Epic TWO

Aha u sustini da smanjis snagu puske i da povecas njenu efikasnost iskoriscenja vazduha?
a ovo je balansirani ventil u stvari

Da balansirani ventil je u pitanju koji ima mogucnost da se smanji snaga ali i po potrebi prepodesi za slag

Sent from my 22101316UG using Tapatalk

Bice, samo da se resim da se posvetim pusci

in you opinion Is this because there was not enough r+d before release and simply rushed to market too early and let the buyer become the guineapig ????

No, those are my wishes and the factory listens to the wishes of the customer

Ne znam za ostale modele, ali i kod mene na impactu prvih 2, 3...5 dijabola, kao da puska nije regulisana. Mada mi je Voja jednom prilikom objasnjavao nesto (ali ja sam duduk po pitanju sklopa PCP, a i imam averziju da nesto sam budzim i popravljam), tipa da je naj ujednacenija sa brzinom, a i da je najveca brzina tada, od nekih 220bari, pa do 130, ali ja konj k'o konj, pa tvrdoglavo punim na deklarisanih 250 bari :). E sada, da li je to samo od modela do modela, ili treba jos nesto "nabudziti" pa da ona bude konstantna...jbm li ga, kazem, duduk na ³ :)

A kako ventil "zna" da li je prva ili druga dijabola? Meni to lici da ne dihtuje regulator.
Ventil nema veze sa time. regulator ima i kripuje ili ti na naski ne drzi zeljeni pritisak, Ventil u ovom slucaju sluzi da moze da se podesi da ne trosi nepotreban vazduh iza dijabole. Posto je epic nova puska i kao i kod drugih proizvodjaca uvek ima decijih bolesti koje se kroz buduce modele odklanjaju upravo primedbama korisnika.

Ima veze sa obe stvari po recima proizvodjaca a kako mi je konstrukcija ovog ventila nepoznata verujem mu na rec.
Po njegovim recima oni proizvode dugo oruzje ali pcp im je nova materija zasad pa uce iz iskustava korisnika.
Svakako mi je poslao i delove da to resim na starom ako mi zatreba

Epic nista novo nije izmislio. Nista revolucionarno nisu uradili. Samo jako pametno je to sto su slusali sta trziste zahteva i sve dobre stvari od ostalih proizvodjaca su ugradili i objedinili u jednoj puski. Po mojim nekim shvatanjima jesu napravili jednu vrhunsku pusku barem gledajuci ono sto su izreklamirali. Sve sto bih ja zahtevao od neke puske ona ima pocevski od jako dobre izrade i dodataka koji su u nju ugradjeni

Ventil malo drugaciji sa ciljem boljeg iskoriscenja vazduha i eliminaciju par metara manje brzine na prvoj dijaboli. Ne koristim slagove pa mi bezveze da trosim vazduh kao da je teski slag. I da, malo drugaciji regulator sa delovima da mogu da prepakujem

Pozdrav, evo i nekog mog iskustva sa tom puškom - ja sam odustao od Epic regulatora i ugradio Huma Raptor. E to je sad druga pjesma. Imam oba dvije cevi za nju i CZUB i Lothar Walther 700 mm. Testirao sam vrlo malo jer puška je došla prije mjesec dana, a ne smrzava mi se vani. Kvaliteta izrade jest vrhunska ali regulatorom nisam bio zadovoljan. Dao sam mu vremena par dana da se adaptira i nije mi se dalo više gnjavit sa njim. Poslali su mi novi eto sad imam dva u kutiji stoje. Huma ne da radi dobro već ubija.

Radi i stari i novi original, imam oba.
Prva serija je drzala konstantnu brzinu do sudnjeg dana, menjala se samo decimala. Kakve su u kasnije serije ugradjivali nemam uvid.
Ja sam uzeo bukvalno cim se pojavila na trzistu, cekao da krale nabavi. Cinjenicno je imao krip u startu ali posle radi

Radi i stari i novi original, imam oba.
Prva serija je drzala konstantnu brzinu do sudnjeg dana, menjala se samo decimala. Kakve su u kasnije serije ugradjivali nemam uvid.
Ja sam uzeo bukvalno cim se pojavila na trzistu, cekao da krale nabavi. Cinjenicno je imao krip u startu ali posle radi

Ja se ne zelim zamarat sa tim. Huma radi od prvog dana i na hladnom i na toplom

Daleko je to kod mene od zamaranja, to je hobi i cisto zadovoljstvo...sredi sve sto se moze srediti.
Ako bas ne moze onda se menja a moze u ovom slucaju.
Imam puske od po nekoliko godina pa i dalje cackam oko njih a rade odlicno.
Jbg kad volim i uvek mislim da mora bolje

Daleko je to kod mene od zamaranja, to je hobi i cisto zadovoljstvo...sredi sve sto se moze srediti.
Ako bas ne moze onda se menja a moze u ovom slucaju.
Imam puske od po nekoliko godina pa i dalje cackam oko njih a rade odlicno.
Jbg kad volim i uvek mislim da mora bolje

Druze, cini mi se da nam dugujes povratnu informaciju. :)
Sta je na kraju bilo sa novim ventilom i kako puska radi?

Da dugujem, ovako na radaru i manometrima to odlicno izgleda ali za test mora malo toplije da bude , ne zbog puske vec testera

Users who are viewing this thread

Back