Zbunjeni Weihrauch HW79 :-) za jeftin HFT

Hawke Airmax 2-7 x32 imam u posedu i stvarno je fenomenalna optikica.Za potrebe HFT je baš upotrebljiva ,a još AMX končanica može biti od pomoći..Zbog kompaknosti i male težine je kao stvorena sa springerice.Par kolega je dobilo preporuku za nju,ali su se odlučili za neke druge solucije.
Na 2 optike sam radio reparalaksiranje po istom principu kao i vi kolega @Webley & Scott i bravo za trud da to prikažete i ovde na forumu.

Hawke Airmax 2-7 x32 imam u posedu i stvarno je fenomenalna optikica.Za potrebe HFT je baš upotrebljiva ,a još AMX končanica može biti od pomoći..Zbog kompaknosti i male težine je kao stvorena sa springerice.Par kolega je dobilo preporuku za nju,ali su se odlučili za neke druge solucije.
Na 2 optike sam radio reparalaksiranje po istom principu kao i vi kolega @Webley & Scott i bravo za trud da to prikažete i ovde na forumu.

Goxy dobar pogled i zdravo da te sluzi !

Taj mali Airmax je neki best buy s'obzirom na cenu i performanse.

Fleksibilne magnifikacije sto se tice ovi su takodje popularni:
Hawke Airmax 2-7x32
Burris 3-9x32
MTC Viper connect 3x12x32

Od fiksnih ovi:
Sightron S111 10x42 (ovo je tek prica za sebe)
SWFA 10x42
Optisan CP 10x32

Sa staklom uvek bude koliko para toliko i muzike, tako da ovaj moj mali projekat je vec na pocetku bio budzetski ogranicen.

A zna li neko zasto fiksne optike sa magnifikacijom x10 imaju znatno veci objektiv od 32mm, odnosno u gore navedenim slucajevima 42mm??

Budzetne optike kao sto je ovaj hawke je odlicna stakla za minimalno novca. Kompaktna optika sa podesavajucom paralaxom, lagana odlicna kupovina.
Burisa nisam ima prilike da koristim.
Viper connect je odlicna optikica sa ne najboljim staklima ali ofromno vidno polje, meni licno ne pasu optike bez eye relif-a
Sigtron s3 10x42 se nazalost ne proizvodi
Swfa odlicna stakla pouzdan japanac
Kod mene je za HFT "pao" optisan cp do duse sa varijabilom jer nisam uspeo da nabavim sa fixnim uvecanjem.
Optika je odlicna za svoju namenu pristojna stakla ok koncanica kao i duboka paralaxa
Da se vratim na temu nadam se jednog dana da pazarim sebi jednu finu hw97. Ideja bi bila ugraditi Paul Short titanium kit i neki custom kundak od Gary Cane ili Tilly ili Warren Edwards. To bi bila dobra osnova za takmicenje... Naravno ovo je malo vise od tvog budzeta za koji bi u Srbiji moglo jedino polovna puska da se kupi i nista preko toga.
Uzgred svaka cast na rekonstrukciji puske i na posvecenosti detaljima.

@Bull

Evo ga Paul Short titanium na e-bay
Delrin prstenovi na klipu I na cilindru.
Vodjice, opruga, vec podmazano...

Da stisnem ponudu dok ne skoci cena?
Screenshot_20250113_195626_Chrome_copy_270x600.jpg

Da uzasno je skup. Ali nije od zlata vec samo od titaniuma😃
To bi trebalo da je najbolji kit na trzistu za HW
Nisam siguran da li je ovo konverzija na 22mm

Tako je. 22mm.
Vidis kako plavi delrin prsten na kraju suknje strci sigurno 2-3mm. Znaci da je 22mm. Na 25mm ili 26mm delrin je u mikronima iznad metala.

Zajedno sa Tony Leach 22mm konverzijom (klip skroz bez suknje). Nulta inercija, nula trzaj.
Kazu ljudi kao FWB300 ali duplo jaca snaga.
Sa dva Delrin prstena na samoj klipnoj glavi jer suknje nema.

Screenshot_20250121_183952_Chrome_copy_265x442.jpg
Screenshot_20250121_183610_Google_copy_267x198.jpg

Mislim da je neko radio konverziju sa takvim klipom ali na waltheru lgu. Nisam imao prilike da oprobam ni jednu preradu, jedino sam od dorada oproba domaci tuning bez nekih velikih modifikacija kod @SrpcheTheGreat i to puca jako lepo sa malim i glatkim trzajem onako nenasilno. Da li je tezi kundak doprineo mirnoci puske verovatno da jeste. Sto se tice fwb 300 taj trzaj je nesto najblize pcp puskama,

Uzgred svaka cast na rekonstrukciji puske i na posvecenosti detaljima.
Cuo sam da ljudi kazu djavo je u detaljima, ali to je nakaradno.

Bog je u detaljima, jer upravo sitnice prave razliku i daju najbolji rezultat i najvecu nagradu.
I meni su cesto objasnjavali do n-tog stepena, pa zato i ja u objavama idem u sitna crevca, sve dok mi neko ne kaze da dosadjujem.
Do tad, racunam bice od koristi mladjima i pocetnicima u ovom hobiju.

