Zakonitost gađanja vazdušnom puškom

Jaguarp

New member
Pozdrav svima.
Otvaram ovu temu jer skoro svi možemo da budemo u prekršaju, u smislu ZUOM. Ima srećnih koji mogu da gađaju u skladu sa zakonom - registrovano strelište blizu stana, neprekidan pristup istom i slično. Ovim putem ne pozivam na kršenje zakona (ŠTO JE KAŽNJIVO) već na razmenu utisaka i mišljenja o izmeni ZUOM. Glavna u celoj priči je bezbednost, zbog koje naše aktivnosti i treba da budu regulisane zakonom, samo mislim da bi trebalo liberalizovati te aktivnosti ako se obavljaju bezbedno. Molim moderatore da obrišu ovaj post i temu ako sam negde pogrešio. Ja sam iz Kruševca, tamo mi je porodica, radim na relaciji KŠ - BG, ali mnogo više sam u BG. Tamo imam na raspolaganju magacin, vikendom ceo dan i radnim danom posle 16h. Tada tamo nema nikog i mogu da se zaključam i obezbedim mesto. Daljine 10 i 20m. U KŠ, kroz predsoblje, sobu i terasu imam 10m, ograda terase je zidana i ne prolaze dijabole. Ako sačekam da žena ode negde, zeca zatvorim u kavez, onda sin i ja možemo da gađamo. Komšiluk je super i nije me prijavljivao policiji ni kad sam bio ozbiljan kreten po pitanju glasne muzike. Napravio sam hvatač dijabola sa živom gumom, ne čuje se i ništa ne izleće iz njega.
Znam u kakvoj zemlji živim. Da li iko od vas zna neki način delovanja da utičemo na vlast da ove stvari ne budu protivzakonite? Lepo je kad sa sinom odem na strelište pa on gađa iz MK a ja iz VP, ali te prilike su retke jer su mi skupe. Njegov metak je 15din. - najjeftiniji MK - a moj 1din. - najjeftinja dijabola. Plus 5000din. članstvo u klubu. I za sve to moramo da sednemo u auto i odvezemo se u Mrzenicu. Sve u svemu, ništa bez 2000din. za neko mršavo gađanje. Ima nas ovde kojima nije sve priuštivo.
Da li možemo da ostvarimo jeftiniju (zakonski ispravnu) varijantu?

Koliko se sećam, gađanje je dozvoljeno samo na strelištu i nigde više. Bez obzira koliko je to neko drugo mesto obezbeđeno.
Tebe naravno neće niko prijaviti da gađaš u magacinu jer niko i ne zna šta radiš i nikoga ne ugrožavaš, kao što neki od nas gađaju u kući pa opet nema ko da nas prijavi ali više od toga ne verujem da možemo da dobijemo.

Obzirom da vlast gleda kako što više da sputa korišćenje oružja, sumnjam da im je u planu bilo kakva liberalizacija gađanja, makar i vazdušnom puškom. A tu nas 100, 200 ili 1000 neće ni primetiti a kamo li uzeti u obzir.

Users who are viewing this thread

Back