Weihrauch springerice

Ma naravno, pratim postove bas nego sam mislio kompletno BR meta a ne grupe jer ipak ima tu jos zackoljica a postavka deluje kao da odlicno radi

Aha, nisam te razumeo, ne nisam pucao klasicnu BR metu i to mi je u planu, imam neke mete pa kada se malo prolepsa, bas cu ih postavim. Da, u pravu si, velika je razlika pucati grupe i pucati jedna dijabola, jedna meta.

Evo drugari, posle duzeg vremena, da objavim malo rezultate "plinkanja" na 27m. Ispod je sa Temua mala prenosna meta, lepo odradjena, debele ploce, ali, moja HW77k ne moze da nabaci ove donje gongice na ovu gornju, zvekne to muski, ali ne ostaju gore :cry:, a Impact u 6.35 na 50m baci celu skalameriju nazad :ROFLMAO: . Tako da sam se ja vratio na 77cu i malo pucao stojeci stav sa otvorenim nisanima (ah da, juce mi, posle nekih mesec dana, prsne moj lepi Falcon S30, dugo je i izdrzao ovu lepoticu 💪. Inace, poslao sam ga odmah sinoc coveku u KG na popravku, nadam se da ce uspeti).
Da se vratim na temu, 27m., HW77K, JSB Exact Express 0,51g., gongici 42mm, nalepnica 35mm, otvoreni nisani svaki put je pogodak, ucinak 10/10, 100%. Samo mi je zao sto nema malo lepse otvorene nisane, iskreno, ne bih ni imao potrebe za optikom, ovi nisani su meni bas ne funkcionalni, ja na 27m kroz njih vidim bukvalno tacku, ali, radi Nemica kao sat, nema sta :love:

Attachments

• 20260314_114150.jpg
    20260314_114150.jpg
    461.7 KB · Views: 10
Neda djavo mira :ROFLMAO: , neko rece jednom prilikom "Bushnel 3-9x40 EG je sranje", ja pricao da sam je imao...ali, niko ne veruje :(. Tako da ja lepo, odem kod komse, komso, ajde ti meni lepo vrati to sto sam ti dao, a ja cu tebi kupiti jednu veliku lizu, komsa sta ce, morade da vrati :ROFLMAO:. Sala na stranu, setim se ja mog Bushnela starog ne znam vise koliko godina, donesem ga i montiram na ovu divlju Nemicu, znaci 5 min.je puno, koliko mi je trebalo da je upucam na 20m. Ispod je slika mete 5 dijabola na 20m., grupa 9mm i posle ce neko kaze "Kinez ne valja" :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Attachments

• 20260314_121116.jpg
    20260314_121116.jpg
    210.2 KB · Views: 30
  • 20260314_121223.jpg
    20260314_121223.jpg
    146.4 KB · Views: 31
Moje HW97k i HW77k. Uložio sam srce i dušu da ih napravim najboljim springericama koje sam ikada probao.

U ove dve puške sam ugradio sve što sam naučio kroz godine. Vreme, trud, pokušaji i greške, tuning, poliranje i podešavanje. Sve je bilo podređeno tome da postanu najbolje puške koje sam ikada imao priliku da koristim.

Originalno, HW97K u .22 kalibru je došao u KT kundaku, dok je HW77K u .177 imao standardni bukov kundak. Vremenom su stvari evoluirale. 77K je prebačen u laminat kundak, dok je 97K prošao kroz kompletnu custom doradu sa raznim delovima i unapređenjima.

Sada su uloge savršeno legle.

Dodato je dosta novih delova.

HW77K u .177 je sada u KT kundaku i spreman za HFT sa Falcon S10i 1-10x24 MRAD optikom.

HW97K u .22 je u laminat kundaku, uparen sa Delta Optics Titanium 4-16x42 AO optikom.

Obe puške su tačno onakve kakve sam ih zamišljao. Balansirane, glatke i predvidive. Čisto uživanje za gađanje.

Ne mogu biti srećniji ni ponosniji kako su ispale. Iskreno bih voleo da svi imate priliku da ih probate. 🍻

Attachments

• IMG_3804.jpeg
    IMG_3804.jpeg
    286.4 KB · Views: 41
  • IMG_3809.jpeg
    IMG_3809.jpeg
    224.8 KB · Views: 41
  • IMG_3808.jpeg
    IMG_3808.jpeg
    286.3 KB · Views: 39
  • IMG_3807.jpeg
    IMG_3807.jpeg
    242.4 KB · Views: 35
  • IMG_3805.jpeg
    IMG_3805.jpeg
    180.7 KB · Views: 34
  • IMG_3806.jpeg
    IMG_3806.jpeg
    130.5 KB · Views: 39
Pa mislio sam to, da je moja 77ica sa 15J polupala posle nekih 300 dijabola Falcona S30. Sreca u nesreci, nije je puno razbila, "samo" se otkacio jedan prsten u njoj. Srecom, Voja mi je preporucio majstora, koji ju je sredio i sada je kao nova, ali, 77icu videti vise nece :ROFLMAO:

Iskreno, ja bih se da sam na tvom mestu baš smorio da ju je skroz polupala 🤣 Moja HW77K, čak i kada je bila na 20J, nikada nije napravila takav problem… Zato mi više deluje da je taj Falcon bio ili feleričan ili već ranije načet na neki način.

