Weihrauch springerice

Može neko kratko poređenje hw35 i hw50s ako je neko pucao i držao obe? Vidim da je hw35 legendarna puška, hw50s naspram nje novajlija, ali koliko vidim manja, lakša (meni malo i lepša). Ako sam dobro odradio domaći, prednost hw35 je što ima bolje bravljenje, ozbiljniju cev, može veća opruga (ovo za oprugu me apsolutno ne zanima). Kod stranaca 90% ljudi kaže da je hw50s prijatnija, pa me zanima da li je kult hw35 opravdan? Da li neko možda zna razliku u ceni koja je bila pre? Da li neko zna razliku u ceni hw30s i hw50s?

Citajuci forum i gledajuci po netu zakljucak je bio da jedino sto vredi u ovom rangu jesu Weihrauch, jesu skuplje ali i vredi u odnosu na ove druge sto se prodaju i koje su trenutno po radnjama.
A tako i ja u radnji otisao sa omladincem da kupimo HW35. Kazu stigle HW 35, HW 50s i HW 30s. Uzmemo HW 35 ona i velika i teska i za mene a kamoli za njega. Uzmemo HW50 ona taman tu negde, dok HW30 mala i laka ali bas zgodna. Odlucimo i kupimo HW 50s i nismo se prevarili puska je za svaku pohvalu i precizna i prelamanje i okidanje sve kao singerica.
Posle koriscenja od 4-5 meseca puska nije mrdnula ni popustila nigde, kvalitet ekstra. Odusevljeni HW50s mi odemo pa kupimo i HW30s koja je takodje super i taman za klince.
HW50s je bila oko 44500 a HW30s oko 36500. A zaboravio sam kolko bese bila HW35.

Attachments

• HW 50s-30s 3.jpg
    HW 50s-30s 3.jpg
    320.2 KB · Views: 1,171
  • HW 50s-30s 2.jpg
    HW 50s-30s 2.jpg
    321.5 KB · Views: 1,171
  • HW 50s-30s 1.jpg
    HW 50s-30s 1.jpg
    313.7 KB · Views: 1,171
@goki1 Hvala ti na ovom postu! To je negde i moje zapažanje za sada, bukvalno u dlaku. I isti use-case što bi se reklo :) Koja je ovo optika koju imaš? Deluje da može još nekih 7-8cm duža? Nije kritika, nego i njih gledam šta bi moglo na hw50s, sledeće nedelje sajam pa da uzmem nešto pre puške :)

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

Nema na cemu i ja sam tako proveo sate dok nisam odlucio. Malo je falilo da bude cometa 220 :)
A ova optika je STOEGER 3-9X40 AO ona je oko 35cm dugacka. Na HW50s nema problema ima mesta dosta. Na HW30s je velika i mora u mm da bi se skidao zastitni poklopac optike napred, da ne udara u mehanicki nisan ili mora da se preklopi cev malo da bi se skinuo poklopac optike.
Sto se tice optike super je i drzi sve kako treba samo je malo deblja koncanica ali je zato i jaca verovatno , jer navode da je bas za vazdusno oruzje.
Mi se primili na optiku ali nam na kraju dosadi. Na 20-ak metara kad se uvezbas i ponovis sve kako treba bas kao po youtubu pogadja skoro pa dijabola u dijabolu. Na kraju skinemo optiku i idemo mehanicke nisane i 10m iz stava najveca zanimacija tako sa klincima i drustvom.
Za ove puske nema potrebe za nekom skupom optikom jedino ako ne planiras kasnije neku PCP za 25m i jace i neki benchrest.

Pa i za optiku si mi predvideo sudbinu izgleda :D i ja sad pucam sa klincem iz stava pa tu još i postoji neko "takmičenje" i zanimljivost, i isto sam u fazonu dal to meni treba, vidi svi kupuju pa kupi i ti, ali da, predviđam da će biti slično kao i kod tebe :) hvala još jednom :)

