Vector Optics Sentinel X 10-40x50

glale

Well-known member
Razmisljam o ovoj optici,ako neko ima ikakvog iskustva,bio bih zahvalan... :)
https://www.aliexpress.com/item/4001266556040.html?spm=a2g0o.detail.0.0.941a2c4ehTbbAU&gps-id=pcDetailBottomMoreThisSeller&scm=1007.13339.169870.0&scm_id=1007.13339.169870.0&scm-url=1007.13339.169870.0&pvid=98020cc6-aa0c-4b7d-bb91-3ff073557a42&_t=gps-id:pcDetailBottomMoreThisSeller,scm-url:1007.13339.169870.0,pvid:98020cc6-aa0c-4b7d-bb91-3ff073557a42,tpp_buckets:668%230%23131923%2318_668%23808%234094%23585_668%23888%233325%238_668%232846%238110%23393_668%232717%237565%23764_668%231000022185%231000066059%230_668%233468%2315618%23946

Negde sam video da im se paralaxa podesava od 10 metara,da li je to moguce na optici po ovoj ceni?

Nemam iskustva sa tom optikom, ali gledao sam kroz neke vector optike u radnji mog prijatelja, one nemaju ni blizu tako veliko uvecanje ali bila je slika cista. Ono sto mi se ne svidja je sto ne znas koliki je raspon po visini i sto na tu cenu mislim da se ne isplati rizikovati i narucivati bez uvozne dozvole.
Kada se sve to zaracuna cena bude mozda malo niza od falcona t503

kircan said:
Nemam iskustva sa tom optikom, ali gledao sam kroz neke vector optike u radnji mog prijatelja, one nemaju ni blizu tako veliko uvecanje ali bila je slika cista. Ono sto mi se ne svidja je sto ne znas koliki je raspon po visini i sto na tu cenu mislim da se ne isplati rizikovati i narucivati bez uvozne dozvole.
Kada se sve to zaracuna cena bude mozda malo niza od falcona t503

Mene bi trebalo da izadje oko 180-185 eura.Ne mora mi biti tacno uvecanje,mislim da su po onim snimcima sto sam gledao uvecanja realno 6-24x,ono sto meni treba je da se paralaxa moze podesiti od 10 metara do 50-60metara.Kad jako duva vetar a uhvatim slobodno vreme za zabavu,po vetru mi ne vredi pucati na 25m,skracujem daljinu na 20 ili 15m :) I naravno,da moze da drzi nulu.

Ili ovako nesto,ima tubus od 35mm

https://www.aliexpress.com/item/32714611940.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.48006ceaRAcXc9&algo_pvid=9779f7c7-4b9d-4968-b3b8-1801b181c517&algo_expid=9779f7c7-4b9d-4968-b3b8-1801b181c517-4&btsid=0bb0623416017247243411793e4375&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

Ja lično, išao bih pre na Hawke (ili sličan brend) u toj cenovnoj kategoriji. Prvo zato što nama te kineske optike nisu mnogo poznate (ne kažem da nisu dobre, nego nemamo iskustva sa njima i šta tačno dobijamo), a drugo što je naručivanje neizvesno (većina trgovaca sada ne daje tracking number, predugo se čeka, naša carina može da pravi problem, itd...).
Postoje kod nas u tom cenovnom rangu pristojne optike, koje smo već upoznali i koje su više nego dobre za daljine od 15 - 25m. Još je bolje ako ti neko može doneti "sa zapada" jer je tada izbor samo pitanje ličnog afiniteta.

Joca said:
Ja lično, išao bih pre na Hawke (ili sličan brend) u toj cenovnoj kategoriji. Prvo zato što nama te kineske optike nisu mnogo poznate (ne kažem da nisu dobre, nego nemamo iskustva sa njima i šta tačno dobijamo), a drugo što je naručivanje neizvesno (većina trgovaca sada ne daje tracking number, predugo se čeka, naša carina može da pravi problem, itd...).
Postoje kod nas u tom cenovnom rangu pristojne optike, koje smo već upoznali i koje su više nego dobre za daljine od 15 - 25m. Još je bolje ako ti neko može doneti "sa zapada" jer je tada izbor samo pitanje ličnog afiniteta.

