...vidi sinko, ja sam odveć star da ti dajem savete, ali ako kaniš pobediti, ne smeš izgubiti....s tim u vezi izneću svoje skromno mišljenje. Underlever iliti poluga za natezanje opruge na toj pušci se vezuje jednim pinom, koji se pri demontaži, da ne veruješ, izbija...pećinsko rešenje za jednu takvu pušku. Ne znam kako je na tvojoj pedesetici, ali na HW35 postoji pin,štift, nazovi kako hoćeš sa duplim šrafom, kojim se doteže po volji veza izmedju bloka same cevi i sanduka puške i to je savršeno rešenje. U ovom slučaju, sa pinom, može biti da ima lufta bilo da je otvor pina malko veći pa dozvoljava neki mikroluft (što mislim da je manje verovatno) ili je zazor izmedju tog dela na sanduku puške i same baze te poluge koja ulazi u taj zazor na telu puške malko veći. Neki zazor je sigurno malo povećan i ne može da se šteluje je to mehanizam veze, tj taj pin to ne dozvoljava. Najtragičnije bi bilo da je puška prodavana, pa imala neki problem, pa neko rasklapao, pa vratio u radnju, pa završila kod tebe ( ali nećemo o tome da razmišljamo, treba biti optimista). Po meni to nije tragedija, mislim da i druga @sekretara mesne zajednice 97ica ima mali luft pri natezanju. Nije tragedija, a ako nekako dobaviš ovaj dupli šraf sistem i zameniš taj pin a video sam na tom prokletom netu da to rade, rešio si problem. Mislim da te oscilacije ne utiču na deo poluge na samom klipu pri natezanju, više smeta osećaj pod rukom, ali mi ovde razglabamo u sitna crevca, što će reći nismo normalni, pa na sve obraćamo pažnju....
ako se još neko seti nečega, dobro bi došlo, možda ima nešto drugo što je razlog....