Weihrauch springerice

Prvo jos jedna pohvala za forum i teme, ovo je stvarno odlicno citanje.

Pre par dana sam kupio HW77k Special, doduse limitiranu na 7.5J, u skladu sa regulativama u zemlji gde zivim.

Par dana kasnije sam takodje kupio i gore pomenuti AirJoe tuning kit (16J), i spremam se da proverim svoje tehnicke vestine uskoro sa upgradeom - deluje relativno lako, kao sve ostalo sto neko drugi (strucan) radi na YouTube-u :)

Posto bih prvo hteo da se priviknem na pusku ovakva kakva je, ne bih menjao jos nista dok ne ispucam par stotina dijabola i vidim kako se ponasa, posto sam davno ispao iz forme. Za par nedelja/meseci, kada vreme dopusti, odradicu zamenu delova i rado cu podeliti iskustva.

Mogu podeliti par slika, ako ce biti od pomoci da se donesu neki zakljucci na osnovu slika.
daf9a1566e69d8cef2effc8cc8654c65.jpg
bab4f9429f98a6e71b81967b90accbd5.jpg
73f9b53e4f65d48ba62395d4568857b0.jpg

Prvo jos jedna pohvala za forum i teme, ovo je stvarno odlicno citanje.

Pre par dana sam kupio HW77k Special, doduse limitiranu na 7.5J, u skladu sa regulativama u zemlji gde zivim.

Par dana kasnije sam takodje kupio i gore pomenuti AirJoe tuning kit (16J), i spremam se da proverim svoje tehnicke vestine uskoro sa upgradeom - deluje relativno lako, kao sve ostalo sto neko drugi (strucan) radi na YouTube-u :)

Posto bih prvo hteo da se priviknem na pusku ovakva kakva je, ne bih menjao jos nista dok ne ispucam par stotina dijabola i vidim kako se ponasa, posto sam davno ispao iz forme. Za par nedelja/meseci, kada vreme dopusti, odradicu zamenu delova i rado cu podeliti iskustva.

Mogu podeliti par slika, ako ce biti od pomoci da se donesu neki zakljucci na osnovu slika.
daf9a1566e69d8cef2effc8cc8654c65.jpg
bab4f9429f98a6e71b81967b90accbd5.jpg
73f9b53e4f65d48ba62395d4568857b0.jpg
Opa, special edition Srecno i da sluzi dobro. Sama puska moze da podnese bez problema 20+J, ali...gubis preciznost zbog veceg trzaja (makar je to kod mene slucaj jer i nisam neki strelac), osetices dosta tezu polugu sa jacom oprugom... Ne preteruj sa podmazivanjem unutra, sto manje to bolje, samo da ne bude skroz suvo. Ako menjas i oprugu od okidaca, procackaj malo i onaj drugi sraf na okidacu, rekord moze da bude prava babaroga kad se lepo nasteluje (po meni okidac i po u odnosu na dianin t06 koji ima jos vise mogucnosti za podesavanje). Samo dobre dijabole i udri!!!

Ps: ne vidim koja je optika na njoj, al ako ces metu na 25+m, kupi joj nesto vece sa uvecanjem preko 16x jer je svaka hw mnooogo precizna.

Gesendet von meinem Power Armor 18 mit Tapatalk

Sa ovih slika meni više liči na hw77 nego hw77k :) sjajno izgleda u svakom slučaju. I naravno, kad ugradiš kit - javljaj utiske :)

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

Sa ovih slika meni više liči na hw77 nego hw77k :) sjajno izgleda u svakom slučaju. I naravno, kad ugradiš kit - javljaj utiske :)

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk
Cev kod K verzije je 37cm a normalna 47. I meni ovo nesto dugacko izgleda, al vrv tako ispalo na slici. Mora da pise na njoj sa leve strane na pocetku cevi.

Hvala drugari. k verzija je (kraca)svakako -cudan je ugao slikanja,pa odaje utisak da je puska duza.

Optika je no-name 3-9x40 SFP compact. Kupljena je sa puskom, jer je ispala dobra ukupna ponuda, ali cena te optike je oko 100 eur, doduse nema daljih detalja na sajtu prodavca.

Vec mislim o Vector Optics Veyron (takodje kompaktna i koliko citam korektna optika) kao zameni, ali bih prvo zeleo da posetim streljanu i vidim kako se ponasa ovo sto sam dobio i na kojim dometima mogu da pucam u streljani.

