...
ja nisam video ali...

Zamalo ja da probam :D Ali tom čoveku umalo krenuše suze kada je kretao da mi da čitavih sedam :lol: Samo sam rekao hibrid kako im ime kaže nisu dijabole, a ni slag. Ja sam I dalje dijabola.
To je još potvrdio Skorpio kad je sa CeZejkom snage nešto manjom od 15j izrokao njegovu gRUPU na 75m.Dijabole su zakon :mrgreen:

kircan said:
nego skorpio, jesi ti probao one hybride o kojima svi pricaju?
kazu da jedan covekima dve kutije...
ja nisam video ali...

Niste ga dovoljno zagovarali da probam 20ak hibrida na 25 metara , ovako sam samo 10 i na 25 metara je jedna rupa , a dve kutije smo videli a stek je dobro sakriven 😂😂😂

goxy said:
Zamalo ja da probam :D Ali tom čoveku umalo krenuše suze kada je kretao da mi da čitavih sedam :lol: Samo sam rekao hibrid kako im ime kaže nisu dijabole, a ni slag. Ja sam I dalje dijabola.
To je još potvrdio Skorpio kad je sa CeZejkom snage nešto manjom od 15j izrokao njegovu gRUPU na 75m.Dijabole su zakon :mrgreen:
A meta na 75 metara je dokaz da czejka moze i za long range 😂

Kada smo se dogovarali na koje ćemo daljine postaviti mete, između ostalog dogovorimo se da postavimo na 25m, 50m i 150m. Ledeni dan pre našeg dolaska sve odradi sam (hvala mu!) postavi stolove i mete, a mi dođemo na gotovo.
Pre početka pucanja, uzmem svoj Hawke daljinomer da iz navike proverim daljine, kad... umesto 25m on pokazuje 27m, umesto 50m, pokaže 47m, a umesto 150m, pokazuje 147m. Ja se razočaram, rekoh pokvario se nešto pa brljavi. Ugasim ga, izvadim bateriju, probam još jednom, isto. Ništa, dignem ja ruke od njega, vidim meri bez veze, kad u nekom trenutku Ledeni kaže da je odlučio da malo pomeri mete zbog blata i lakšeg pristupa, tako da je stvarno postavio na 27, 47m i 147m. :D Uzeo mi je mesec dana života zbog toga. :D

Ma da. Nego šta je bilo sa tim Rojalom? Bije kao .300 Win Mag, komšije se žalile na buku sinoć. Znaju oni da mi imamo private range, ali kažu ovo ne zvuči kao pucanj nego kao da se na tenaku odvalila izduvna grana. Ja im rekoh to je Joletov Rojal.

Alal vera gospodo. Mlogo ste lepi ispali. A arsenal je da podje voda na usta.... Iako nisam pcp-ovac al ovo mi se bas dopada. Naklon do poda.

Kao što je Sash već napomenuo, imali smo i specijalnog gosta... glavom i bradom - Voju :) Na žalost, nije mogao da ostane dugo sa nama, ali proveli smo jedno vreme zajedno u druženju, pomalo pucali iz Lešija, a doneo je sa sobom i nešto jako zanimljivo da nam prikaže... :)

viber_slika_2020-10-11_20-30-22.jpg

viber_slika_2020-10-11_20-30-21.jpg

Users who are viewing this thread

Back