Zastava vazdusne puske

Čudno mi je da ovoj vp nema serijski broj ili je izbrisan. Voleo bih da znam orijentaciono koliko je stara, tj. približno godina proizvodnje. Da li neko može da mi kaže nešto više o njoj s obziirom na ovakav natpis i štitnik okidača? Možda na osnovu toga neko može nešto konkretnije da kaže.

Ma ovo je bilo više slučajno nego namerno. Upotrebio sam izraz ,,solidna grupa" jer je to bilo prvo i jedino pucanje iz nje i realno nisam se nadao ovakvoj grupi pa sam baš prijatno iznenadjen što me je dodatno motivisalo da se potrudim da da lepo sredim. Skinuo sam večeras kundak i počeo da ga šmirglam da vidim kako reaguje i verovatno je neću sklapati dok je ne završim. Mada, nikad ne reci nikad.

Nemoguce je da nema serijski broj. Nalazi se sa desne strane cevi na mestu gde se spaja sa viljuskom. Ta zastava se pravila od 1956 do 1976... Tu je negde izmedju :)

Ni ja moju nisam hteo da lakiram, samo dobra priprema do 400grit, ne skodi ni 600 i laneni firnajz krpicom, pa sutradan jos jednom i to je to. U pocetku malo se osecao ruzan miris, ali vremenom ublazi.

Feinwerkbau 300S

Ako misliš ovde, nema. Gledao sam danas ali nisam primetio. Moraću malo detaljnije sutra da pogledam

Attachments

• IMG_20230302_142433.jpg
    IMG_20230302_142433.jpg
    183.3 KB · Views: 229
Imam firnajz ali sam kupio rafinisano laneno ulje pa mislim njim da premažem dok drvo upija, 2-3 puta. Posle toga ide gel koji je mešavina lanenog ulja i pčelinjeg voska. Nadam se da će to biti dobro.

prlejovanovic67 said:
Imam firnajz ali sam kupio rafinisano laneno ulje pa mislim njim da premažem dok drvo upija, 2-3 puta. Posle toga ide gel koji je mešavina lanenog ulja i pčelinjeg voska. Nadam se da će to biti dobro.
Ja mislim da hoce. Trebala bi da dobije i malo sjaja od voska i poliranja. A i odbija vlagu dosta dobro. Po meni je sve lepse od lakiranja. Makar kad je zastava u pitanju

Feinwerkbau 300S

Stvar ukusa. Ja lično smatram da je lak lep za odredjene delove nameštaja a kundak više volim da je bez laka. Jedan od razloga je što lak puca pa posle bude problem. A ova pasta, što se više utrljava pamučnom krpom (polira), sjaj je veći i to mi deluje prirodno. Opet, kažem da je to stvar ukusa i o tome ne treba raspravljati.

prlejovanovic67 said:
Stvar ukusa. Ja lično smatram da je lak lep za odredjene delove nameštaja a kundak više volim da je bez laka. Jedan od razloga je što lak puca pa posle bude problem. A ova pasta, što se više utrljava pamučnom krpom (polira), sjaj je veći i to mi deluje prirodno. Opet, kažem da je to stvar ukusa i o tome ne treba raspravljati.
u svakom slucaju, ocekujemo slike kad sredis staru gospodju

Feinwerkbau 300S

:) Neko drvo baš lepo reaguje na laneno ulje...20200523_133117_copy_1024x768.jpg

Attachments

• 20200601_112701_copy_1024x1365.jpg
    20200601_112701_copy_1024x1365.jpg
    375.8 KB · Views: 196
Danas sam dobio opruge i dihtunge za Slaviu 631 lux i Dianu 25D iz Subotice. Na prvi pogled deluju moćno. NIsam još izmerio dužinu a ni debljinu opruge pa da uporedim sa podacima sa foruma. Zvao sam tipa koji mi je poslao i pitao ga za zastavu m56. Cena je drastično veća nego u Magnumu. Opruga je 2400 dinara (Magnum 800, a dupla 1000), dihtung klllipa 1000 (Magnum 200 din. čini mi se) i dihtung cevi je 150 dinara (kao i u Magnumu). Dihtung cevi je silikonski, kožni nemaju uopšte. Cene navodim radi poredjenja. Njegova priča je da za Magnum radi mala privreda, materijal je loš i zato je ta cena. Njemu opruge pravi navodno fabrika koja radi opruge za vp (nije naglasio koja), najkvalitetnije su u Srbiji i zato je cena takva. Ne mogu da komentarišem ni Magnum ni tipa iz Subotice jer nikada do sada nisam imao iskustva sa njima, ali sa foruma vidim da su rezervni delovi za vp iz Magnuma dosta lošeg kvaliteta i iskustva kolega nimalo nisu prijatna.I ma li neko iskustva sa nabavkom delova iz Subotice? Kako je vaše mišljenje uopšte o tome?

Zato se lepo puška odnese servisu koji ima fabričke delove i na kraju za manje para dobiješ sve kako treba.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Users who are viewing this thread

Back