Lele, Miodrage, tvoje pitanje mi deluje kao "retoricko" - kao da si vec imao odgovor, ali ti niko nije postavio pitanje pa si morao sam.
Usput, nisi saopstio jednu sitnicu: kalibar. Naime, ta puska se proizvodi u sirokom spektru kaibara (5.5 mm, 6.35 mm, 7.65 mm i 9 mm a.k.a. 357).
Posto komsiji treba za "na vikendici", racunam da mu puska nece sluziti samo za papirne mete vec i za nesto drugo (pravila Foruma zabranjuju mi da napisem sta je to). Da sam vlasnik te vikendice i da imam zelju da plinkujem (+ ono) na ~100 metara, ja bih se, na osnovu par jutjub "recenzia" mirno odlucio za 9 mm. Sasvim sigurno bi posluzila i po snazi i po preciznosti - na snimku ciji link prilazem, covek pravi grupu u vidu jedne prosirene rupe na udaljenosti od 60 jardi a energija projektila iznosi skoro 200 Dzula(!) (sa Polymag dijabolama).
Naravno, ako komsija ima zelju da se sa tom i takvom pucom pojavi na TAKMICENJIMA, onda, cini mi se, postoje dve mogucnosti: 1. zaobilazenje ovog modela; 2. ugradnja svih onih dodataka koje je nabrojao kolega Vladimir T. (ali, to je verovatno verzija u 5.5 mm).
t.ly/Qi5-J