Vortex optike

Marcony ima jos jedan airking 3-9x42 ali sa iluminacijom u MP TROPIC 17500 rsd danas sam zvao.
Na kraju sam uzeo 3-9x40 AO norica magnum u balkan hunter-u. Videcemo kako ce se pokazati :D

StefanKlipa said:
Marcony ima jos jedan airking 3-9x42 ali sa iluminacijom u MP TROPIC 17500 rsd danas sam zvao.
Na kraju sam uzeo 3-9x40 AO norica magnum u balkan hunter-u. Videcemo kako ce se pokazati :D

U zdravlju te sluzio i hiljade dijabola ispucao bez ikakvih problema.. :)

E pa cestitke bata Glock.
Samo, sta ce tebi paralaksa za 10y? Ti i naopako da postavis mehanicke nisane, ima da pakujes jednu u drugu na 9 metara. :D

Proka said:
Samo, sta ce tebi paralaksa za 10y? Ti i naopako da postavis mehanicke nisane, ima da pakujes jednu u drugu na 9 metara. :D

Hvala bata Proko. ;)

A sto se tice paralaxe od 10y , neka je, nek' se nadje. :D

Proka said:

Preliminarna fotografija :D :

20201026_222041.jpg

cestitam kolega. bice to dobra kombinacija , ne sumnjam. a sto se tive paralakse od 10m, nije lose imati, moze covek da odredjuje daljinu onako iz zabave...

kircan said:
cestitam kolega. bice to dobra kombinacija , ne sumnjam. a sto se tive paralakse od 10m, nije lose imati, moze covek da odredjuje daljinu onako iz zabave...

Hvala kolega. Ne sumnjam u optiku i pusku, mislim da je tu najslabija karika ZR-Mount, al' videcemo sutra, u svakom slucaju javljam. Pozdrav.

Da kažem iz prve ruke i bez preterivanja: Da je ovo jedna zaista odlična optika po prihvatljivoj ceni.

Darko je ovaj put po mom mišljenju zaista bio iskren, svaka čast za video-test, podržavam! 👍

Jedino što je mogao da napomene, a to je: da ovaj model Vortex optike ima fiksnu parallaxu na 100yardi, te tako ova optika nije namenjena za nas vazdušare. Ali, na svu sreću postoji isti model (a kojeg na žalost pomenuti uviznik iz video klipa, nema u ponudi, ali nije tragedija, treba proveriti da li možda ima ovaj prvi uvoznik vortexa ;) ), doduše malo je skuplji model, ali zato sa podešavajućom parallaxom koja počinje od 10yardi, tako da ima rešenje i za nas vazdušare, dok za mildot končanicu bi trebalo ipak još malo doplatiti...
U svakom slučaju, ovo je po meni jedna od boljih optika za uložen novac, izuzetno robusna, a kvalitet se vidi odmah na prvu loptu.

https://youtu.be/h2WZweqO5yw

Users who are viewing this thread

Back