Zastava vazdusne puske

Ima u panimu neki kineski hronograf i kosta 8200 dinara. Identican kao i oni sa alija samo 2x skuplje ali se ne ceka 2+ meseca da stigne (pod uslovom da ga imaju u radnji). Ja sam moj kupio sa alija dok je burazer kupio u panimu i isti su sto se tice konstrukcije i brzine dijabola. Decimale ne pokazuje tacno vec su nekako fiksne vrednosti ali ona glavna vrednost je poprilicno tacna. Npr. u mom slucaju 240 m/s ce ovaj hronograf pokazati kao 240.0, 240.1, 240.9 i uvek te 3 vrednosti. 230 m/s ce pokazati kao 230.1, 230.3 i 230.7... Jednom prilikom sam poredio sa onim fx i jos jednim kineskim koji je po izgledu malo bolje konstrukcije i razlike u vrednostima skoro da nije bilo (sem decimala). Mana je sto dosta varira u odnosu na osvetljenje. Ako je u prostoriji neka sijalica koja blinka ili treperi, hronograf ce konstantno nesto da meri iako nista nije ispaljeno tako da je idealno da se testira u nekoj prostoriji gde su diode hronografa jedini izvor svetlosti ili da u blizini hronografa nema neke sijalice koja bi uticala na njegov rad. Podrum ili tavan je meni dosad bilo najbolje mesto za merenje :ROFLMAO:. Postoji opcija da se prebaci sa m/s u fps mada ja to nikad nisam probao.
Utiče loše osvetljenje i ako ima dizelinga ne pokaže pravu vrednost.Izduvaš gasove iz cevi i onda ispucaš dijabolu

Imam ja ovakva 2 sa Aliexpresa
Rade dobro ali moraš da paziš kad ispucavaš dijabolu da ne otkine diodu na donjoj ploči.
To se meni desilo jel me mrzelo da fiksiram hroni za cev.Pomerio cev na dole o puče dioda
Za 2200 din odličan...
Ako možeš moj da popraviš poslaću ti ga džabe,samo plati poštarinu
Hvala kolega .
Ajmo ovako , budem li ga opravio a verujem da hocu , cim objavim prve rezultate na forumu ja ti saljem novac bar koliko si ga platio.
Hvala jos jednom.
I normalno , postarina je moja.

Last edited:
Utiče loše osvetljenje i ako ima dizelinga ne pokaže pravu vrednost.Izduvaš gasove iz cevi i onda ispucaš dijabolu
Dizeling se sada uopste i ne pojavljuje nakon uklonjene duple opruge.
Mada i sa duplim oprugama nakon nekoliko kapi ulja, dizelinga je bilo na prvih 6 do 8 dijabola.
A sto se osvetljenja tice , verovatno ce podrum resiti problem.
Poalao sam ti i privatnu poruku nadam se da ces videti.
Hvala jos jednom

Danas opalio jos koju dijabolu , ali nije vredelo.
Vetar je nekako bio sa svih strana.
Vrlo lose grupe.
Ali sam petljao nesto oko optike cisto da se uverim kako funkcionise ova koncanica .
Mislim na podesavanje visine.
Okrenuo sam 1-2 kruga i opalio nekoliko dijabola, i pogoci su otisli prema gore.
Mislim da funcionise , ali za ovo sam potpuni amater .
DIjabola hn sport , 3 kom odlicno a ostale 2 bas cudno , jedna ulevo druga udesno.
To mi je danas bila najbolja grupa

Attachments

• 20240822_182837_copy_1248x1664.jpg
    20240822_182837_copy_1248x1664.jpg
    132.8 KB · Views: 24
  • 20240822_185140_copy_1664x1248.jpg
    20240822_185140_copy_1664x1248.jpg
    308.2 KB · Views: 24
Verovatno sam preso limit u temi zastava ali bih imao jedno pitanje vezano za hvatac dijabole.
Posedujem ovaj hvatac dijabole ali ne znam kako da poredjam ova platna.
Dva platna su tvrdja i kao utkana , dok je trece ( crveno ) kao neka svila.
Zna li neko , koje platno treba da bude sa prednje strane .

