Kral Arms Puncher Bighorn W

MiodragLE

New member
Pozdrav kolege, kumašin se razmišlja da uzme ovu pušku, ima je u Panim-u, pa me je pitao za preporuku... Ja imam Artemis m16 i sem po fizičkom izgledu ne mogu da ih razlikujem mnogo :) Doduše znam da nema regulator , ali iskreno slabo ima recenzija za ovu pušku i ne znam kako se je pokazala, vezano za preciznost itd... Veoma je lepa na izgled , ali turski jezik na žalost uopšte ne razumem, a nisu male pare da se uzme na slepo... Ako ima ko iskustva s istom, zahvalan bi bio na bilo kakvoj informaciji.

"iskreno slabo ima recenzija za ovu pušku i ne znam kako se je pokazala, vezano za preciznost itd... Veoma je lepa na izgled "

Kad procitas,kad razmislis, kasce ti se samo...

Sent from my SM-A336B using Tapatalk

Kao što ti je mnogouvaženi kolega @SrpcheTheGreat već napisao nema puno recenzija sa razlogom. Ako pogledaš na FB sigurno ćeš videti da ima i ljudi koji pucaju na 50m iz ruke okrenuti leđima, nišaneći preko ogledala i prave grupe od 2cm. Takođe ćeš videti i da je Srbija najperspektivnija država u prvom svetu i da odbijamo na milione državljana EU za radne dozvole. Neki tvrde i suprotno. Istina je obično između. A definicija PRECIZNOSTI varira od čoveka do čoveka. Ako tvoj kumašin želi da gađa konzerve na 30m i sitnu galanteriju onda je puška baš precizna. A ako želi da se takmiči na 25m gađajući metu čiji je centar 2mm onda baš i nije. Prvo ti i kumašin skuvajte kafu (još bolje kuma), načnite gajbu piva i prodiskutujte do kasno u noć šta je preciznost. E onda će vam se kasti samo sve.
Prvo da ne pijete više nikada, a drugo da li je puška dovoljno precizna za to što on hoće da radi sa njom.

Malo smo se nasalili, nemoj pogresno da shvatis. Kral ima prelepe kundake i dizajn je vrlo primamljiv. Medjutim,onako izmedju redova, a sto sam ja saznao,takodje se interesujuci bas za Krala upravo zato sto mi deluju i lepo i mocno, je da kad je preciznost i pouzdanost u pitanju, treba se stvarno dobro informisati pre kupovine,bas zato sto nisu bas jeftine,a opet nisu ni toliko skupe. Turski proizvodjaci su vazda bili popularni sa cenama sa oruzjem u globalu, pa i sa vazdusnum puskama. Dakle, dobro se informisite gde je to moguce,pa prelomite...

Sent from my SM-A336B using Tapatalk

Kolega Vladimir.t ima mnogo mocnog krala, to ovde na forumu mnogi znaju, on je naj merodavniji da prenese svoje iskustvo, najbolje je njega pitati i potraziti savet iz prve ruke

Ne bih mnogo dodao onome što su napisali pre mene Kircan i Srba. Kral ima prelepe drvene kundake (što jeste turska specijalnost), a što se kvaliteta i preciznosti tiče, najbolje je slediti iskustva onih koji su ga imali. Pisalo se na forumu o nekim Kral modelima i iskustvima korisnika, a i moja malenkost je isprobala neke modele. Moja iskustva apstrahuj, jer sam samo probao (pa samim tim nisam dovoljno merodavan), ali napisaću samo da mi se nije dopalo u startu, ali pročitaj iskustva onih koji su ozbiljnije pucali. Ukucaj u pretragu "Kral" i dobićeš neke zanimljive informacije.

Last edited:
Ja je imam i koristim dve godine.
Puska u fabričkim stanju,nudi veliku snagu,koja naravno nije ponovljiva jer nema regulatora,ugradnjom istog dobija se ponovljivost ali(ali,devojci uvek nešto fali) onda gubi snagu jer nema rezervoar regulisano pritiska(plenum).
Cevi se nisu baš proslavile,ima i dobrih primeraka,meni se na moju žalost pao limun.
Ventil opaljenja je jako loše urađen i nakon nekog vremena otkaže.
Obarač je pristojan.
Blok je urađen iz komada,mehanizam repertiranja je prilično dobar.
Kada se sredi ventil, puska će služiti veoma dugo.
Kao što su spomenule kolege,zavisi za sta je puska namenjena.
Ja sam svojoj zamenio cev ,stavio Lothar Walther ,ugradio regulator sa dovoljno velikim plenumom,napravio delove ventila,i sada postiže ono šta se od nje očekuje(takmičarka preciznost).
Eto ,toliko od mene.