goki1 said:
Nema na cemu i ja sam tako proveo sate dok nisam odlucio. Malo je falilo da bude cometa 220 :)
A ova optika je STOEGER 3-9X40 AO ona je oko 35cm dugacka. Na HW50s nema problema ima mesta dosta. Na HW30s je velika i mora u mm da bi se skidao zastitni poklopac optike napred, da ne udara u mehanicki nisan ili mora da se preklopi cev malo da bi se skinuo poklopac optike.
Sto se tice optike super je i drzi sve kako treba samo je malo deblja koncanica ali je zato i jaca verovatno , jer navode da je bas za vazdusno oruzje.
Mi se primili na optiku ali nam na kraju dosadi. Na 20-ak metara kad se uvezbas i ponovis sve kako treba bas kao po youtubu pogadja skoro pa dijabola u dijabolu. Na kraju skinemo optiku i idemo mehanicke nisane i 10m iz stava najveca zanimacija tako sa klincima i drustvom.
Za ove puske nema potrebe za nekom skupom optikom jedino ako ne planiras kasnije neku PCP za 25m i jace i neki benchrest.
Postovanje goki1.
Gde mogu da nabavim weihrauch springericu?

Postovanje goki1.
Gde mogu da nabavim weihrauch springericu?

Ja sam kupio u Krusevcu dosle su u Ferox-hunteru a sve ide iz peleponeza iz NS

Pozdrav

Rekli su mi iz Peloponeza da zovem pocetkom novembra, zvao danas, nema jos nista, sad kazu sredina novembra. znaci prva nedelja decembra je realna :D Cekam da odem da vidim uzivo, pa cu se odluciti za neku od hw30s, hw50s, hw35 (cak sam mislio i hw50s + hw30s ali je to mozda overkill, da bi i klinac mogao pucati vise ciljam hw30s). Koju god da uzmem, planiram da koristim sa diopterom i u 99% slucajeva na 10m, papirna meta. Trenutno mi je hw30s top pick od ove tri ali ko zna sta ce biti kad ih vidim uzivo...

Ja sam zvao u pocetkom marta rekli su mi pocetkom aprila da ih tada pozovem...i tako sam radio sve do avgusta...daj boze da bude ove godine...

Ja sam prošle godine u Peloponezu uzeo HW35e. Bilo je prvo krajen juna, pa početkom avgusta i stigla je početkom septembra. I mogu slobodno reći da se čekanje isplatilo, jer puška je odlična. Pričao sam sa ljudima iz Peloponeza i ne zavisi od njih kada će novi kontigent pušaka da stigne, već od proizvođača.

Odlična ideja, pa umesto da jedan uvoznik čeka švabe da sklope puške godinu dana, dva uvoznika će čekati godinu i po :lol:

Pola novembra došlo, informacije slabije nego što su bile. Sad nemaju predstavu kada će ih biti. Jbg. Ne sviđa mi se to :)

Druze rekoh ti ja od marta meseca zovem raspitujem se svaki mesec... sam sebi sam se smucio...to ti je ono kao u filmu Maratonci trče počasni krug "u martu ste rekli lova u aprilu od tog obecanja proslo je godinu dana...nemoj da me lazete vise" 🤣😂

Ne vredi. Šta kupujemo onda?? Gde će pare da se troše?? Da napravimo neki uvoz par komada pa da pucamo?? :D

E jja sam se razmišljao i mogao bih da se odreknem jedne. Koje da kazem neznam i jedna i druga su extra i svaka ima svoje prednosti, bitno da ne manjkaju za kvalitet, samo velicina. Ako bude koja dobra ponuda pravimo posao.

Ja bih iskreno voleo da vidim jos nekog uvoznika da uvozi neki konkurentski brend, Air Arms springerice na primer (TX200, TX 200 HC, Pro Sport). To bi onda bio tezak izbor i pravo uzivanje za nas, Pozdrav!

Zahvaljujući goki1 postao sam ponosni vlasnik jedne hw30s. Hvala Gorane :)

Ono što sam u principu i gađao, s tim da sa drugima nisam ni poredio jer je upitno kada će doći nova tura, a ja kao novajlija koji hoće sve i odmah nisam mogao čekati :)

Kvalitet same puške kad se samo uzme u ruku je neverovatan. Sjajna izrada i odmah na prvu izgleda kao nešto što može da traje 100 godina i definitivno može da ide u neko nasledstvo ;)

Pre par nedelja poručio sam diopter, jedini koji sam mogao naći, Gamo. On mi stiže sledeće nedelje. Nadam se lepom pucanju kada ga uparim sa hw30s :)

Users who are viewing this thread

Back