Weihrauch springerice

E pa drugaaaaaaariiiiii...ne znam sta bih Vam rekao...otkrio sam novi vrli svet :ROFLMAO:
Ovo ispod je 10 komada, nesto malo vise od 9mm na 20m.sa expresom. E sada, zasto novi vrli svet, pa zato sto sam na kraju pisle toliko i toliko (jedno 2000) dijabola, konacno ustanovio "ko to moje koke, a nije moj pevac" :ROFLMAO:
Eto neko je mozda to znao od vajkada, ali ja nisam verovao da je to kod mene problem, ne znam kako, ali na PCP ja to ne primecujem toliko, niti sam imao tih problema. Sve u svemu, ono sto me kecalo svih ovih dana, to je samo j...na paralaxa na Falconu S30!!! Ne znam, mozda on ima tu zajebanu, ali ja to, kao sto sam rekao, na PCP puskama nisam primetio!
Znaci, za sve buduce, a koji upadnu ovako u "vrzino kolo"
  1. Stav
  2. Stav
  3. Stav
  4. I jedino Stav isti morate drzati, tj.kako Vam glava leze na kundak!
ZNaci, ako ste podesili paralaksu sa stavom da Vam je glava na kundaku cvrsto i da Vam je pun krug okulara (bez ikakvog malog suma na krajevima), uvek, ali uvek takav stav i drzite, sve ostalo Vam pomera tih jebenih 10, 15mm POI (gore, dole, levo, desno).
Eto, opet kazem, meni je trebala vecnost da to ukapiram, vecina Vas je to znala odavno, a sigurno i pisala ovde na forumu...samo sto ja, volim tezim putem, a ne da mi neko sazvace, ili, samo sam se ulenjio sa PCP kod koga nisam video te razlike :cool:
Da, grupa moze i manja sigurno, samo mi je jebena podloga, i kada tri, cetiri dijabole udare, vise ne vidim POI, i sama tacka mi se siri neizbezno. Moram pronaci tvrdji karton, na njemu dijabola ostavlja jasan rez.
Aj pa se cujemo u sledecoj emisiji "Znanje i imanje" :ROFLMAO:

Attachments

• 20260212_132724.jpg
    20260212_132724.jpg
    455.9 KB · Views: 18
  • 20260212_132803.jpg
    20260212_132803.jpg
    373.3 KB · Views: 18
Ovo je za springerice odlicna grupa. Mislim da nisam nikada bio ni blizu. Pricam o pravim springericama, ne o ovim bestrzajnim tipa fwb300. Moram da iznesem moju 97 da vidim sta mogu da uradim sa njom na meti.

Bravo, Trifke! Vidi se da si se baš usavršio sa tom springericom. Fenomenalno ste se „spojili“, grupe su prelepe i jasno se vidi da je to ono što ti je trebalo! Jedna prava, kvalitetna springerica koja vraća u funkciju mozak, ruke, reakciju, prste… sve ono zbog čega i volimo ove puške.

Evo da podelim i moje iskustvo oko tjuniranja moje HW77K Special Edition.

Dragi drugari, posle svih mojih prelamača, konačno sam uspeo da ugradim TBT Maxi Pro kit sa short stroke-om u moju HW77K SE. Puška je prošla kompletno sređivanje, sve je očišćeno, pregledano, sređeno gde treba, ispolirano gde ima smisla, i namašćeno sve po instrukcijama sa Tbt bum-slide-om i ostalim mazivima. Nisam polirao okidač za sada, ali to mi je plan za budućnost kada nabavim dobru opremu za fino poliranje, voleo bih da sve moje HW puške budu dovedene na maksimum. Ali jesam ispratio snimak od Nicka iz Tbt-a gde sam podeio onaj malo toreks šraf ispred okidača i to je mnogo poboljšalo okidanje..

Anti bear trap sam uklonio jer mi više odgovara da imam potpunu kontrolu nad puškom i mogućnost bezbednog rasterećenja opruge kada je potrebno, bez forsiranja opaljenja. Uz to, imam utisak da je rad okidača tada rasterećeniji. Ipak, uvek smatram da je pravilno i sigurno rukovanje najvažnije jer nikakav sistem zaštite ne može da zameni znanje i disciplinu.

Puška je sa fabričkih oko 20J spuštena na nekih 16J i posle sklapanja kao da sam dobio potpuno novu pušku. Rad je mirniji, ciklus lepši, a posebno uživam da pucam sa mehaničkim nišanima. Baš sam prezadovoljan kako se ponaša i kako „leži“ u pucanju.

U planu mi je i da za svaku od ovih pušaka kupim Rowan Engineering setback okidač, da dodam još taj jedan poseban detalj, da svaka bude maksimalno dovedena do savršenstva i da bukvalno traje za ceo moj život.

