Weihrauch springerice

Da, meni je baš drago što sam jednom random postom 12.6. probudio ovu temu posle par meseci sna i miša mu poljubim, od tada 170 poruka. Mašala. Bravo forumske kolege, od tada se baš zakuvalo i puno korisnih informacija se ovde može naći o dragim nam hw ali i ostalim springericama :)

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

Inače, ova 50 u D kategoriji je strašna puška. Prezadovoljan. Ovo sam bukvalno ispucao po jednom u metu od svake vrste. Nisam Geco ispucao 5kom da vidim koliko je usko ali ovo su sve nijanse u pitanju. 10m, mehanički nišani, sa stola. Prezadovoljan puškom.

c82395f28a0e30b78341113cbc092d5b.jpg

Koja je snaga D category?
Grupacije su savrsenstvo! Sta si radio na njoj ?

Hw50, u Engleskoj znata kao HW99 , je fenomenalni proizvod, bukvalno strukirani HW80, ali sa dimenzijama I specifikacijom kao da je pravlhena za 16J snagu.

Bas je popularna bez obzira na galling (kad krene sad drvlje I kamenje...)

D kategorija Weihrauch kod nas je nemačka F kategorija. Znači 7.5j. Puška je fabrika :) Nisam je ni otvarao, a mislim iskreno da je do sad nisam ni razradio, nova je totalno, možda je 200 dijabola ispucala...

D kategorija Weihrauch kod nas je nemačka F kategorija. Znači 7.5j.
Da budemo sasvim precizni, u Srbiji je kategorija D vazdušno oružje čija kinetička energija je manja od 10,5 J ili je brzina projektila manja od 200 m/s i kalibra 4,5 mm ili manjeg. Znači, malo više od nemačkog F.

Ај да још мало раширимо тему...
Нисам неки велики познавалац ових пушака, мени HW57 делује веома занимљиво, али ми се чини да није баш нешто популарна. Може ли неко од упућенијих колега мало да појасни зашто, или да ме демантује. 😉

Ja sam jedno vreme hteo da je uzmem, ali sam na svim mogu'im forumima pročitao da su vlasnici imali samo jednu primedbu ( i to ne svi, ali se to ptenciralo), a to je neka moguća greška u onom pop-up mehanizmu magacina za ubacivanje dijabole, gde je dolazilo da povremenog zaglavljivanja i da je bilo rasprave da posle nekog vremena tu može doći do nekontrolisanog propuštanja vazduha, što je potencijalno uticalo na osciliranje u brzini izbacivanja dijabole, pa samim tim i na grupacije.......ništa više od toga ne znam...

Da, mehanizam je nov, bilo je problema i ljudi su postali skeptični... I ja sam se lomio dal 57 ili 50...

A danas me neki neizdrž uhvatio, i šta ću

Hteo sam zapravo 97KT ali treba čekati god dana... Mislio sam da je 79KT i 77 pravi kombo. A evo, završio sa međurešenjem - 97K. 50 se ispostavila kao sasvim dovoljna za meh nišane, a na ovo ćemo, jel, optiku :)

af305a9c819e0ea59eb55eae4c2e0593.jpg

neka moguća greška u onom pop-up mehanizmu magacina za ubacivanje dijabole, gde je dolazilo da povremenog zaglavljivanja
To je bilo u starim modelima sa plasticnim pop-up mehanizmom.
Novi imaju metalni I kad se podmaze, firca za sve pare.
Super puskica HW57, jednostavno HW50 sa underlever mehanizmom. Ista mehanika.

5.5mm ima blazi impuls nego 4.5mm

Mora kraca optika da ne smeta prilikom ubacivanja dijabole.

Klasican Weihrauch 97/77 na 80% velicine I tezine.

To je bilo u starim modelima sa plasticnim pop-up mehanizmom.
Novi imaju metalni I kad se podmaze, firca za sve pare.
Super puskica HW57, jednostavno HW50 sa underlever mehanizmom. Ista mehanika.

5.5mm ima blazi impuls nego 4.5mm

Mora kraca optika da ne smeta prilikom ubacivanja dijabole.

