GR 1600W Vazdusna puska 4.5/5,5mm

Dzajko

New member
U planu je kupovina ove puske. E ,sa dvoumim se izmedju 4.5 ili 5.5. Ima li je neko i kako je zadovoljan puskom.?

To je sve neprecizno i sa lošim okidanjem.
Samo ćeš da se nerviraš i pitaš se gde grešiš dok gađaš.
Ta ti brzina bez preciznosti ništa ne znači...
Bolje uzmi neku Slaviju ili Weihrauch...
To je moje lično mišljenje jer sam prošao kroz to.
Ne sa tom puškom ali sa sličnom i još ćeš sa policijom da se maltretiraš oko prijave...
Pozdrav!

Prati malo oglase, pojavi se povremeno nešto da vredi mada su cene otišle prilično.

Zastava je kvalitetna puška ali nisko postavljen kundak ako montiraš optiku.A i za optiku moraš da variš ili lepiš šinu na kućište puške.
Ta je puška napravljena za Titove pionire da vežbaju streljaštvo dok se u ovoj zemlji vojni kadar pitao za takve stvari a oružje se pravilo da traje.
Izađe na oglasima poneka.Što kaže kolega prati i obične halo oglase itd

Svojevremeno sam dnevno pucao po 100 dijabola dnevno iz zastave. Ne treba mi optika za zastavu. Kupio bih zastavu prvenstveno iz sentimentalnih razloga.

Nedavno sam bio prijatno iznenadjen Artemis-ovim modelom GR1000s - izuzetno kvalitetan materijal (da, kundak od plastike, ali nisu ni sve plastike iste, a ova je od boljih). Medjutim, ono sto me je "kupilo" je okidac - mek, vec iz paketa, a jos i potpuno podesiv (duzina obe faze + intenzitet pritiska u drugoj). Ako se na ovoj pusci nalazi isti ili slican okidac, i ja bih je kupio (da vec nemam vazdusara onoliko).
Ipak, ako ti velika "snaga" (energija projektila koja karakterise "magnum" prelamace) nije imperativ, toplo preporucujem model 1000s koji kosta koliko i polovna pa obnovljena "zastavica". Hvali staro, kupuj novo...

Hvalio ne hvalio staro ,Zastavica ce svakako nadziveti svaku novu pusku koja ima da se kupi (sem Hw),sto je vise puta i dokazano. Jedino je pitanje za sta ti treba puska ,koju namenu daljinu,i slicno.

Znam da imas ogromno iskustvo, teorijsko i prakticno znanje itd., ali, veruj mi da ces se iznenaditi kada (ako) samo uzmes ovu puskicu u ruke - vec "na opip" odaje utisak karabincine, maltene kao da drzis neki malokalibarski klon Mauzera 98 ;) . Jaka konstrukcija, gabaritna, zaklapa se ("dihtuje") savrseno, nista na njoj (u njoj) ne skripi i ne zuji (kao sto je slucaj sa mojom GSG underleaver plastikanerkom, na primer), proces opaljivanja je izuzetno gladak - ne samo okidac nego i kretanje "gasnog klipa" - sve je to, stono bi Englezi i ostali Amerikanci rekli "butter smooth"...
S druge strane, koju god "zastavicu" da sam u ruke uzeo, imao sam utisak da drzim igracku... Ali, istini za volju, evo i moja prva vazdusara, "ruskinja" Made in USSR godine 1978 prezivela je mnogo toga i jos uvek funkcionise, a lici na "zastavicu", samo sa plasticnim kundakom:D.

Na žalost, taj Artemis nema nišane za 10m. Za plinkanje je ok, ali za precizno gađanje u papirnu metu teško. Zato bi prvo trebalo odreiti namenu, pa onda eventualno kupiti.

Naravno - sa tom puskom niko se nece kvalifikovati za nacionalni tim koji putuje na Olimpijadu. Ali, i "zastavica" je tu negde, kao i hiljade drugih "serijskih" modela. Nisam imao prilike da istestiram Artemisa na krstenoj meti, medjutim, u laganom plinkovanju delovala je obecavajuce: otvorenim nisanom, stojeci stav sa improvizovanim naslonom (grana jednog osusenog drveta), busila je potrosene (pa vodom napunjene) konzerve od piva/guarane/koka kole na 20 - 25 metara. Gadjao sam odredjene povrsine (bar kod, etikete, t.j. trudio sam se da ih nisanim) i fakticki svih tih 20ak "Sport-ovih" match dijabola je palo tamo gde sam se nadao da ce pasti... Javicu rezultate cim budem u prilici da je bolje ispitam.