Moram da kažem da sam izuzetno ponosan što sam sve ovo radio sam. Mnogo sam naučio o tome kako puška funkcioniše iznutra. Sve ovo sam prvi put radio i bilo mi je neverovatno zanimljivo. Bilo je i izazova, ali baš kroz njih se najviše nauči.

Iskreno, svakome bih preporučio da se bar upozna sa svojom puškom koliko god može. Čak i osnovno održavanje i obnavljanje maziva može mnogo da znači za rad i dugovečnost. A pravilno i pametno urađeno sređivanje delova može samo dodatno da doprinese osećaju u pucanju.

Za mene je ovo bio ogroman užitak i još veće povezivanje sa puškom.

b419490f1063d0d91f31c0fb3c8a012d.jpg

079e4d1835e60de6ad06e77e35cd3d9f.jpg

c83e698955471deaeee313460cd4ed41.jpg

e4fe5ffc11a4674c6a1e38ba753b343a.jpg

f1c205e5da6f548b4e85521cbd5f94f5.jpg

4d1d34c372adcf07110d9a4fdf4edd7d.jpg

05eb4be72593a8000a956a8634ef18f9.jpg

313cbdad8f579528c3edc2687b728a2d.jpg

daba8856bcc26e9eabef0e190e1765c2.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ovo je za springerice odlicna grupa. Mislim da nisam nikada bio ni blizu. Pricam o pravim springericama, ne o ovim bestrzajnim tipa fwb300. Moram da iznesem moju 97 da vidim sta mogu da uradim sa njom na meti.
Mora da mozes, ne priznaj drugacije...tako ja radim :ROFLMAO:
Opet kazem, jedina stvar koja me je remetila, to je paralaxa i ne postavljanja glave na isto mesto i ne davanje znacaja na paralaxu (to je bio automatski autogol). Kada sam se pozabavio paralaxom, ali ne kao sto sam do sada radio..."aha, slika je cista, to je to, a i stoji tacno na mestu gde je i proizvodjac obelezio...", PENAL CIST! Podesio sam paralaxu, ali kada sam jedno dobrih 10 minuta trazio mesto gde se koncanica nece pomeriti u odnosu na metu...e tu sam uvideo problem, nema trika da je namestite 100%. Ja sam uspeo 95% da je fiksiram (ne znam, mozda je optika takva sama po sebi, mozda je "prsla"). E onda krece pucanje, reko "doooobro, sada je laca, podesio sam paralaxu i to je to...", hmmmm...shvatim da se penal izvodi, a mog golmana nema...cist gol kao kuca!!! Tada shvatim, da tih 5% kojih je ostalo, ume i to kako da mi sjebe POI! Tu sam dosao do teme STAV, samo ako glavu drzite uvek na istom odstojanju u istoj visini od optike, POI Vam nece bezati.
Eto, citava mudrolija, oko, mislim vecini Vas proste stvari :)
Zato druze sekretaru SKOJ-a, samo veru u sebe i ti si taj koji krojis sudbinu svog univerzuma :ROFLMAO:

Bravo, Trifke! Vidi se da si se baš usavršio sa tom springericom. Fenomenalno ste se „spojili“, grupe su prelepe i jasno se vidi da je to ono što ti je trebalo! Jedna prava, kvalitetna springerica koja vraća u funkciju mozak, ruke, reakciju, prste… sve ono zbog čega i volimo ove puške.

Evo da podelim i moje iskustvo oko tjuniranja moje HW77K Special Edition.

Dragi drugari, posle svih mojih prelamača, konačno sam uspeo da ugradim TBT Maxi Pro kit sa short stroke-om u moju HW77K SE. Puška je prošla kompletno sređivanje, sve je očišćeno, pregledano, sređeno gde treba, ispolirano gde ima smisla, i namašćeno sve po instrukcijama sa Tbt bum-slide-om i ostalim mazivima. Nisam polirao okidač za sada, ali to mi je plan za budućnost kada nabavim dobru opremu za fino poliranje, voleo bih da sve moje HW puške budu dovedene na maksimum. Ali jesam ispratio snimak od Nicka iz Tbt-a gde sam podeio onaj malo toreks šraf ispred okidača i to je mnogo poboljšalo okidanje..

Anti bear trap sam uklonio jer mi više odgovara da imam potpunu kontrolu nad puškom i mogućnost bezbednog rasterećenja opruge kada je potrebno, bez forsiranja opaljenja. Uz to, imam utisak da je rad okidača tada rasterećeniji. Ipak, uvek smatram da je pravilno i sigurno rukovanje najvažnije jer nikakav sistem zaštite ne može da zameni znanje i disciplinu.

