Weihrauch springerice

Čika @Joco: Slučajno se sve poklopilo. Zahvaljuljem.

Imao sam prilike plinkati sa F varijantom, po koje popodne kod kolege u mađarskoj, gde je i legalni limit 7,5J. Otvoreni nišan, blago masivan, 10m, šoramo-da prostite- po papiru. Za ljude koje ne mare mnogo, da li je puška serijska ili standardna (niti šta je razlika), jsb siply je leteo tamo gde smo uperili cev, naćoravi kao deo ljudi u cvetu srednjih godina, nema veze što nismo videli gde. Na moje insitiranje metli optiku, ima dosta toga napisanog zašto je dobra, možda nije baš sve reklama.
Jedina springerica od desetak probanih, od koga Meda(labrador/m.vizsla) nije dobio napad panike. Nisam utvrdio korelaciju..

E sad pcp tamo-vamo, mislio, jednu takvu spravicu bi bilo zgodno držati u bunkeru za slučaj atomskog udara/globalnog EMP-a. Ili prosto kad vas uhvati nostalgija...

Da, bata@glok17, zadovoljan sam izborom modela, kao i kvalitetom.
Naravno, svako dobro.

@Chaba,kolega od srca mi je drago da ste istrajali. Prelepa puska i da uzivate dugo sa istom! Mogu samo da vam cestitam👍

chaba said:
Da, bata@glok17, zadovoljan sam izborom modela, kao i kvalitetom.
Naravno, svako dobro.

Naravno, takođe sve najbolje.
Nego, onomad kolega kada ste vratili pušku vratili ste i oprugu od 16J. Iskreno, baš sam se tad' obradovao, tako da sam između ostalog uzeo i "vašu" oprugu...
Nadam se da se ne ljutite? :)

@Milan: Hvala kolega, sve najbolje.

@Glock17:Drago mi je da je dospelo u prave ruke. Sin mi je već rešio alternativu
https://nimrodderringer.hu/termek/weihrauch-35-rugo/

Inače opruga je namenjena za zimski projekat najverovatnije: poliranje iznutrica, skraćivanje 16J opruge, tako da nema "preload", izrada dvodelne vođice (drugi deo bi išao u klip, a njegovo rame bi dalo sasvim malo zagnutosti )..
Video sam takav na delu, oko 10J, akcija milina -"th" sa nemo "h".
Sve to u odgovarajućoj temi, bude li slobodnog vremena, što svakom želim.

Opa komsija chaba pa ne hvalis se da te je mikulas nagradio jer si bio dobar, jedva cekam da se nadjemo pa da vidimo tu novu zverku kako radi
da ispucas 600kg olova bez emp-a

Eee.. kolega ne forsira samo tvoja, pa sam morao ovako...

@komsija, pisao mikulasu za hroni, pa ovako imam izgovor da se nađemo, tj. da kibicujem dreamliniju.., naravno moramo sačekati da se zajedničko slobodno vreme uklopi sa kvalitetnom banatskom olujom ;)

Ma može to i bez banatskih oluja, mislim da ću doživotno da se sećam kako sam proveravao na gps-u da li sam i dalje na putu posle jednog božića. Belo, ravno, nigde ništa a sneg pada horizontalno... :shock: :lol:

nista kao banat zimi, vetar duva, sneg pada horizontalno, nema krivina sunka slana a puske precizne, samo su strelci aus winkla

Napokon su došle HW kod nas, nakon godinu dana cekanja narduzbe.
U iskusenju sam da isprobam jednu.

Uvijek sam htio HW77 isprobati, ali imaju je samo u laminiranoj verziji koja je skuplja, a imaju jos i HW97.
Kakve bi bile razlike izmedju ta dva modela?

Pozdrav kolega, gde su stigli pomenuti modeli, ako možete da napišete?
Nazvah Peloponez, kažu stiže za mesec dana..
Razlika, po guglu: cev, otvoreni nišan, jedna poželjnija od druge...

u Hrvatskoj u Domjankovića koji je generalni zastupnik. Kazu da su im iz tvornice rekli da se moze narucivati ali je cekanje 6 mjeseci minimalno.

Koja je pozeljnija..?

Nesto sam vidio da pise da je HW97 vise osjetljiva na drzanje..

Lično nemam iskustva ni sa jednim od pomenutih modela, izvor informacija mi je google, poznanici i kolege.
Izbor modela, predpostavljam, zavisi od potreba, namena puške. U privatnoj priči sa iskusnim kolegom, doajenom ovog foruma, je spomenuto da je hw77 jedan od najboljih serijskih oprugašica ikada. Hw97 je njegova verzija razvijena za potrebe FT, kao takva nema potrebe za mehaničkim nišanom i ima kraću cev sa tegom. Proguglaj..
Nadam se da će kolege sa iskustvom da napišu i koji red praktičnog saveta. Lično sam pretendenat za bilo koja od ta dva modela u cal 4.5mm

HW77 mi je jedna od ljepsih pusaka, jedino nemaju normalnu verziju nego laminiranu. Ovu 97 sam gledao zbog cijene vise, ali mislim da bi svejedno isao na HW77, ako budem mogao tu laminaciju progutati.
I isao bi na jacinu od 20J u 5,5mm kalibru.

Postovane kolege , posedujem i HW77k 4.5mm i HW 97Kt 5.5mm i ni jedna ni druga nisu osetljive na drzanje. Sa 97icom sam bez problema u stojecem stavu bez naslona sa optikom pogodio limenku na 88m. Puske su napravljene da traju i kao sef utegnute. Przafovoljan sam , a 77ica sluzi kad zelim da pucam bez optike, a 97ica kad hocu sa optikom. Mada imam i za 77icu optiku Porucite i cekajte. Necete se pokajati
80a95a982e2be924df6753cd8f170120.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

SteffAirguns said:
enzo said:
Koja snaga ti je kod te 97-ice u 5,5mm?
16J. Sto je po meni savrsen balans. Precizna je do 100m , za springericu ti vise i ne treba iskreno

Sent from my iPhone using Tapatalk
Razumem da se to tebi najvise svidja, ali 5.5 u 16J je daleko od savrsenog balansa :D

Users who are viewing this thread

Back