Attachments

• 20240823_140429_copy_1248x1664.jpg
    20240823_140429_copy_1248x1664.jpg
    292.5 KB · Views: 19
  • 20240823_140528_copy_1248x1664.jpg
    20240823_140528_copy_1248x1664.jpg
    279.1 KB · Views: 18
Verovatno sam preso limit u temi zastava ali bih imao jedno pitanje vezano za hvatac dijabole.
Posedujem ovaj hvatac dijabole ali ne znam kako da poredjam ova platna.
Dva platna su tvrdja i kao utkana , dok je trece ( crveno ) kao neka svila.
Zna li neko , koje platno treba da bude sa prednje strane .

48e28bba74a3b2b78a1efb415d727e5d.jpg

Prvo idu 2 dva kevlarska platna pa ispref njih crveno i onda karton i na karton meta Nije losa fora, bitno je za ovo da se koriste samo ravne dijabole da ne bi probusile platno. Pozz

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hvala Stef .
Definitivno ravne .
Hvala bogu Zastava se stabilizovala , odradicu jedan stalak i pravac podrum kad se uzelim gadjanja .
Dijagonalno imam 15 metara i meni dovoljno .
Lepota leti a bogme i zimi.
A normalno , nekad i do 40m.

Mada i ovaj stalak koji sada koristim je solidan.
Cak ima i dvosstruku ulogu.
Lepota jedna. 😁 😁😁

Attachments

• 20240822_195251_mfnr_copy_1248x1323.jpg
    20240822_195251_mfnr_copy_1248x1323.jpg
    147.6 KB · Views: 25
Last edited:
Винчестер која су ваша очекивања? С обзиром да имате стару пушку, расклиману прелепљену оптику, приручне носаче, неке дијаболе... Толико теоретисања и приручних метода за све и свашта на раздаљинама од 40m. Као да неко са фићом од 45 година хоће да вози 150км/ч.

Da tebe ta optika ne zaludi jos vise, jer to nista ne valja i da je tek izvadjeno iz kutije, tesko da ce to da drzi nulu...mogao bi da imas flajere koji ti nikako nisu jasni a krivicu ces da svaljujes na dijabole, vetar, samog sebe...

Da tebe ta optika ne zaludi jos vise, jer to nista ne valja i da je tek izvadjeno iz kutije, tesko da ce to da drzi nulu...mogao bi da imas flajere koji ti nikako nisu jasni a krivicu ces da svaljujes na dijabole, vetar, samog sebe...
Znam Milose , potpuno si u pravu.
Zaboravio da napomenem , optiku sam ja , samo vratio u ( neku ) normalu.( to nije moja optika)
Ako bog da zdravlja , kupicu i nosac neku optiku manjeg uvecanja, al malo kvalitetniju.
Ne treba meni nista specijalno .
Dovoljno je meni i manja optika , ne spremam se za nikakva takmicenja vec samo za malo uzivanja.

Neko ce da bude zadovoljan ako pogodi konzervu, neko sa crnim krugom 4 navise, neko ce da se razocara sa 250 na BR, a neko sto se nije kvalifikovao za Olimpijadu.

Sve je to relativno I najveca borba je sa samim sobom I ostvariti licni PB.

Cist pogled I mirna ruka svima !

Mislim da sam bio najsrećniji kada sam sa Swiss arms tac1 skidao čepove od piva na 15m😁
Sada imam i mogu da priuštim opremu po želji i nema toliko radosti....Na žalost standardi po pitanju preciznost i daljine su porasli pa je sve nekako proporcijalno srazmerno...
Samo da smo živi i zdravi....

Users who are viewing this thread

Back