Na žalost, taj Artemis nema nišane za 10m. Za plinkanje je ok, ali za precizno gađanje u papirnu metu teško. Zato bi prvo trebalo odreiti namenu, pa onda eventualno kupiti.
U cemu je problem sa policijom ako zakon dozvoljava kupovinu?To je sve neprecizno i sa lošim okidanjem.
Samo ćeš da se nerviraš i pitaš se gde grešiš dok gađaš.
Ta ti brzina bez preciznosti ništa ne znači...
Bolje uzmi neku Slaviju ili Weihrauch...
To je moje lično mišljenje jer sam prošao kroz to.
Ne sa tom puškom ali sa sličnom i još ćeš sa policijom da se maltretiraš oko prijave...
Pozdrav!
Za springericu računam da je precizna ako pakujem 10 dijabola u 25-30 mm na 40 m u 4,5 mm kalibru.Bez vetra,naravno.Ne znam koji su tvoji standardi za grupu na određenoj daljini,ali sve preko 50 m sa springericom po blagom vetru je mučenje.Ili zahteva ogromno iskustvo.Naveo si da ne bi pcp,ali razmisli o M 16 malo.Za daljine od 50 do 120 m bombona,a cena ne boli preterano.Pa sta bi ste mi preporucili do 50-100 metara springericu sa optikom? Ne bih PCP jer onda bi izbio rat u kuci. Nisu problem pare nego bi ja posle svo vreme posvetio tom zezanju i onda bi bila katastrofa, zena bi vristala ko da zeni brata.
Jedino ti mogu reći da je najpametnije da gađaš iz više različitih pušaka pre bilo koje kupovine.Organizuju se povremeno druženja,takmičenja,pa možeš videti koja puška ti leži,kako si precizan sa njom,čuti neki savet.Svakako će kolege izaći u susret.Bitno je da uzmeš pušku za daljinu na kojoj ćeš najčešće gađati,da ne bi kasnije bilo nerviranja.Vremenom će doći druga,treća...Nije problem ni to na 40 metara, Samo da nije pcp. Nisu problem pare ni za pusku, ni za bocu, ni za kompresor za nista nije problem, zena je problem. Jer ako sve to kupum onda njoj moram da kupim drugi auto, a to bas i nije neki dil. Imam u selu zemlju od 4 hektara mogu da pucam koliko hocu. 200x200 parcela ubilo se za zezanje.
U svakom slučaju prelistaj forum detaljno.Šve što iole vredi od springerica je manje više opisano lepo.Ja sam u Austriji. Moracu ovde da probam par pusaka. Ovde ima izbora mogu i iz Nemacke da narucim ako nema u AT.