Urezivanje lastinog repa

Jaguarp

New member
Da li neko od vas zna za nekog metalostrugara koji može da ureže lastin rep 11mm na sanduk debljine 3mm? I koja je cena, ako je neko urezivao.

Postoji alternativa, da se zalepi šina na sanduk (cilindar springerice npr.). Viđao sam baš lastin rep šinu sa zaobljenom osnovom, pitanje koliko ta zakrivljenost odgovara cilindru puške. Slična mogućnost: šinu koja je ravna sa donje strane (jeftine pikatini šine, raznih dužina i visina) obraditi da odgovara sanduku-cilindru.

Ne znam da li je neko sa foruma radio slično, koliko je trajno, koliki trzaj izdržava, koji lepak, da li treba dodatno i neki šraf ili pin staviti...

Postavlja se pitanje svrsishodnosti bilo kakvog budženja, pogotovo ako je reč o Zastavinoj ili sl. VP. Ostaviti ju takva kakva je, uzeti za 17.000 din Cometa 220 i montirati optiku.

U pitanju je Telly iz '81. Nema mušicu - umesto nje je našrafljena neka šelna, zadnji nišan nije podesiv. Opruga je bila uništena jer je puška stajala prelomljena petnaestak godina. Novica Hans iz Pazove mi je napravio novu oprugu za 400 din. pa sam mislio da ukarabudžim neku kinesku optiku tek da može da se gađa. Stoper mi nije problem, sam ću da izbušim sanduk i narežem navoj, problem mi je lastin rep. U lepkove nemam poverenja.

Pogledaj temu o Zastavinim puškama, neko je detaljno objasnio kako se varenjem pričvršćuje šina.
Ledeni je u istoj temi najavio u nekom snimku da će to da objasni jer ga mnogo njih to pita ali je nestao sa foruma.

Hvala na savetima, ali oni su suprotni od onog što mene zanima. Ako sam napisao da me zanima urezivanje, onda me ne zanima lepljenje ili zavarivanje. Na mom Ekolu je zid sanduka deblji nego na Tellyju, bio je fabrički urezan lastin rep i bez problema sam montirao i upucao Nikko. Treba mi neko ko može tu stvar da uradi na mađarici. Drugi aspekt cele priče je da imam i MK pušku na kojoj bih (kad proverim koncept na otpisanoj VP) isto urezao lastin rep radi montaže optike.

Da ostane referenca za one kojima lepljenje nije problem:

Attachments

• sina2.png
    sina2.png
    107.8 KB · Views: 821
  • sina.png
    sina.png
    810.3 KB · Views: 823

Users who are viewing this thread

Back