SrđanMilenković
Active member
Finu turpiju i polako.Ili sitniju šmirglu.Bitno je da budu ujednačene gramaže.Eksperimentiši sa težinama dok ne legne cevki.Haha, tu cak te mislim da nisam ni merio. Mislim da je zapravo prva grupa od kako sam zamenio regulator i stavio optiku i dosao kuci sa novim slagovima i diabolama!
Ono upuco sam optiku sa mozda 4,5 slagova i krenuo. Ali posle tog Wildmana uzmem da probam ove Spot On sto sam gore sliko posto sam ih kupio zajedno, i cisto razocarenje. Puko sam mozda 2 mete i vratio se na W…
Iskreno i oni su malo sarali tad posle te grupe i posle Spot Ona, a pre nego sto sam poceo da odvajam i merim:
View attachment 19056
Ali njih sam podelio u 3 grupe 1.27g glavne, 1.26g i nize i 1.28g i teze mada slabo bude laksih i tezih od te dve sekundarne podele.
(Naj vise je 1.27g i 1.28g, bude poneki 1.29g retko, a onda ima ih solidno 1.26g i mozda sam naleteo na 1 ili dva 1.25g ali mislim da je do vage bilo mozda zato cu da uzmem jos precizniju da ne mozgam.)
Razlike u 0.01g mislim da su samo 3-5mm na meti na 15m, ali kad je naj laksi 1.26 a naj tezi 1.28 to je skoro 1cm.
Ali ako tu uleti jos neki 1.25 ili se zadesi (1 u 100 slagova mozda) slucajno 1.24 oni lome grupu na dole ako su u proseku pored njih svi tezi kao 1.28g sto bude isto koji, a ti rukom kad ih zgrabis nesumicno kao da igras loto koji ce da uleti i da li je neki ostecen, olovna zica od koje se prave na tom mestu bila nagnjecena, savijena pa on laksi ili tezi.
Ima fabrika sigurno das dobru vagu, ali ne mogu traku da puste da radi tako sporo da bi vaga bas svaki precizno izmerila i sortirala. Osim ako su to one JSB ili HN diabole koje su prilicno precizne skoro u 0.01g, ali diabole su lakse i kad padnu na vagu vaga ih brze izmeri, a slagovi teski kad grunu njena celija rezonuje i odzvanaj i onda ako je traka brza verovatno samo salje dalje te sitne razlike.
Nemam pojma lupam, nisam video kako se prave i sortiraju u fabrici ali moja neka teorija je to.
Opet sam se raspisao![]()
Sent from my SM-A356B using Tapatalk