Vežbe za strelce - vazdušni pištolj

Joca

Administrator
Staff member
Nisam baš bio siguran gde staviti ovu temu, ali pošto se odnosi na vazdušni pištolj, neka je ovde.
Na donjem video klipu je odlično objašnjeno i prikazano koje sve vežbe treba da upražnjava svako ko se bavi pucanjem iz vazdušnog pištolja.

Moram reći da već sedam meseci unazad upražnjavam većinu vežbi, i definitivno ima efekta. Jedino što sam koristio lakše tegove za početak. U videu se preporučuju tegovi od 3kg, ja sam počeo sa 1kg, a sada sam na 2kg. Ipak nisam baš u prvoj mladosti. 😊

Ako se neko dodatno zainteresuje za vežbe, u našoj najboljoj knjizi o sportskom streljaštvu može pročitati puno saveta o fizičkim i mentalnim pripremama. Knjiga jeste pisana odavno, ali većina saveta je i danas apsolutno aktuelna i upotrebljiva.
Knjigu sam, inače, već predstavio na Forumu u temi Malo istorije, pa koga zanima može pogledati.

vezbe.jpg

Last edited:
Погледао сам детаљно тему ,,Мало историје" на форуму и нарочито ме је занимао коментар/препоруке за две одличне књиге о стрељаштву. Одмах сам кренуо у набавку и неочекивамно брзо их набавио. Одличне су обе, али бих ипак за копље испред ставио ,,Спортско стрељаштво" групе аутора. Посебно ме је одушевило то што је штиво у великој мери (изузимајући податке о оружју тог времена), актуелно и поучно у садашњем времену иако је књига штампана 1977. године (друго, допуњено издање).
По мом скромном мишљењу, све оно, или приближно све оно што занима једног стрелца аматера, хобисту, налази се у овим књигама.
Јоцо, велико ти хвала зато што си поделио информацију о овим књигама са нама, а за које нисам ни знао да постоје и које читам са одушевљењем!

ПС. Сада видех да је можда овај малопређашњи текст био за тему ,,Мало историје", али .....

Users who are viewing this thread

Back