Hvala Joco,stoji sto si napisao,tako i ja mislim. :) Uzgred,bolja polovina mi je trenutno napolju,ali da joj kazem da mi ode kupiti optiku za 150-200 evra, :D pitala bi koje oko da mi izvadi. :lol: To bi bilo jos i dobro,ako bi jajca ostala citava

A šta fali npr. jednom "Walther ZF 4-12×50" sa mildot končanicom i svetlećom crvenom tačkom? Samo kažem.. :p

glale said:
ali da joj kazem da mi ode kupiti optiku za 150-200 evra, :D pitala bi koje oko da mi izvadi. :lol: To bi bilo jos i dobro,ako bi jajca ostala citava

E zato poslušaj savet iskusnijeg: sve cene prikazuj sa jednom nulom manje i mirna Bačka (Srem i Banat). :D

Ova optika npr. znam da ima minimalnu paralaxu od 5 yardi, jedino nisam siguran kakav joj je tip končanice:

"VORTEX Crossfire 4-12x40 BDC AO w/Sunshade"

Joca said:
glale said:
ali da joj kazem da mi ode kupiti optiku za 150-200 evra, :D pitala bi koje oko da mi izvadi. :lol: To bi bilo jos i dobro,ako bi jajca ostala citava

E zato poslušaj savet iskusnijeg: sve cene prikazuj sa jednom nulom manje i mirna Bačka (Srem i Banat). :D

:D To radim kad sam kupujem,a zamisli scenu da ona vidi pravu cifru :lol: ,to treba na svaki moguci nacin izbeci.Mozda bi i precutala u prvi momenat,ali kad-tad bi mi to izaslo na nos..Nevredi reskirati :lol:

Glock17 said:
Ova optika npr. znam da ima minimalnu paralaxu od 5 yardi, jedino nisam siguran kakav joj je tip končanice:

Ima bas puno opcija,ali izgleda da je sve manje,vise isto,mozda bi naj pametnije bilo naci Hawke , polovan od koretne osobe :) ,Sto,priznaces u danasnje vreme nije bas lako

glale said:
Glock17 said:

Ima bas puno opcija,ali izgleda da je sve manje,vise isto,mozda bi naj pametnije bilo naci Hawke , polovan od koretne osobe :) ,Sto,priznaces u danasnje vreme nije bas lako

Vortex optike su po meni dosta kvalitetne sa izuzetno čistom slikom, koristim od Vortex-a ostalu opremu pa ti pričam iz ličnog iskustva. Mada po meni i Hawke je izuzetno respektabilan brand, u svakom slučaju za taj novac imaš mnogo opcija. ;)

Nesto mi se cini da cu probati nabaviti Vector Sentinel 8-32x50E-SF ,svuda idu neki snimci da mu se paralaxa moze izostriti na 9y , tubus mu je 30mm , kazu da st tureti korektni.A i,jbg,neko mora i to da isproba da bi ostali clanovi znali,vredi li to icem.Ako uspem , iznecu svoje misljenje

Neka te sa diskoverijem, skupi novac. Ne isplate se mravlji skokovi. Stisni zube sačekaj mesec, dva, pet i uzmi ono što je konačno rešenje. Prodavati sad disko za nešto što je možda 5-10% bolje (a možda i nije) se ne isplati.

To je moja matematika.

Glock17 said:
glale said:
Glock17 said:

Vortex optike su po meni dosta kvalitetne sa izuzetno čistom slikom, koristim od Vortex-a ostalu opremu pa ti pričam iz ličnog iskustva. Mada po meni i Hawke je izuzetno respektabilan brand, u svakom slučaju za taj novac imaš mnogo opcija. ;)

Vortex optike su vrhunske. Da imam love i da imam na šta da je stavim, meni bi izbor bio neki Razor ili nešto tog tipa. Samo, cene takvih modela se kreću od 2.000 do blizu 3.000$.

