Danas sam na kratko drzao u ruci HW 50s po prvi put i uspio da ispalim jedno 10 dijabola iz iste.
Naime, stigle su u jednu radnju kod nas u Bosnu HW30, HW35, HW50S i HW99. Ja odmah narucim HW 50S jer sam prodao svoju Dianu 54 Air King trazeci nesto
malo slabije i lakse za nositi. Na oglasu ispisano debelim slovima kako je puska kategorije C, izlazne brzine 250m/s i mora se prijaviti u MUP. (sto naravno znam jer sam prijavio i odjavio Dianu). Posta stigla jutros, ja presrecan otisao na imanje da probam pusku. Izrada fenomenalna, puska dosta laksa od Diane, lako se puca iz stava.
Slucajno okrenem pusku sa strane i ugledam slovo F ugravirano u dijamantu na cijevi. Kad mi srce nije stalo. Nazovem prodavnicu u kojoj sam kupio i pitam ih da nisu napravili neku gresku pa mi slucajno poslali pusku jacine 7.5J. Prodavac mi kaze: "Pa gospodine, one imaju mogucnost izlazne brzine oko 250m/s i snage oko 15J ako se u nju stavi jaca opruga". Ima i moj passat mogucnost da bude 300 konja ako ga cipujem pa ga ne bih izbacio tako na oglas.
Dan vec sjeban, zapakujem pusku i nazad u brzu postu da je vratim nakon sto sam cekao Weihrauch da kupim vise od 4 godine.
Ljudi su 'ladno kupili 4 razlicita modela, sve jacine 7.5J i, sto bi rekao nas narod, prodaju muda pod bubrege