Stefan said:kad vec planira da klikce po turetima. u tom slucaju, najbolje odabrati daljinu na koju se najcesce gadja.
a evo i okvirne mreže:
1/4 moa na 50 metra 4mm 1 klik
Chairgun na 100 metra dijabola ima pad od oko 53,1 cm (531mm)
1 klik = 4mm
10 klika 40mm
100 klika 400mm (40cm)
132 klika x 4 = 528
zborce said:MOA je promenljiva vrednost i stvarna vrednost jedne 1/4 MOA na 50 metra je 4 mm. Na 100 metra je 7mm.
Kod mog ON promenljiva vrednost jedne MOA na 50 metra je 1/5 MOA na 50 metra je 3.2mm. Na 100 metra je ?.
Može li se u Chairgunu podesiti 1/5 MOA, jer vidim da ima samo 1, 1/2, 1/4 i 1/8.
Medjutim, postoji i opcija Clicks Calibration, koja meni apsolutno nije jasna.
Matematičari imaju prednost, MOLIM ZA POMOĆ!
Prilog slika..........................
wooyadeen said:Matematičari kažu da: ako je 1/4 moa na 100m 7mm (što jeste približno tačno), kakvu si ti matematiku koristio da pola od 7 bude 4 (zapravo je oko 3.5)?
sash said:Ovo je i meni od pocetka nejasno, ali najmanje znam pa se mnogo ne uplicem..... a to sto je kos njega 1/5 , a ne 1/4 MOA je do mehanike reklo bi se , ne ?
zborce said:Ako biste pažljivije pratili temu, po fabričkoj deklaraciji koju sam okačio gore kao sliku, videli biste to što vas buni. To je jedno a drugo, apsolutno se slažem da je kod mog ON u pitanju mehanika. Ponovo ponavljam, da sam defakto utvrdio 1/5 koja vredi 3.2mm. Mogu to i da obrazložim ali nema potrebe.
Nije 3.6 nego je 3.636 ako hoćemo u detalje. Matematika mi je perfektna a to mi je dokazala i mehanika mog komada optike.wooyadeen said:Ja sam pažljivo pratio temu i samo ti kažem da ti matematika nije dobra. Kad već cepidlačimo 1/4 moa nije 4mm nego 3.6.
zborce said:Iako bih napravio mrežu po računici od 3.636, ili po bilo kojoj drugoj vrednosti osim 3.2 moj ON je ne bi ispravno pratio. Iskreno, ja bih voleo da se poklapa sa cifrom od 3.636 i sada ne bi imao glavobolje, ali tako je kako je i u suprotno me ne možete ubediti.
Javice se vec neko da ti pomogne...wooyadeen said:zborce said:Iako bih napravio mrežu po računici od 3.636, ili po bilo kojoj drugoj vrednosti osim 3.2 moj ON je ne bi ispravno pratio. Iskreno, ja bih voleo da se poklapa sa cifrom od 3.636 i sada ne bi imao glavobolje, ali tako je kako je i u suprotno me ne možete ubediti.
Niko te ništa ne ubeđuje, ja samo ne uspevam da shvatim, šta je tebi u stvari problem? Što vrednost klikova nije kako je deklarisano na kutiji?
Mislim da će ti biti puno lakše kad kreneš da pucaš![]()
sash said:Stara izreka kaze ,.... " Previse analize dovodi do paralize" .