Weihrauch HW 50S

Slažem se oko izgleda. :) Moje neko razmišljanje je bilo da kugla zbog svog oblika uvek bravi u istom položaji kad pređe preko zuba pa sam zato hteo da proverim da li neko može to detalinije da objasni i potvrdi ili negira to :D

Negde sam cuo, na You Tube, tako da to treba uzeti sa rezervom, da brava sa kuglom duze traje i sigurnije bravi. Kuglica iz lezaja je veoma tvrda i kada se puska prelama i zatvara kuglica se okrece po malo pa nije stalno isti deo izlozen habanju (moje tumacenje stvari).Mada mislim da ni klinu ne fali nista.
Svejedno Weihrauch je to pa kako god da je konstruisan, sigurno valja..

Svakako, u to ne sumnjam. Nisam pre ni razmišljao o ovome dok nisam pročitao ovu temu. Otprilike je i moje razmišljanje tako bilo... imam staru Zastavinu pušku i kod nje su se ta dva zuba, tj klina podosta izlizala i imam utisak da nekako labavije bravi i da su veće šanse da ne zabravi u istom položaju nego kod neke puške sa kuglom

I meni se to isto desilo na Slaviji 620, oba zuba su se potrosila na vrhovima i slabije bravi. A u klubu imamo par Anschutz 330, oni imaju bravu sa kuglicom, ispalili ko zna koliko dijabola i i dalje rade odlicno. Mislim da sto se nekih ekstremnih uslova tice,kugla je mozda bolja, ali za neku normalnu primenu mislim da nema neke razlike.

Zahvaljujem proko! :D I kod mene je na Dianama brava sa kuglom ali su one mlađe od Zastave nekih 30-ak godina pa nije baš bilo merodavno za poređenje, mada i tu posle 7 godina korišćenja nema nikakvih naznaka habanja.

Ma nema na šta. 😃 Ima ovde ljudi koji bi ovo objasnili mnogo bolje nego ja al rekoh aj da probam... 🤪 Mislim da ima i na starijim Dianama ova vrsta brave. Ja sam se nesto primio na brave sa ovom ruckicom, kao na Anschutz 335, Slavia 63x, moj Perun i sl. Ona kad zabravi, nema da omasi (nadam se)...

Možda se još neko ko zna oglasi po ovom pitanju. :) Daa, i meni se takva brava jako sviđa, sigurno je bolje bravljenje kad ne može ona sama po malo jačim pritiskom da odbravi, a i odaje neki utisak čvrstine i sigurnosti.

Insomniac_cro said:
Kugla daleko bolje izgleda (imao na HW 30S) ali mislim dugorocno da je konusna sipka bolja jer se ravnomjernije troši.

Po meni hw50s je ustvari hw30s al' na steroidima. Hw50s ima što je i očekivano veći prečnik klipa, veći kundak, duži cilindar i ako je u "f" varijanti može ozbiljno da se pojača čak do 250m/s. Ono što je zajedničko hw50s i hw30s je rekord okidač, prednji i zadnji nišani i imaju identičnu dužinu cevi, s tim što im je bravljene zaista različito.

Evo sta mi je rekao stari strelac za te brave,samo kod zatvaranja palcem povuci polugu kao kad prelamas pusku i potrajace to a ne da klikce preko brave sada mi je to uslo u naviku.

@Dusambej, tako je. Ja tako radim na svom 335 i svi ostali koje znam. I posle.40+ godina nema lufta.

Ajde, ajde, nemoj se secaš. ;) I kuglica radi posao odlicno, ali brava je brava. Dokaz ti je HW35. :D

Proka said:
Ajde, ajde, nemoj se secaš. ;) I kuglica radi posao odlicno, ali brava je brava. Dokaz ti je HW35. :D

Kod Walthera je bravljenje vrhunsko stvarno dobro rešeno, ali zato kod hw35 je bravljenje sasvim neka druga dimenzija... :D

Users who are viewing this thread

Back