Zna li neko kako se registruje i otvara streljana?

CIMICANGA

New member
Da li je neko sa foruma dovoljno informisan da mi objasni kako se vrši registracija i otvaranje streljačkog kluba i streljane? Pošto bi smo ja i moj otac želeli da za godinu ili dve da otvorimo streljanu u opštini Titel. Pokušao sam da pronađjem te informacije na internetu ali to baš i nije išlo.

Veruj mi da o tome nemam pojma, ali po meni prva adresa je tvoj gradski MUP, mislim da ćeš tu naći sve odgovore...

NemnajaMilosevic said:
Da li je neko sa foruma dovoljno informisan da mi objasni kako se vrši registracija i otvaranje streljačkog kluba i streljane? Pošto bi smo ja i moj otac želeli da za godinu ili dve da otvorimo streljanu u opštini Titel. Pokušao sam da pronađjem te informacije na internetu ali to baš i nije išlo.
Znam ja, već sam to radio više puta, ali je poprilično opširno, i treba vremena i strpljenja

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Mane kouč said:
NemnajaMilosevic said:
Znam ja, već sam to radio više puta, ali je poprilično opširno, i treba vremena i strpljenja

Dali postoji mogućnost da mi navedete osnovne stvari pa ću se posle opširnije informisati o njima?

Prvo je potrebno otvoriti klub, tj. Udruženje u Apr, treba ti 3 osnivača, odluke, skupština itd. Kad dobiješ rešenje ideš u banku, otvoriš račun, dalje kada nađeš adekvatan prostor za strelište moraš imati ugovor sa vlasnikom, ako prostor nije tvoj. Kada napraviš strelište, moraš imati barem jednu kasu za oružje, elektro instalaciju treba da izvedeš kako treba i da imaš potvrdu od firme koja ti je to radila, kad sve završiš, zavisno od toga kojim ćeš se programom baviti, registruješ se u matični streljački savez, u tvom slučaju savez Vojvodine, pa posle Srbije, ako ćeš raditi sa decom trener treba da ima dozvolu za rad koju izdaje Streljački savez Srbije, a da bio dobio dozvolu moraš imati školu, dalje kada sve završiš, prijavljuješ strelište u policiji i na teren ti izlazi sektor za vanredne situacije, koji ti u zavisnosti od inspektora uglavnom traži, adekvatnu pp zaštitu, papir da je el. Instalacija izvedena kako treba, kasu za oružje, rešetke na vratima, prozorima. E sad, ovo sve važi za Beograd, a u manjim mestima verovatno ide malo lakše, posebno sa sektorom jer se manje više svi znate, ali moja preporuka je da se sve uradi kako treba jer će tu boraviti ljudi. Ima tu još svašta nešto, ali ovo je osnovno. Ovo sve pišem za strelište na 10m zatvoreno za vazdušno oružje u D kategoriji, za sve više od toga je daleko komplikovanije i zahtevnije i skuplje.

Pošto je pitanje postavljeno na ovom forumu podrazumevamo da se odnosi na vazdušnu pušku.
Elem:

- Udruženje/Klub platite agenciji da otvore u vaše ime (izbegnete ono čuveno "fali ti 1 papir", agencija završi sve), trebaće vam statut, ako se ne snađete javite na PP da vam pošaljem neki. Kada vam agencija završi posao na vama ostaje da otvorite račun u banci.
- Udruženje/Klub je potrebno prijaviti na nekoj adresi. Potrebne su i prostorije za koje morate dobiti dozvolu od ministarstva za vanredne situacije. Da biste dobili dozvolu prostorije moraju ispunjavati "prostorno tehničke uslove" (PP aparati, PP/Blindirana vrata, Kasa) i za ovo mi se možete javiti za pomoć.
- Nema nikakve veze da li ste u malom ili velikom mestu, isto ministarstvo je nadležno i za BGD i za Mali Borak, svi su jako ljubazni, prijatni i svi hoće da pomognu. Bez bojazni i samo napred. Ako je potrebno javite se (na PP) dobićete i kontakt u ministarstvu.
- Klubovi za VP se najnormalnije registruju u sobama, hodnicima, podrumima, učionicama itd.

To je otprilike sve, ako vas zanima još nešto slobodno se obratite na PP za pomoć

Zaboravih da napomenem da ako udruženje nema oružje (i ne planira da ima) nisu potrebni ni kase ni prostorno tehnički uslovi.

wooyadeen said:
Zaboravih da napomenem da ako udruženje nema oružje (i ne planira da ima) nisu potrebni ni kase ni prostorno tehnički uslovi.

Planiramo da imam vazdušne puške i pištolje Di C kategorije. Jel za oboje isto ili je za C nešto komplikovanije?

Potpuno je isto. Mane je već pomenuo sefove koji se svejedno moraju imati. Bez obzira na kategoriju oružje se mora držati u sefu. Takođe morate ispuniti "prostorno tehničke uslove", i dobiti dozvolu... Za telefon agencije koja vam može otvoriti udruženje (rade brzo i efikasno) pošaljite privatnu poruku Joci.

p.s. takođe morate imati knjige (evidencije oružja i municije) i uredno ih voditi.

wooyadeen said:
Potpuno je isto. Mane je već pomenuo sefove koji se svejedno moraju imati. Bez obzira na kategoriju oružje se mora držati u sefu. Takođe morate ispuniti "prostorno tehničke uslove", i dobiti dozvolu... Za telefon agencije koja vam može otvoriti udruženje (rade brzo i efikasno) pošaljite privatnu poruku Joci.

p.s. takođe morate imati knjige (evidencije oružja i municije) i uredno ih voditi.

Nisu to nikakvi problemi. Hvala na pomoći ukoliko nam bude zatrebala još neka pomoć javiću sam se. Mada mislim da neće biti potrebna. 😁

Users who are viewing this thread

Back