Što se ovih "kineza" sa Alija tiče, imam tri (zapravo dva, jedan više nemam) i sve u svemu vrlo sam zadovoljan. Jeste da postoji veliki rizik, ali ako stigne bez problema, onda treba znati da za tasj novac ovde ne možete kupiti ništa u toj klasi. Uostalom, recite mi ui kojoj radnji mogu da kupim recimo optiku uvećanja do 20-25x, sa tubusom od 30 mm, prečnikom objektiva od 50 mm, side focus podešavanjem paralakse, končanicom koja je dobar izbor za LR (kada se ne puca na klikove, tubusima koji sjajno rade i vraćaju se uvek tačno na nulu i posle cele tri revolucije i da to sve platim recimo 15-16 crvenih? Proizvođač čak nije bitan.

Da li bih više voleo "kineza" od 100-200$ ili Vortex, NF ili nešto slično? Pa naravno da znam šta je dobro, ali ja govorim o onome što za istu lovu možete da nađete kod Kineza i u našim radnjama, crno na belo, legalno uvezeno. Voleo bih da me neko sa dokazima demantuje.

Glock17 said:
glale said:
Glock17 said:

Vortex optike su vrhunske. Da imam love i da imam na šta da je stavim, meni bi izbor bio neki Razor ili nešto tog tipa. Samo, cene takvih modela se kreću od 2.000 do blizu 3.000$.

Što se ovih "kineza" sa Alija tiče, imam tri (zapravo dva, jedan više nemam) i sve u svemu vrlo sam zadovoljan. Jeste da postoji veliki rizik, ali ako stigne bez problema, onda treba znati da za tasj novac ovde ne možete kupiti ništa u toj klasi. Uostalom, recite mi ui kojoj radnji mogu da kupim recimo optiku uvećanja do 20-25x, sa tubusom od 30 mm, prečnikom objektiva od 50 mm, side focus podešavanjem paralakse, končanicom koja je dobar izbor za LR (kada se ne puca na klikove, tubusima koji sjajno rade i vraćaju se uvek tačno na nulu i posle cele tri revolucije i da to sve platim recimo 15-16 crvenih? Proizvođač čak nije bitan.

Da li bih više voleo "kineza" od 100-200$ ili Vortex, NF ili nešto slično? Pa naravno da znam šta je dobro, ali ja govorim o onome što za istu lovu možete da nađete kod Kineza i u našim radnjama, crno na belo, legalno uvezeno. Voleo bih da me neko sa dokazima demantuje.

Ledeni said:
Glock17 said:
glale said:

Vortex Razor je u visokoj klasi, fantastične optike i preskupe. Prvenstveno sam mislio na nizu klasu Vortex optika, konkretno na "Crossfire 4-12×40". Optika Crossfire odise kvalitetom i ima isto izuzetno cistu sliku, samo sam zaboravio koji je tip koncnice, a cena je oko 200e. sto je za kolegu @glaleta i njegove potrebe odlicno i cenovno i za njegove potrebe sasvim dovoljno. Mislim da je cak taj model i namenjen za vazdusno oruzije zato i ima min. paralaxu od 5yardi, jer obicno Vortex optike imaju min. paralaxu 50 ili 100yardi ili fiksnu na 100, namenjeno prvenstveno za vatreno oruzije.

P.S.:Zaboravili smo, ima tu i Leupold optike koje su u istoj klasi kao i Vortex, isto ozbiljan brand.

:) Poručena je,ide iz Poljske za Mađarsku.Za 8-32x50E SF i još ako bude se mogla nula "ukočiti" i parakaxa podesiti na 10m, 156€ je optika,mene će do kuće izaći 170€...Voja je u pravu,ali nekako mi se ne daje više od 200€...Neću uzimati pcp(mada,nikad ne reci nikad) jer imam 30m na raspolaganju...jbg,nisam pametan,nadam se da će mi kinezi upakovati dobar primerak

Users who are viewing this thread

Back