Weihrauch springerice

@rax032 u pravu si za jake cene uvoznika, ali i meni se cini da se radi o prilicno maloj fabrici, i ogranicenoj proizvodnji, i da u poslednjih godinu dana restriktivnog rada zbog pandemije, iskacu iz svih rokova…
A sa druge strane, ako zelis visoko kvalitetnu springericu, stvarno ne znam sta drugo mozes da kupis osim Weihraucha. Naravno mislim na nove puske…

Mogu da se složim da su, što se tiče novih springerica, verovatno najbolji izbor.
Ali nekako mi je teško da poverujem da su Nemci toliko neozbiljni i da odlažu trista puta termin isporuke.
Moje mišljenje je da uvoznik ukoliko već ne zna kad puške stižu, jasno to da do znanja kupcima pa ako hoće da rezervišu hoće. O cenama to tek šta reći, HW 97 i HW100 su mi posebno upečatljive sa cenama, a ni ostale ne zaostaju.

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Ja imam i hw97-icu i hw50-icu i hw45-icu i cekam da dodje hw77 da stigne. Sve je u stroljenju ko ima kvalitetne cevi nista mi nece znaciti ako dodje za 5 dana ili 5meseci kad je poenta tih vp da traju sto duze i da funkcionisu savrseno. Za to itekako treba imati strpljenje. Skupe jesu, nigde ih drugde nema. A pritom traju ljudima po 20godina + i licno mislim da tih 20% sto su skuplje brzo vratimo kad shvatimo koji je to kvalitet i koliko ce dugo da traju

Sent from my iPhone using Tapatalk

Iz pouzdanih izvora znam da problem sa kašnjenjem nije naš domaći uvoznik, nego nemački proizvođač.

Miguće da smo previše malo i nezanimljivo tržište pa smo im postrani. Kad bide nešto slobodno poslaće nam.

General_RM said:
Pozdrav dobri ljudi potreban mi je savet u vezi izbora puske, sta je bolje HW35 ili HW50S?

Nema tu šta je bolje, dobre su i jedna i druga, tu nema greške, nego daj malo više detalja koja je prvenstvena namena buduće puške!? Pozzz.

Ako mene pitaš prvenstveno hw35, mada je i hw50s izuzetna puškica, ali ako ti tih par hiljada dinara igra neku ulogu uzmi hw50s, ako ne onda hw35.

Pozdravljam kolege.
Evo još jedan sa sličnom dilemom:
Za potrebe dvorišnog plinkanja (10-20m), levak, izvesna je nabavka opruge u 7,5J. Sužen je izbor na dva Weihrauch modela:
hw50s - srednje lagana, deluje univerzalno, simetričan
hw35 - popularan, da li zbog tradicije modela ili je zaista tehnički bolja od hw50? Imam utisak da je više naklonjen desnorukim strelcima..

Glock17 said:
chaba said:
Pozdravljam kolege.
Evo još jedan sa sličnom dilemom:
Za potrebe dvorišnog plinkanja (10-20m), levak...

Kolega! A'valjda levoruk..jebemu gajde... :D

:shock: Pušku mu sijalicu, pogodih lektora iz prve! Deliš profesiju sa mojom suprugom...

@bojan017: Tako je,- osoba sa dominantnom levom rukom- prema politčno korektnoj nomekolaturi, valjda.. :)

@Glok17: Skoknuću do NS da probam oba kundaka.. Prednost za 35. Hvala, svako dobro!

Upravo tako, sada ih imas obe u radnji u Ns, uzmes u ruke i osetis sta ti bolje lezi… HW50 je nesto manja i laksa… Moj glas ide 35ici, zbog balansa, tradicije, zakljucavanja cevi… Tehnicki, mislim da nema neke sustinske razlike osim mozda precnika cilindra i opruge… Tj HW50 je za 7.5J, a HW35 moze i 7.5J a lepo nosi i oprugu od 16J.
U svakom slucaju slatke muke :D

Lane said:
Upravo tako, sada ih imas obe u radnji u Ns, uzmes u ruke i osetis sta ti bolje lezi… HW50 je nesto manja i laksa… Moj glas ide 35ici, zbog balansa, tradicije, zakljucavanja cevi… Tehnicki, mislim da nema neke sustinske razlike osim mozda precnika cilindra i opruge… Tj HW50 je za 7.5J, a HW35 moze i 7.5J a lepo nosi i oprugu od 16J.
U svakom slucaju slatke muke :D

Tako je bata @Lane. Samo, mala ispravka: hw50 je izvorno u 16J ali često se dešava da kod nas stigne oslabljena u "f" varijanti sa 7,5J. ;)

Users who are viewing this thread

Back