Puška je sa fabričkih oko 20J spuštena na nekih 16J i posle sklapanja kao da sam dobio potpuno novu pušku. Rad je mirniji, ciklus lepši, a posebno uživam da pucam sa mehaničkim nišanima. Baš sam prezadovoljan kako se ponaša i kako „leži“ u pucanju.

U planu mi je i da za svaku od ovih pušaka kupim Rowan Engineering setback okidač, da dodam još taj jedan poseban detalj, da svaka bude maksimalno dovedena do savršenstva i da bukvalno traje za ceo moj život.

Moram da kažem da sam izuzetno ponosan što sam sve ovo radio sam. Mnogo sam naučio o tome kako puška funkcioniše iznutra. Sve ovo sam prvi put radio i bilo mi je neverovatno zanimljivo. Bilo je i izazova, ali baš kroz njih se najviše nauči.

Iskreno, svakome bih preporučio da se bar upozna sa svojom puškom koliko god može. Čak i osnovno održavanje i obnavljanje maziva može mnogo da znači za rad i dugovečnost. A pravilno i pametno urađeno sređivanje delova može samo dodatno da doprinese osećaju u pucanju.

Za mene je ovo bio ogroman užitak i još veće povezivanje sa puškom.

b419490f1063d0d91f31c0fb3c8a012d.jpg

079e4d1835e60de6ad06e77e35cd3d9f.jpg

c83e698955471deaeee313460cd4ed41.jpg

e4fe5ffc11a4674c6a1e38ba753b343a.jpg

f1c205e5da6f548b4e85521cbd5f94f5.jpg

4d1d34c372adcf07110d9a4fdf4edd7d.jpg

05eb4be72593a8000a956a8634ef18f9.jpg

313cbdad8f579528c3edc2687b728a2d.jpg

daba8856bcc26e9eabef0e190e1765c2.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk
Hvala, hvala. Iskreno, da nije bilo tebe i tvojih zaraznih postova i slikica tvog arsenala, ne bih nikada uzeo springericu.
Ovaj tvoj citat, to je ono sto zaista opisuje springericu i daje joj znacenje
"Jedna prava, kvalitetna springerica koja vraća u funkciju mozak, ruke, reakciju, prste…"! Tek sam sada ukapirao koliko mi je sve to, a pogotovu mozak, zakrzljao sa PCP puskama. Samo, da se ne lazemo, ima i PCP svojih drazi, ali po meni, mnogo manje je zahtevan u pucackom smislu, od prave punokrvne springerice.

Sve u svemu, ono sto me kecalo svih ovih dana, to je samo j...na paralaxa na Falconu S30!!! Ne znam, mozda on ima tu zajebanu, ali ja to, kao sto sam rekao, na PCP puskama nisam primetio!
Znaci, za sve buduce, a koji upadnu ovako u "vrzino kolo"
  1. Stav
  2. Stav
  3. Stav
  4. I jedino Stav isti morate drzati, tj.kako Vam glava leze na kundak!
Ne radi se o parallax gresci na Falconu, ili na samoj springerici, nego upravo o polozaju glave u odnosu na optiku, kao sto I sam kazes, ponovljivost je obavezna.

Najverovatnije ti PCP ima mnogo bolji kundak, koji te primorava na isti polozaj hlave svaki put, dok na springerici taj polozaj varira, pa otud I varijacija na POI.

Ako si jos povecao magnifikaciju na max, ili gadjao na vecoj distanci, problem ce biti jos veci.

Ne znam kako da ti kazem a da te ne uvredim, ali nije to opreme, nego USER Interface 😁😁

Ne, ne, nije moguce da je do moje greske, samo je optika pokvarena :ROFLMAO:
Naravno, sve je do mene licno, ali ako se svi uslovi steknu i podese sto se tice opreme i puske, onda nema izgovora, covek je jedini krivac.
Ali da se ne lazemo, pa da svi imaju svo znanje i da svi umeju da pucaju, pa onda ni jedno takmicenje ne bi imalo pobednika, svi bi pucali u 10ku :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Mnogouvaženi kolega @Trifke
Kao što sam obećao otišao sam da probam 97 na 20m da vidim kakve će biti grupe.
Nije baš bio reprezintativan dan jer nas je vetar drmao sa sve puškama dok smo gađali.
Ipak sam probao i vidi se rezultat.
Prva slika je grupa sa 97 na 20m ležeći. To su ti zaokruženi pogoci a ono iznad je nišanska tačka.
Ova slika desno ne znam, da li je sa hw35 @Aleksandar Dević ili je sa mojom cz.
Svakako najlepši utisak danas je njegova hw 35 koja zaista radi lepo, odsečno i precizno.
PS sve je gađano iz ležećeg stava kao za HFT.
Probaću kada bude lepše vreme i sa stola, ako ne bude mrzelo da ga vukljam.
Poenta ovog posta je samo da pokaže koliko je tvoja grupa odlična.
Pozdrav drugovi

