Uragan 2 problem sa ventilom

W1k1n6

Member
Pozdrav. Imam problem sa Uraganom 2 curi zrak kroz cjev kao blesav. U 5 minuta prazana boca. Izvadio sam ventil zamjenio o ringove ali i dalje curi jednakim intenzitetom. Pitanje da li je netko imao sličan problem? Da li možda ima neki O ring duboko u bloku kod ventila da bi mogao da uzrokuje nešto slično, a ja ga ne vidim ili je vrijeme za zamjenu ventila komplet. Curi isključivo kroz cjev kad je zatvorim curi prema čekiču u predjelu ventila.

Da li si proverio sic ventila u bloku gde naleze sam ventil? Moze da se desi da je upala neka truncica prljavstine. I lupom proveri sam ventil na mestu gde naleze u blok. Samo tu moze da bude ili na tom malom oringu na ventilu koji si vec zamenio.

Uragan2 ima fabricki problem sa ventilom.
Ako je puska u garanciji posalji je na reklamaciju.
Ili samo blok ako predhodno kontaktiras proizvodjaca

Uragan2 ima fabricki problem sa ventilom.
Ako je puska u garanciji posalji je na reklamaciju.
Ili samo blok ako predhodno kontaktiras proizvodjaca
Ma jest u garanciji ali neda mi se slati sve natrag u Krale i čekati mjesec dana. U najgorem slučaju naručiti ću novi ventil. Ima problem stara verzija ventila. E sad meni je teško reci koju ja imam jer ne mogu naci ništa konretno na netu. Jedna je sa dva o ringa na teflonu na igli jedna sa jednim samo na kraju. Sad koja je nova ne znam. Ja imam sa jednim o ringom i jedan je u sjedistu na početku mislim 4 x 1 mm.

Tu informaciju nazalost nemam.
Sto se tice uragana nema nekih dobrih tehnickih klipova (barem ja nisam uspeo da nadjem) da bi ljdui mogli da vide samu konstrukciju i funkcionisanje delova u puski

Da li si proverio sic ventila u bloku gde naleze sam ventil? Moze da se desi da je upala neka truncica prljavstine. I lupom proveri sam ventil na mestu gde naleze u blok. Samo tu moze da bude ili na tom malom oringu na ventilu koji si vec zamenio.
U sjedistu postoji opruga i jedan o ring 4 x 1 mm koji se cini sasvim ok

U sjedistu postoji opruga i jedan o ring 4 x 1 mm koji se cini sasvim ok
To je jedno mesto gde treba da drzi pritisak. Drugo mesto je sa suprotne strane u samom bloku gde sesir ventila naleze na sam blok ili sic ventila. I siroka strana ventila tu zaptiva. Bilo koje malo ostecenje je dovoljno da pusta vazduh. Kao kod starih tipova ventila gde nema oringova na ventilu.

Users who are viewing this thread

Back