Zastava vazdusne puske

Nemo da si takav, zajeb...li me mangupi... :( Ja siromah, naivan i pošten, pa naseo. Al zato si ti tu, da ispravimo... :D A i samo je malo preko 200, "za dlaku šinko"...

Daleke 1984. u JNA imao sam desetara koji je mlade vojnike fascinirao tako sto trazi dobrovoljca koji uzme kutiju šibica, izvuče jedno drvce da viri iz kutije i onda drzi ispruzenu ruku. Desetar sa nekih 5 metara iz vp otkine to zrno a ovaj mučenik zaledjen drzi onu kutiju. Pošto mi se slika te puške urezalla u secanje tek sam sada saznao da je to Zastava. I onda sam je želeo a i sada...

Meni je lakse da pogodim drvce sibice na 10 m, nego krug 9 ili 10 na meti. Drvce dozvoljava gresku po visini, treba samo na pravac da pazis. Kod mete mora i horiznotala i vertikala da budu "u vinklu" ako hoces centar...

Da me neko ne shvati pogresno, ne kazem da je lako pogoditi sibicu iz stava, daleko od toga...
Sto brze uradi, to bolje. I za njega i za onog jadnika sto drzi... :lol:

More ja sa Kragujevkom skidam cackalicu i zrno kukuruza na 6.5m(jbg nemam vise za sada) :D
Juce sam se zamalo upucao sa njom, Mane ustelovao okidac za sve pare, umal' zeni ne upuca svo cvece po terasi
:lol: :lol: :lol:
Ja se navikao na onaj kameni okidac od GSG-a, kad uzeh Zastavu u ruke , prvih desetak dibjabola sam psovao, jbg iznenadi :D
Nikako ne stizem da napravim neke normalne slike, a i ne stizem do kompa od zene, ovo malo vremena sto ugrabim na poslu i to je to.
Za sada samo mogu da kazem da je jako interesantna puska, ona deblja(teza) cev svakako menja malo stvari :)
Bice detalja uskoro, nadam se :)

Vidak said:
More ja sa Kragujevkom skidam cackalicu i zrno kukuruza na 6.5m(jbg nemam vise za sada) :D
Sta nemas vise, kukuruza ili cackalica? :lol:
Nemoj da se vadis, nego daj da vidimo umece.
A sto se gospodje tice, vodi racuna, ako ostetis neki pelcer, ima da visis "pred Milevinom kafanom".

More Proko, ne zajebaj 🤣🤣
Nemam vise metara, a ni kukuruza. 😊
Kad malo bolje razmislim ne znam ni odakle mi kukuruz na terasi, na trecem spratu,u sred Beograda u Junu mesecu 🤣🤣🤣

Stigla nova tura sa servisa, za klub i biće poneki komad za prodaju, imaju i dve pojačane brzina 165 i oko 170,lepo rade, preko toga ne bi trebalo ići.
4cc4108aee948ee378cd0f706884016c.jpg

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

A jesi ih sredio. Se cakle ko iz Kragujevca da su stigle. A koje su one dve same, bez igde ikoga svog? :D

Haha pa i nisam puno samo sam dva kundaka blago uradio, ostali su na čekanju, tj.ove koje ostavim za klub neću ni da radim, a one dve usamljene su Mađarske Telly, koje inače lepo biju, brzina im posle servisa preko 165,jednoj čak i 172 i ja se iznenadih...

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Ne stizem da napisem nista pametno o puskici, jbg, zivot... ☹️
Ovo je mogla da bude fenomenalna grupa da sam stao na 5 komada, ali sam pucao sam dok su prolazile skoro kroz istu rupu, 6 komada, a onda ode 7. na stranu. 😊
Ovo je naravno vise sreca nego pamet, sto bi rekao nas narod, desilo se dok sam upucavao mehanicne nisane sa naslona, na mojih "celih" 6,5m 😊
Znam da nije neki podvig, ali je meni bilo simpaticno, uspeo sam da provedem malo vremena sa Zastavicom. 😊

Attachments

• IMG_20200608_191238257_resize_17.jpg
    IMG_20200608_191238257_resize_17.jpg
    435.9 KB · Views: 1,474
Hvala na lepim recima 😊
Ovo sam okacio vise kao zanimljivost, nego nesto drugo 😊
Smesna je to daljina 😊
Zastavica radi kao Singerica 😊
Trosio sam RWS Hobby od 0,45g, vec su bile nacete, pa rekoh da nastavim 😊

Users who are viewing this thread

Back