Weihrauch HW57

Битно је да се приликом сечења не оштети кундак (већи део), фокус мора бити на њему! А сама образина како испадне, лако може да се направи и нова. 😉

Овај бата га лепо објаснио и направио носач за свој кундак.
Каним се овако да урадим на fwb300 (ионако је кундак зрео за ремонт) па сам мало чачкао и тражио, није да сам пробао.
Али кад нађем времена и воље намеравам да се играм овако. 😃

Nešo meni se ovo iskreno bas svidja. Znaš da pušku nećeš nikada prodavati pa i ako si pustio maštu da odradi svoje. Realno jedino sto je ostalo je podesiva obrazina, nešto što i ja planiram da uradim na mom Kt kundaku za 97icu...

Kako lezi sad novi butt-plate u ramenu? Izgleda kao mnogo dobra izvedba

SM Spring-meister

Никакво сакаћење не долази у обзир, поручићу другу опругу. Мада и ово није у пракси тако јако као што звучи, сасвим лепо носи и контролише се!
Што се дијабола тиче, имам и RWS, али још нису стигле на ред 😁 мада су ми се јако лепо показале на осталим цевима.
GDE narucujes opruge; ako nije "drzavna tajna"? :)

За HW нисам наручивао другу опругу, овако са 16Ј ми сасвим одговара.
А наручивао сам опругу за Баикал од човека из суботице, израђују за разне моделе...
[automerge]1757068207[/automerge]

Овај бата га лепо објаснио и направио носач за свој кундак.
Каним се овако да урадим на fwb300 (ионако је кундак зрео за ремонт) па сам мало чачкао и тражио, није да сам пробао.
Али кад нађем времена и воље намеравам да се играм овако. 😃
Нашао сам тај видео још чим ми се јавила идеја и кад сам почео да истражујем ту тему. Али код мене то баш неће ићи тако лако из два разлога: као прво немам профи машине за обраду дрвета, а као друго кундак је скроз другачијег облика и рез неће бити тако једноставан.
Али у сваком случају мора се правити припрема која ће држати кундак у правом положају.

Last edited:
MIslim da nema potrebe da se "izbacuje" dodatni deo kundaka za obrazinu što je čovek u videu uradio. Cilj je da se obrazina izdigne, radi pravilnog položaja naspram optike, a za to je dovoljno da se odseče "obrazinski" deo i ubaci mehanizam za izdizanje.
Ako budem ovo radio na mojoj HW 35, uradiću sa rezbarskom testericom. Obeležiti sa trakom putanju reza i polako, pažljivo ručno odseći deo kundaka...
Ošmirglati rez i ubaciti mehanizam...

Users who are viewing this thread

Back