A mozda i neka stara kuka ima drugacije misljenje pa otpocnemo diskusiju...

Kod mene je za HFT "pao" optisan cp do duse sa varijabilom jer nisam uspeo da nabavim sa fixnim uvecanjem.
Optika je odlicna za svoju namenu pristojna stakla ok koncanica kao i duboka paralaxa

Licno nikad nisam bio u vlasnistvu Optisan CP ali sam gledao kroz njega na koleginoj pusci, i odlicna je optika, mala krtka i lagana, sa finom koncanicom.
One se zalio da je upravo zbog kratkoce imao problema da pozicionira eye-relief dok nije montorao piccatiny sinu.

On takodje kaze da bi bilo bolje da ima svetlecu koncanicu (IR) , jer se zbog tanke koncanice gubi cilj u tamnim i osencenim situacijama. Meni nije bio problem.

Kakava su tvoja iskustva?

"The more the merrier" sto kazu braca englezi.

Ja obozavam da citam ovu egzotiku i nedostaje mi intenzitet (i to onaj kvalitetan) forumskih objava iz 2019-2020. 😃
Pa gde su ti ljudi? Nema ih vise na formu ili rekli svoje pa sad zauzeti sa pucanjem i nemaju vremena za internet?

PS
Istina za "sto vise, to veselije" mada ljudi kazu u sali "the fewer, the better fare" odnosno sto manje to bolja klopa :)

Pa gde su ti ljudi? Nema ih vise na formu ili rekli svoje pa sad zauzeti sa pucanjem i nemaju vremena za internet?

PS
Istina za "sto vise, to veselije" mada ljudi kazu u sali "the fewer, the better fare" odnosno sto manje to bolja klopa :)

Menii neodstaje kad okacis nesto pa svi komentarisu dal lose ili dobro nema veze bitno da ima interakcije. Sad svi samo lupaju lajk :) Mozda cekaju lepse vreme pa da budu u boljem raspolozenju za komentarisanje

SM Spring-meister

Ja sam poznat po tome sto volim da cackam i popravljam sve dok ga ne pokvarim u nepovrat !
Moracu i tako nesto da okacim da nasmejem forum.

Licno nikad nisam bio u vlasnistvu Optisan CP ali sam gledao kroz njega na koleginoj pusci, i odlicna je optika, mala krtka i lagana, sa finom koncanicom.
One se zalio da je upravo zbog kratkoce imao problema da pozicionira eye-relief dok nije montorao piccatiny sinu.

On takodje kaze da bi bilo bolje da ima svetlecu koncanicu (IR) , jer se zbog tanke koncanice gubi cilj u tamnim i osencenim situacijama. Meni nije bio problem.

Kakava su tvoja iskustva?
Moja iskustva su sledeca. Vec sam imao cp3-12 pre par godina iz dosade ga prodao ali sam se navratio na nju ponovo. Narucio sam i jednu sa fixnim uvecanjem ali nazalost nikada ije stigla. Meni je optika super inace je nebih iznova dobavljao.
Optika je odlicna za novce, mala, kompaktna skroz ok stakla za svoju velicinu nije bas najlaksa u klasi, koncanica i nije najtanja i nikada nisam imao problema da je ne vidim u sumi npr. a nisam fan svetlecih koncanica
Sto se stakala tice slika je u malo losijim vremenskim uslovima tamnija verovatno zbog velicine objektiva, duboka paralaxa sto je plus za HFT za papir i nije nasrecnije resenje ako je ne podesis precizno jer slika bude odlicna iako nije u fokusu.
Ja licno nisam imao problema sa kacenjem optike ni na jednoj puski. Sada se nalazi na Lely-i koja ima pikantini sinu a koriscenja je i na LG400 koji ima mali blok i savrseno je stajala.

Konacno prodjose ove oluje I kajamet , pa bez obzira na zimu , nadjoh sat vremena da bacim neku dijabolu na metu, iako bi mi uraganski vetar od pre par dana bio odlican izgovor kad krenem da masim 😂

Sedeci sa stolice a prednji deo balansiran na ledja od druge stolice... ne pitajte, ali nije mi se dalo da izvlacim stolic za ovo malo pucanja.

23 mtr distance.
20250128_111528_copy_756x1008.jpg

Po obicaju, kad sam kod kuce i gadjem u basti, koristim 5L kanister, sa isecenim prozorom I natrpanim krpama, jer super abzorbuje udar I buku pa je najtisa opcija, da se ne cimam sa komsijama, mada je VP u dvoristu 100% dozvoljeno.
20250128_111624_copy_1209x1612.jpg

Betonska ploca iza mete u slucaju da omanem. (Ja da omanem ? 😆 )

Ali bezbednost uvek na prvom mestu!!

Po sirini jedava 2 dijabole = 8mm
Po visini 12mm
Jos uvek se navikavam na kundak I ponekad jagodica nije uvek na istom delu obrazine pa dobijam vezivanje po vertikali, ali popravice se to vezbanjem.
20250128_115203_copy_1209x1612.jpg

Plus obavezan flajer na 9 sati, ali ako se uzme u obzir da je meta za HFT na toj daljini 20mm, ja zadovoljan.
Naravno ovo je gadjano sa naslona, pa treba videti kako ce biti iz drugih polozaja.

Users who are viewing this thread

Back