Ovaj S10i+ je ipak ozbiljnija priča, testiran je čak i na 50 BMG, tako da mu springerice praktično ne mogu ništa. Koliko sam video, čitao i čuo, svi ovi + modeli od Falcona su dosta unapređeni u odnosu na standardne verzije u svakom smislu.

Iskreno, ja bih se da sam na tvom mestu baš smorio da ju je skroz polupala 🤣 Moja HW77K, čak i kada je bila na 20J, nikada nije napravila takav problem… Zato mi više deluje da je taj Falcon bio ili feleričan ili već ranije načet na neki način.

Ovaj S10i+ je ipak ozbiljnija priča, testiran je čak i na 50 BMG, tako da mu springerice praktično ne mogu ništa. Koliko sam video, čitao i čuo, svi ovi + modeli od Falcona su dosta unapređeni u odnosu na standardne verzije u svakom smislu.
Pazi, nesto nemam bas novaca za bacanje, pa da kupujem + model da bih probao, da li ce moj 77k da ga rasturi :ROFLMAO:
Inace, ono sto sam odprilike i sam znao, a potvrdio mi i majstor za optike, svaka optika sa vise podesavanja (paralaxa, uvecanja...) je podlozna (da ne kazem osudjena sigurno) razbijanju od strane malo jace springerice. Njegova preporuka meni je bila, optika sa fixnim uvecanjem, dobri nosaci i to je to.
Ja sam postavio neki nizerazredni Bushnel, koji je nekom srecom preziveo godine i godine na springericama i na 77k radi, jos je nije razbila, ali, problem je sto je to niskobudzetna optika i nije upotrebljiva za precizno gadjanje (tipa mete od 5mm na 25 m), mislim, gadjam ja sa njom i uspevam lepe grupe da napravim, ali pucanje u promenjive tako sitne mete...e to je vec problem.
Pricacemo za jedno godinu dana, tj.kada ispalis jedno 2000 dijabola, ako prezivi i dalje, ne preostaje mi nista drugo nego da se oprostim od jednog bubrega i kupim jednu takvu :D

Ja sam HW97Kt u 16J uzeo 2020, a HW77K u 20J 2021. Evo već godinama ih koristim i nijednu optiku mi nisu razlupale.

Krenuo sam sa Veyronima, posle prešao na SWFA, a sada su na Falconu i Delti. Iskreno, smatram da kod kvalitetnih springerica, uz dobre nosače i optiku koja je napravljena za njih ili dokazano podnosi njihov trzaj, nema nikakvih problema.

Tih 16J je zaista premalo da ošteti ispravnu i pravilno montiranu optiku. Ali opet, nije isto 16J kod Weihraucha i kod nekih drugih brendova poput Hatsana ili Diane. Razlika u karakteru trzaja i načinu rada mehanizma igra veliku ulogu.

Zato iskreno sumnjam da je kod tebe problem bio u samoj pušci, pre će biti da je optika već bila neispravna ili na neki način oštećena.

Jedna optika koju bih svima preporučio, a verujem da bi se i @BurekUSvemiru složio, jeste Vector Optics Veyron 10x44. Lagana i kompaktna, sa odličnim retiklom i finom centralnom tačkom, uz jako lepo vidno polje. Za cenu od nekih 150–170€, stvarno pruža više nego što bi očekivao i zaslužuje svaku preporuku. A i na njoj piše "rated for springers".

Last edited:
Koliko ja znam septembar / oktobar

Sent from my iPhone using Tapatalk
Bio sam tamo kod njih prosle godine po vazdusnu pusku . Pa sam se nesto premisljao da li da kupim jednu ili da cekam uvoz kraj proleca odprilike rece mi momak u trgovini . Dobro da kupih tada . Ali kaze to se nikad ne zna tacno i kako to zapravo ne zavisi od njih. Idem povremeno na sajt i vidim da nista novog nema i dalje . Planiram HW 30s malenu ove godine da kupim ako to uspem uopste .
U svakom slucaju hvala ti Stef .

[mention]Radjislav [/mention] Nema na cemu, druze. Uvek cu rado pomoci kad god umem i znam.

Sto se HW30S tice, po mom misljenju tesko je pronaci nesto sto pruza vise uzivanja za koriscenje. To je jedna od onih puscica koje predstavljaju samu sustinu vazdusnog streljastva, lagana, precizna, jednostavna i neverovatno zabavna.

Iskreno, bas te manje i lakse puske imaju neku posebnu dusu. HW30S, kao i nasa Zastava M81, spadaju u one modele koje najcesce uzmes u ruke “samo na pet minuta”, a onda provedes sat vremena pucajuci i uzivajuci.

Nadam se da ces uspeti da je nabavis ove godine. Siguran sam da se neces pokajati. Srecno i vidimo se na forumu!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Users who are viewing this thread

Back