Hvala ljudi na savetima, sugestijama i komentarima. Generalno iz svega priloženog generalno gledano Karl nije onda za kumašina, jer ja u vikendici imam na nekih 100m metu i njemu se taj "Long range" dopao. I on i ja ćemo pogledati okolo malo bolje, mada mislim da će i on na kraju uzeti Artemisa, iako mu se ne sviđa izgled :)

Lele, Miodrage, tvoje pitanje mi deluje kao "retoricko" - kao da si vec imao odgovor, ali ti niko nije postavio pitanje pa si morao sam.
Usput, nisi saopstio jednu sitnicu: kalibar. Naime, ta puska se proizvodi u sirokom spektru kaibara (5.5 mm, 6.35 mm, 7.65 mm i 9 mm a.k.a. 357).
Posto komsiji treba za "na vikendici", racunam da mu puska nece sluziti samo za papirne mete vec i za nesto drugo (pravila Foruma zabranjuju mi da napisem sta je to). Da sam vlasnik te vikendice i da imam zelju da plinkujem (+ ono) na ~100 metara, ja bih se, na osnovu par jutjub "recenzia" mirno odlucio za 9 mm. Sasvim sigurno bi posluzila i po snazi i po preciznosti - na snimku ciji link prilazem, covek pravi grupu u vidu jedne prosirene rupe na udaljenosti od 60 jardi a energija projektila iznosi skoro 200 Dzula(!) (sa Polymag dijabolama).
Naravno, ako komsija ima zelju da se sa tom i takvom pucom pojavi na TAKMICENJIMA, onda, cini mi se, postoje dve mogucnosti: 1. zaobilazenje ovog modela; 2. ugradnja svih onih dodataka koje je nabrojao kolega Vladimir T. (ali, to je verovatno verzija u 5.5 mm).
t.ly/Qi5-J

Pardon, stao časkom, usput do pričaonice...
Mnogi od nas, strepeći od poznatog odgovora, postavili pitanje iskusnijim kolegama. Lično sam imao slučaj da su odgovori kolega artikulisali dalji pravac sunovrata u ovo šarenilo. Legitimno je pitati.
Računicu, vikendica + plinkanje na 100m = lov, ne bih se usudio nazvati tačnim. Bili smo u prilici da vidimo čitava imanja, sa više objekata, gde se plinkalo na 300m+, više puta, dok nam se živuljke motale oko nogu.
Lov. Opirimo se gizdavoj pc kulturi, nazivajmo stvari pravim imenima. Nismo gadljivi, ima nas ovde od vegetarijanaca, pa do onih koji sakralno žrtvuju životinje, pa im krv prže sa mirisnim biljkama, dok im pokidano meso punimo u sopstvena creva.
Nekolicina srećnih nas, je bila u prilici da proba Vladinog Krala, kao i šta sve treba da se od nje napravi pravo sportsko oružje.

Pardon na digresiji, sve najbolje.

Lele, Miodrage, tvoje pitanje mi deluje kao "retoricko" - kao da si vec imao odgovor, ali ti niko nije postavio pitanje pa si morao sam.
Usput, nisi saopstio jednu sitnicu: kalibar. Naime, ta puska se proizvodi u sirokom spektru kaibara (5.5 mm, 6.35 mm, 7.65 mm i 9 mm a.k.a. 357).
Posto komsiji treba za "na vikendici", racunam da mu puska nece sluziti samo za papirne mete vec i za nesto drugo (pravila Foruma zabranjuju mi da napisem sta je to). Da sam vlasnik te vikendice i da imam zelju da plinkujem (+ ono) na ~100 metara, ja bih se, na osnovu par jutjub "recenzia" mirno odlucio za 9 mm. Sasvim sigurno bi posluzila i po snazi i po preciznosti - na snimku ciji link prilazem, covek pravi grupu u vidu jedne prosirene rupe na udaljenosti od 60 jardi a energija projektila iznosi skoro 200 Dzula(!) (sa Polymag dijabolama).
Naravno, ako komsija ima zelju da se sa tom i takvom pucom pojavi na TAKMICENJIMA, onda, cini mi se, postoje dve mogucnosti: 1. zaobilazenje ovog modela; 2. ugradnja svih onih dodataka koje je nabrojao kolega Vladimir T. (ali, to je verovatno verzija u 5.5 mm).
t.ly/Qi5-J
Pozdrav i hvala na komentaru :).
Što se tiče kalibra, još ništa nismo pričali, samo sam mu dao sajt Panim-a da pogleda ponudu. Vikendica je moja i nažalost u urbanom delu sela je, tako da jedino ako komšiji zaluta petao na strelište, može da nesuđeno da strada :D
E sad vezano za takmičenja, kumašin je totalni početnik, i jedino iskustvo sa vazdušnim puškama je što je pucao iz moje, tako da mislim da su takmičenja isključena, barem za sad.