Attachments

• grp 1.jpg
    grp 1.jpg
    129.6 KB · Views: 27
  • grp 2.jpg
    grp 2.jpg
    132.2 KB · Views: 26
Samo sto vise pucanja i pronaci ces joj foru, i naravno, stav isti uvek, koliko gid izgledalo glupo, sve je do postavke glave 100%. Ja iskreno, razmisljam kako da obelezim kundak da mi obraz uvek pada na isto mesto, mozda izgleda nekome smesno, ali je iskreno.

za postavljanje glave sluzi onaj odstojnik koji se montira na optiku da glava uvek dodje na isto meste. moze se usluzno odstampati i verujem da pomaze.

Isprobavao sam dve varijante tog odstojnika guma i petg.3d stampani(petg,pla,asa,karbon...) ne radi posao na springerici a kad potrosis more vremena i udjes u trening shvatis da ti ne treba ni na pcp-u.Kad uzmes ozbiljnije da guglas vidis da to napolju niko ne koristi na ozbiljnim takmicenjima na pcp da bi ostvario bolji rezultat.A ima tu naravno velikog uticaja vrste i kvaliteta optike bez obzira na cenovni rang. Gumeni rebrasti sa aliexpresa sam probao na hw97 i meni radi posao na springerici.

E bre batko, pa da prodam i levi bubreg (desni sam prodao za 77cu)...ne znam, kod nas u Srbiju jos ne moze da se zivi bez i jednog, mozda kod Vas tamo u Englesku moze, ali kod nas jok batko :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Da li moze neko da poveruje, na 107 m.stojeci stav, naslonjen samo prednjom rukom na drvenu ogradu, limenka Guarane (ona mala 0.33 msm da je) koja je okacena na kanap, od 5 puta, 4 pogotka! Optika Falcon, i pucao sam na mil dotove, sa uvecanjem x10, nisam imao vise milova, 107 m.mi je padalo na crnu debelu odmah ispod poslednjeg mila. Vetra skoro pa i da nike bilo, neki lagan carlija, a dijabola expres. Znaci to sam probao, cisto ajde da opalim, kada sam iz prve pogodio, msm da me je sunce ozarilo :ROFLMAO:. Sledece cu da probam na klikove i da probam da dodam jos uvecanja, da vidim da li ce se nesto poremetiti. Ah da, strelok mi je iz prve pokazao gde da nisanim. Samo mi je zao sto ne mogu da snimim, tj.ne mogu da prebacujem side shot jer je zestoko razjeban i kako stoji na elementu, ne dira se :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Danas, posto je kisa, postavio sam tri gongica ( 40, 30, 20mm) na 30 m. (Toliku daljinu mogu da izvucem iz garaze da ne kisnem ;)). Znaci, malo je reci da sam odusevljen, BR trudio sam se ali posteno da omasim koji put, ali nema sanse, tako da mi je postalo monotono, jos kada mi posle svakog drugog, treceg puta, zaglavi medj granje (posto sam ih okacio na drvo :ROFLMAO:), pa onda izlazi po kisi da ih raspletes...muka je to golema! Tako da sam uzeo iz stojeceg stava! 40 i 30mm isto kao i sa BR, ali 20mm prvih 5 dijabola...corak veliki :mad:! Ali, tacno sam znao da necu uspeti, jer sam sav bio u fazonu "ma nema sanse" i tacno sam osetio nekakav nemir, gde nije imalo sanse da se usredsredim! Ostavljam pusku, palim cigaretu (Marlboro gold kratki siroki...mozda je do njega, pa neka neko proba :unsure::ROFLMAO:) i posle nekih 10ak min., uzimam lepoticu u ruke iiiiiiiiiii...5 dijabola, svih pet pogadjaju 20mm gong :eek:! Sta reci, ja kao kuce u liftu, jezik do poda :p!!! A sta je najveci kuriozitet, ni jednom mi se nije zapleo gong u granje od 5 puta, mozda da jeste, mozda bih ispao iz serije, ko to zna?! Uglavnom, ja PREZADOVOLJAN "obicnom" springericom(y)
Sledeci test, vezem muvu na 30m. (ali obicnu (ne vinsku i ne zunzaru) onu kucnu), pa cemo vidimo kom opanci, kom obojci :ninja:

Sledeci test, vezem muvu na 30m. (ali obicnu (ne vinsku i ne zunzaru) onu kucnu), pa cemo vidimo kom opanci, kom obojci :ninja:
Samo malboro gold 100s i da ima malko vise za koncentraciju bice muva... Salu na stranu 2cm stojeci na 30m svaka cast. Jeli proban br na 25m sa tom puskom kakvi su rezultati?

Users who are viewing this thread

Back