Staje hawke 30sf compact 6-24 amx, ja je imam na hw97 i optika je ispunila sva moja ocekivanja. A vrv i veyron 6-24x da ne prelazi preko otvora za punjenje. ostali veyroni staju sigurno. Vector takodje ima dobre i tanke koncanice, cista slika, lako se upucava... Samo moj ti je predlog i jednodelni nosac sa stop pinom obavezno u rupu na sini pogotovo ako stavis tu drugu oprugu. Ali, kao sto kazes, sad polako, glavna stvar je tu

let the games begin! :D nisu imali exact express, pa sam onda odustao i od stratona i uzeo ovaj testni paket da vidimo sta godi pusci. exact ovaj koji je stigao je 4.52.

p.s. opasna je ovo igranka, ako se covek opusti ode para na dijabole kao za malo jeftiniju pusku :D

PXL-20240627-073425056.jpg

Molba u vidu pitanja za @NemanjaCvetkovic,ako nije problem. Poprilicno razumem termine i na sta se odnose,ali ako ti nije problem,molim te pojasni na sta se odnosi ovo sto si navodio kada si radio tuning puske:

"ox opruga skracena na minimalni preload" - sta podrazumevas pod minimalni preload?

"derlenske tbt vodjice" - koliko vodjica ima tvoja opruga

"tbt adapter od derlena za smanjeni hod klipa od 8mm"
Sta je ovaj adapter, kako izgleda i kako postize taj smanjeni hod,zasto bas 8mm? Da li je to u stvari short stroke koji se postavlja na celo klipa? Koje su mu dimenzije potrebne da bi smanjio bas za 8mm,tj da li postoji neka formula za racunanje tih dimenzija,ako se prave na cnc masini npr?

"Ispoliran klip do grita 2500 i koznog stropa" - sta podrazumevas pod koznim stropom?

Hvala na pojasnjenju unapred.
Sportski pozdrav

Sent from my SM-A336B using Tapatalk

View attachment 18237
Al nije titanijumski, nisam bas toliko poludeo
Pitanje za @milos.992
Ova dva delrinska prstena- da li se samo navuku na klip ili postoje urezi na klipu u koji nasedaju?
Da li mislis da bi o-ring adekvatne debljine (dakle da ne prelazi poprecni presek djona u najsirem dijametru) zavrsio posao na isti nacin.? Razmisljao sam da eksperimentisem u tom pravcu...
Thnks

Postoje urezi na klipu u koje se ti prstenovi ubace i zalepe, u mom slucaju ono nisu delrinski prstenovi, bili su ali su jako lose uradjeni pa sam ja pravio nove od neke druge plastike...
Da to isto uradis sa o-ringom verovatno ne mozes jer ne znam sta ce njega drzati da se on ne svuce sa klipa, tj za o-ring bi kanal verovatno morao da bude dosta dubok a ti to ne mozes urezati na fabrickom klipu, postoje klipovi sa o-ringom u prednjem delu iza djona, ali to nisu fabricki klipovi pa su radjeni na drugi nacin...

Na strugu mogu da se narezu kanali na klipu da prime prstenove ali posto je klip diferencijalno kaljen, spoljna kora mora da se probije turpijom (klip je u celjustima struga i vrti se) pa tek onda na strug inace varnici ko ludo I hoce da urnise alatku.

Posle na niske obrtaje, svezom alatkom I polako.

Kao sto kaze Milos, o-ring ne moze jer ce spasti. Mora delrin ili acetal, I da se zalepi.

Ovde sam tako uradio na Anschutz 335, ali samo jedan prsten sa zadnje strane, jer sa prednje kozni djon pripija uz unutrasmji zid cilindra , pa ne nema lufta.

Da je bio sinteticki djon radio bi oba prstena, kao kod Milosa.
20230707_154051_copy_756x1008.jpg

Koliko razumem,funkcija tih prstenova je da osigura kretanje klipa po pravcu u stotu...ima li jos neku funkciju?
P.s. na 300tki (FWB) celicna karika je u prednjem aspektu klipa, i koliko shvatam njenu funkciju,doprinosi kretanju samog klipa po idealno pravoj liniji (manjim delom) i osugrava da potisak vazduha djonom bude apsolutan ("kupi" sta je "ostalo" iza djona).

Tacno - da pravac bude u stotu, jer klipna sipka moze od koristenja da izadje iz ose, sto rezultira kontaktom klipne ivice I cilindra, pa se cilindar pojede jer je meksi od kaljenog klipa.
Ako ovako izgleda klip, zamisli kakav je cilindar...
20220202_130127_copy_747x1328.jpg

To odbijanje klipa od zidove cilindra takodje negativno utice na tezinu natezanja, vibracije tokom impulsa I na samu preciznost.

Radi se o 100% koncentricnosti.

Users who are viewing this thread

Back