Na žalost, taj Artemis nema nišane za 10m. Za plinkanje je ok, ali za precizno gađanje u papirnu metu teško. Zato bi prvo trebalo odreiti namenu, pa onda eventualno kupiti.

Ja sam moju Dianu upucao na 25m, još je ne probah na manjim daljinama :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Joca je u vidu imao sportsko-streljacku disciplinu "10 metara/stojeci stav/bez oslonca". Takmicarske puske kao sto su Feinwerkbau 150/300..., Diana King 54 itd. itd. salju "dijabolu u dijabolu" na 25 m (sa osloncem). Tvoja Diana i moja N-TEC, kao i ova "Artemida" to nisu u stanju da izvedu... Nedavno sam nabavio Feinwerkbau 300 (polovnjacu, naravno, * hvala Vladimiru T., hvala Voji_Woojadeenu za papirologiju) sa sve diopterskim nisanom, i razlika u preciznosti u odnosu na "konfekcijsku" prelamacu je, kako vele Mujo i Haso "drast'cna, ba'"...

Last edited:
Pa sta bi ste mi preporucili do 50-100 metara springericu sa optikom? Ne bih PCP jer onda bi izbio rat u kuci. Nisu problem pare nego bi ja posle svo vreme posvetio tom zezanju i onda bi bila katastrofa, zena bi vristala ko da zeni brata.

To je sve neprecizno i sa lošim okidanjem.
Samo ćeš da se nerviraš i pitaš se gde grešiš dok gađaš.
Ta ti brzina bez preciznosti ništa ne znači...
Bolje uzmi neku Slaviju ili Weihrauch...
To je moje lično mišljenje jer sam prošao kroz to.
Ne sa tom puškom ali sa sličnom i još ćeš sa policijom da se maltretiraš oko prijave...
Pozdrav!
U cemu je problem sa policijom ako zakon dozvoljava kupovinu?

Pa sta bi ste mi preporucili do 50-100 metara springericu sa optikom? Ne bih PCP jer onda bi izbio rat u kuci. Nisu problem pare nego bi ja posle svo vreme posvetio tom zezanju i onda bi bila katastrofa, zena bi vristala ko da zeni brata.
Za springericu računam da je precizna ako pakujem 10 dijabola u 25-30 mm na 40 m u 4,5 mm kalibru.Bez vetra,naravno.Ne znam koji su tvoji standardi za grupu na određenoj daljini,ali sve preko 50 m sa springericom po blagom vetru je mučenje.Ili zahteva ogromno iskustvo.Naveo si da ne bi pcp,ali razmisli o M 16 malo.Za daljine od 50 do 120 m bombona,a cena ne boli preterano.

Nije problem ni to na 40 metara, Samo da nije pcp. Nisu problem pare ni za pusku, ni za bocu, ni za kompresor za nista nije problem, zena je problem😄. Jer ako sve to kupum onda njoj moram da kupim drugi auto, a to bas i nije neki dil. Imam u selu zemlju od 4 hektara mogu da pucam koliko hocu. 200x200 parcela ubilo se za zezanje.

Nije problem ni to na 40 metara, Samo da nije pcp. Nisu problem pare ni za pusku, ni za bocu, ni za kompresor za nista nije problem, zena je problem😄. Jer ako sve to kupum onda njoj moram da kupim drugi auto, a to bas i nije neki dil. Imam u selu zemlju od 4 hektara mogu da pucam koliko hocu. 200x200 parcela ubilo se za zezanje.
Jedino ti mogu reći da je najpametnije da gađaš iz više različitih pušaka pre bilo koje kupovine.Organizuju se povremeno druženja,takmičenja,pa možeš videti koja puška ti leži,kako si precizan sa njom,čuti neki savet.Svakako će kolege izaći u susret.Bitno je da uzmeš pušku za daljinu na kojoj ćeš najčešće gađati,da ne bi kasnije bilo nerviranja.Vremenom će doći druga,treća...

Users who are viewing this thread

Back