@MiodragLE
Pa, lepo - imas 100 metara prostora za "range", mozes da gadajas razne papirne mete (koncentricni krugovi, siluete...), obrtne metalne, padajuce... Mozes da busis boce napunjene vodom, konzerve itd.. Sve u svemu, za "jaku" vazdusaru tu itekako ima mesta. Ne kazem da i Artemis M16 ne radi posao (imam je i ja, 5.5 mm, testirao je na ~40 metara i bio veoma zadovoljan ucinkom), ali, kada bih bio u mogucnosti da cesto gadjam na 100 m, razmisljao bih o nabavci jaceg modela, pa bi i ovaj Kral tu konkurisao.
@chaba
Ma, nisam ni ja gadljiv, a veoma sam sklon pominjanju stvari po njihovim pravim imenima, nego, opomenuse me da neke izraze ne upotrebljavam na Forumu... :giggle:

Na žalost čisto gađanje je pretpostavljam kako kod svih, tako i kod mene, neizvodljivo zbog posla :( . Imam "spinere", to u Leskovcu ima da se kupi, ali su mnogo mali za punu dužinu. Na 50-ak metra (proizvoljno, polovina voćnjaka), mogu da se pogode, ali na 100 samo ako me sreća ubode :) Uglavnom balon od 6l pun peska gađamo, a na bližim distancama spinere, bočice od plina i naravno limenke.
No, vezano za Karla, preporučujete neki veći kalibar?

Za do 100m ja bi preporučio 5.5 kalibar i snaga okvirno nekih 45j.Da se čovek nauživa i nauči nešto.

@goxy
On vec ima M16 (~40 J).
@MiodragLE
JA bih uzeo Krala u verziji koju sam pomenuo (vidim da ga Panim nudi po veoma prihvatljivoj ceni). Kao sto rekoh, smatram da je (sudeci po prikazima) to sasvim OK pusketina za "privatnu upotrebu" (nije za onoga ko planira da njome "zaradi" mesto u nacionalnom timu i ode na Olimpijadu).

kolega Dejan Jocic bas sa kralom uze prvo mesto na 100m u ozbiljnoj konkurenciji, pre dve godine ako me pamcenje dobro sluzi, mada je on izvanredan strelac.

Gledaj da odvojiš na vreme dovoljno para za adekvatn dodatak protiv plašenja komšija i privlačenja organa reda za taj moćni kral 😅

kolega Dejan Jocic bas sa kralom uze prvo mesto na 100m u ozbiljnoj konkurenciji, pre dve godine ako me pamcenje dobro sluzi, mada je on izvanredan strelac.
Da ali da li je puska prepravljana i da li su sve Kral puske precizne? I kolega Ledeni ima jako preciznog Hatsana sto cisto sumnjam da kad se kupi puska u prodavnici moze da bude i blizu.
Dijabole jako lose podnose vetar u odnosu na slagove. Po meni je bolje uzeti manji kalibar i pucati slagove nego veliki sa dijabolama. Mora se uzeti manji kalibar jer se ne moze dobiti dovoljno velika snaga na pusci (pogotovo kod jeftinih pusaka) da bi se pucali slagovi u velikom kalibru.

Govorim sve ovo iz sledeceg razloga.
Imam vec par godina pusku i jos nisam uspeo da proverim preciznost na 100m. Zato sto zivim u Vojvodini i stalno duva neki vetar kad god odem da pucam, i vetar nosi dijabolu po 2-3 Mrada u stranu. I od preciznog pucanja nista.
Meni nije interesantno da gadjam flase od dva litara i kanistre od 6l, tako da se svodi na to da skracujem distancu na 50-70m i gadjam manje mete ili papir.
I kako vidim, jedini izlaz za mene za 100+ je da uzmem neke slagove i da probam. E onda si ogranicen snagom puske i jedino imas razumno snage u manjem kalibru.

Users who are viewing this thread

Back