Ugovor o kupoprodaji.

Tamo sam prijavljivao 2 puške sa puno muka. 😭 Ali sam se preselio i sad je mnogo lakse.
Ti si imao bas sreće. 😉
ili bili dobre volje!

PU Zemun traži ugovor koji može biti i o poklonu.Dosta pušaka sam tamo što prijavljivao,što odjavljivao.
Tamo sam redovan i po pitanju raznih odobrenja,pa mogu reći da smo stari znanci.
Ja praktikujem 2 primerka ugovora o poklonu od kojih jedan ostaje notaru,a drugi PU Zemun koji kopira taj primerak za arhivu pa daje poklonoprimcu.
Naravno znam da po propisima nije potreban ugovor,ali mi je ovako bezbolnija varijanta.
Bio u više PU gde samo LK radi.

Pozdrav kolege,, dugo me nema na forumu pa bih da razjasnim nesto sebi.
Svi komentari gore vezani su za oružje iz C kategorije koje mora biti prijavljeno u Mup-u i oko toga mi je sve jasno.
Pitanje je šta se dešava oko kupoprodaje oružja iz D kategorije za koje koliko ja znam prijava nije potrebna. Kako se menja vlasništvo nad njom, da li je potrebna samo potvrda da je oruzje D kategorija i da li je ona dovoljna za posedovanje
Hvala na odgovoru

Kod kupoprodaje oruzja "C" kategorije ide se u MUP opstine gde je vlasnik oruzja sa adresom prebivalista. Prodavac i kupac daju licne karte na osnovu kojih MUP izdaje potvrde obojici o prenosu vlasnistva tog oruzja. Sa tom potvrdom kupac je duzan da u roku od 8 dana prijavi to oruzje u MUPu gde mu je adressa prebivalidta, a prodavac tu potvrdu dobija kao dokaz da vise ne poseduje to oruzje. I to je to
Iz licnog skorasnjeg iskustva.

Users who are viewing this thread

Back