Da ovo je super. H&N 36 graina 250 HP II isto savršen za nju. Bolji od 40 barem meni.Panterica 6,35 posle malog tjuninga, najbolje za sada H&N Slug HP 40gr. Na slici je grupa na 70m, pucano otprilike 7-8 kom.
Okači se na YT i samo ovde linkuje.Koliko max može biti težak video za upload?
Reklamiraj liner. Zato meni nije bilo jasno kako tebi 250 ne radi dobro već 249. Drago mi je da si riješio blok reklamaciju.Tek posle nešto više od godinu dana, u garantnom roku,zamenjen mi je blok I. generacije, koji je, zbog tehničke manjkavosti uzrokovao rotaciju sedišta ventila, pa posredno i gubitak brzine projektila.
Neko u uvodnom delu ovog thread a, posta, kako se vec kaze, rece"da ne bude da se prvi mačići u vodu bacaju". E, pa i bi tako.
Mučio sam se, a i učio paralelno, kako da postignem neki rezultat, ispucao booogami dosta slagova, nasao 1, koji kao radi, i ostao kiselog osmeha.
Prsoh pare za ništa...
Seća li se ko one priče o lajneru. 25 u 600mm, koji ne valja?
Imam ga.
Ta prva sumnja navela me je da potražim alternativu, uzeo sam Alfa polygonal, Voja majstor ga sredio, napravio fil port, svaka čast i hvala, ali prve probe nisu donele očekivan kez.
Onako...
U poletnom zaletu za nabavkom nove cevi, istovremeno sam naručio, na svoju odgovornost, i set za 800 mm lajner, istog kalibra.
Prodavac je tvrdio da nemaju set za tu dužinu, moja mala matematika je potvrdjivala da se to uklapa, pa ja pritisnuh BUY..
Dobro je, jer da nisam, ostao bih večiti kritičar fabrike.
Tek sam na težini 42 grejna, 132 bara, 305-310 brzine i 130j.
I to tako dobro radi, da mi se ne napušta ovaj set.
Na čekanju su 44,45,46,i potvrđeni Altaros 49,5 gn.
Sad radim na okidaču, taj deo se može svakako kritikovati, ali novi lajner 1:16 radi kao satic.
Stari 1:18 nisam pokušao reklamirati, možda grešim?
Fx, I Panim zaslužuju svaku pohvalu za servis podrške potrošačima.
Ps.
Koliko max može biti težak video za upload?
Pokušaću, za regulator si bio u pravu.Reklamiraj liner. Zato meni nije bilo jasno kako tebi 250 ne radi dobro već 249. Drago mi je da si riješio blok reklamaciju.
Moze li neko pojasnjenj za nas neupucene?Seća li se ko one priče o lajneru. 25 u 600mm, koji ne valja?
Da i sto je najgore kako pada tlak u boci tako sve sporije regenerira plenum. Inače brzine drži dobro. Ja sad imam problem sa Humom radio dvije sedmice i sad vise uopste ne propušta zrak u plenum. Vrstio sam AMP natrag.Pokušaću, za regulator si bio u pravu.
Digitalni manometer značajno bolje pokazuje sporost oporavka plenuma,bez obzira na 1 podlosku koju sam uklonio.
Huma je na putu.
Pravio sam, postoji na youtube lik englez koji ih pravi, valjda se zovu AR rukohvati. Najvažnije je napraviti šablon koji omogućuje busenje rupe za prihvat pod odgovarajućim uglom, što on lepo objasni.Свиђа ми се дрвени рукохват и образина. Како си то урадио? Јеси ли поручио готово или правио?
Ovo kao da top mu dodjeOvako na "prvu loptu", prvo upoznavanje i prvo pucanje, sigurni smo da puška ima izuzetne potencijale. Budući vlasnici će morati da se igraju sa municijom i setovanjima kako bi pronašli najbolje, ali puška se pokazala pouzdano. Okidač je odličan, ima malo duži i jasan prvi korak, a onda samo malo veći pritisak prstom i puška opaljuje veoma predvidivo i neće vas iznenaditi neočekivanim pucnjem. Dakle, okidač je vrlo je predvidiv i dobar. Cocking lever se lepo nateže, potrebna je određena sila za natezanje, ali to za takvu pušku nije ništa čudno. Slag klizi i ulazi u cev meko i bez problema, a pin je gura predvidivo i tačno. Cela puška je napravljena robusno i deluje kvalitetno sklopljena.
View attachment 15227
Na kraju, za sve one koji su stigli do kraja sa čitanjem i nisu digli ruke u međuvremenu, uz opasku "udavi ovaj Joca", samo bismo rekli: puška je opravdala preliminarna očekivanja, a za dalje ćemo čekati recenzije budućih vlasnika. Ja verujem da će biti zadovoljni, kada nađu pravo setovanje.
View attachment 15228
View attachment 15229
View attachment 15230
Ima li Panthera neke mane? Verovatno da ima, ali to će morati da nam kažu vlasnici, koji će imati mnogo više vremena za upoznavanje sa svojim novim crnim ljubimicama. Mi ih za ovo kratko vreme nismo uočili, ali svakako ne možemo da garantujemo da ih nema ili neće biti.
Naravno, ovde nastavljamo diskusiju i tu smo za sve naknadne odgovore, ako ih budemo znali. Pozivamo i vlasnike da čim dobiju svoje plaćene puške, počnu da kače slike i pišu svoje impresije, znajući koliko su ih željno iščekivali. Od nas toliko za sada.