Vector Optics Sentinel 8-32x50E-SF

Poštovane kolege, prošlo je već neko vreme, možete li izneti praktična iskustva sa ova dva Vectora? Prevenstveno me zanimaju pouzdanost klikova, da li se klikovi i končanica poklapaju (Mil/Mil ili MOA/MOA) i da li i koliko dolazi do pomeranja POA sa povećavanjem uvećanja, ali i kakva je slika i koliko je zamućenje na maksimalnom uvećanju. Razmišljam o nabavci modela Marksman 6-24x50 pa. Hvala unapred.

@Ledeni,tačka pogodka se ne pomera sa promenom uvećanja,klikovi nisu preterano reski,jesu definisani.Slika je bistra.Nisam na LR,gađam na 10,15,20 i 25m.Neidem na dotove nego uvek pomeram turete i nameštam končanicu u centar jer idem na tačku u meti.Na FWB 300 je montirana,ispucao sam oko 10-15000 dijabola i za sada je sve isto kao prvog dana.Eee,sad je pitanje kolko sam merodavan ali bolja je od Discoveri vtz 6-24x 44SF od Niko montmaster 3-9x 40AO...Pretpostavljam da je kvaliteta tvoje pokojne optike.Ja sam zadovoljan ali nepucam LR

Ledeni said:
Poštovane kolege, prošlo je već neko vreme, možete li izneti praktična iskustva sa ova dva Vectora? Prevenstveno me zanimaju pouzdanost klikova, da li se klikovi i končanica poklapaju (Mil/Mil ili MOA/MOA) i da li i koliko dolazi do pomeranja POA sa povećavanjem uvećanja, ali i kakva je slika i koliko je zamućenje na maksimalnom uvećanju. Razmišljam o nabavci modela Marksman 6-24x50 pa. Hvala unapred.

Svaka čast Vektor optikama ali mislim da Vi bata@Ledeni zaslužujete mnogo bolju odnosno kvlitetniju optiku, eno u oglasima npr. kolega @Mishael prodaje jedan "NOV" Athlon Talos 6-24x50 sfp. Mislim da mu je višak... :cool: :mrgreen:

Nisam toliko merodavan da dajem ocenu za Vector, pošto je samo grubo testirana i nakon toga me uhvatila zima i nisam ni pucao. Pošto imam i T-Eagle i ovu Vector Sentinel meni Vector izgleda kvalitetnije.
Slika je bistra i na najvećem uvećanju, nema nekog osetnog zamućenja, končanica nesto deblja nego na T-Eagle ali je sasvim korektno. Osvetljenje mnogo bolje na Vectoru.
Paralaksa je precizna, lako se izoštri slika bez ikakvih problema.
Što se tiče tureta ne mogu da komentarišem nešto mnogo, nisam radio box test ili nešto slično.
Sve u svemu od par Discovery optika, T-Eagle i ove o kojoj diskutujemo, Vector ima najkvalitetniju izradu po meni tako da mislim da ćeš sa Marksmanom biti zadovoljan. Inače i Vector na skuplje modele daje doživotnu garanciju.

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Hvala ti druže! Kako stoje stvari, Vector će biti izbor, a Falcon će po svemu sudeći ići na sledeću pušku, kada se steknu uslovi za to, pa će Vector ostati na AT-u. Ja sam se zarekao da oružje više neću prodavati - mogu samo da uvećavam arsenal :D .

Sećam se kad sam ja kupovao Vector, ovaj Marksman je bio 170 dolara na akciji što je vrh cena.
Neko je pisao o njoj na forumu da je kupio čini mi se, ali ne mogu da se setim gde. Tražio sam temu ali je nema, verovatno je u nekoj temi sa savetima za optiku.
Mislim da ćeš biti zadovoljan sa njom, nek je sa srećom kupovina.

Nije poskupeo, ova sad cena je redovna, a kad sam ja kupovao je bio onaj global shopping festival sa ogromnim popustima i kuponima. Ja sam ovu Sentinel tad platio 98 dolara, a sad mislim da je 170.

I Glale i ja smo kupili na AliExpress-u, dostava je besplatna. Međutim ja sam poručivao na adresu u inostranstvu tako da nisam imao dodatne troškove nikakve.

Users who are viewing this thread

Back