Klasican Weihrauch 97/77 na 80% velicine I tezine.
Dve nedelje sam uzeo od ortaka 97-icu i mogu reći da sam prijatno iznenađen izradom i preciznošću,koja je recimo 8 od 1-10 u poređenju sa Tx 200 mk3;Najviše me je iznenadio manji trzaj u odnosu na Tx,a isporučuje 14 i nešto džula sa Jsb exact.Ne znam sa kojom snagom opruge dolazi u Peloponez,ali je ortak menjao i dobio brzinu koja mu odgovara.U svakom slučaju,da moram da biram od novih springerica,na 97 ili 57 bi pao izbor.

Isprobao danas. Kul je ovaj hw97k :) A i precizna na ovoj baznoj 10m razdaljini, sutra ću staviti drugu optiku i probati malo veću daljinu ako stignem :)

Pitanje: kada se nategne, ovaj underlevel ima neki mali luft i može malo levo desno da ide i to mi malo kvari ugođaj jer puška TENK. Dal je to normalno da je tako? Kad nije nategnuta valjda je pod pritiskom federa pa se ne primeti taj luft...
9b9a75a2bfc1920c2e3ba22836e75f02.jpg
70086ed2f5c66afb5942f24cdc3649a7.jpg

Isprobao danas. Kul je ovaj hw97k :) A i precizna na ovoj baznoj 10m razdaljini, sutra ću staviti drugu optiku i probati malo veću daljinu ako stignem :)

Pitanje: kada se nategne, ovaj underlevel ima neki mali luft i može malo levo desno da ide i to mi malo kvari ugođaj jer puška TENK. Dal je to normalno da je tako? Kad nije nategnuta valjda je pod pritiskom federa pa se ne primeti taj luft...
9b9a75a2bfc1920c2e3ba22836e75f02.jpg
70086ed2f5c66afb5942f24cdc3649a7.jpg

Odgovor na poslednju rečenicu-DA.Nek te lepo služi. 👍

...vidi sinko, ja sam odveć star da ti dajem savete, ali ako kaniš pobediti, ne smeš izgubiti....s tim u vezi izneću svoje skromno mišljenje. Underlever iliti poluga za natezanje opruge na toj pušci se vezuje jednim pinom, koji se pri demontaži, da ne veruješ, izbija...pećinsko rešenje za jednu takvu pušku. Ne znam kako je na tvojoj pedesetici, ali na HW35 postoji pin,štift, nazovi kako hoćeš sa duplim šrafom, kojim se doteže po volji veza izmedju bloka same cevi i sanduka puške i to je savršeno rešenje. U ovom slučaju, sa pinom, može biti da ima lufta bilo da je otvor pina malko veći pa dozvoljava neki mikroluft (što mislim da je manje verovatno) ili je zazor izmedju tog dela na sanduku puške i same baze te poluge koja ulazi u taj zazor na telu puške malko veći. Neki zazor je sigurno malo povećan i ne može da se šteluje je to mehanizam veze, tj taj pin to ne dozvoljava. Najtragičnije bi bilo da je puška prodavana, pa imala neki problem, pa neko rasklapao, pa vratio u radnju, pa završila kod tebe ( ali nećemo o tome da razmišljamo, treba biti optimista). Po meni to nije tragedija, mislim da i druga @sekretara mesne zajednice 97ica ima mali luft pri natezanju. Nije tragedija, a ako nekako dobaviš ovaj dupli šraf sistem i zameniš taj pin a video sam na tom prokletom netu da to rade, rešio si problem. Mislim da te oscilacije ne utiču na deo poluge na samom klipu pri natezanju, više smeta osećaj pod rukom, ali mi ovde razglabamo u sitna crevca, što će reći nismo normalni, pa na sve obraćamo pažnju....
ako se još neko seti nečega, dobro bi došlo, možda ima nešto drugo što je razlog....

Nisam gledao mehanizam ali eto to je bilo prvo zapažanje :) Nije to toliko izraženo ali se oseti pod rukom. Ne verujem da je dvorana puška, stvarno mi je po otvaranju delovala savršeno. Naravno nisam dok sam je gledao nategnuo u prodavnici jer ne može da se otpusti feder, a tek tad se oseti ovo. Malo kvari utisak ali ajde, polako, da se još malo upoznamo :)

Ušteda u proizvodnji gde god može, na žalost. Da je praistorijsko i tehnički ne baš najbolje rešenje, jeste ali su verovatno računali da to neće odbiti kupce a da će uštedeti neki evro na svakom komadu pa puta hiljade komada... nakupi se.

P.S. sad čitam i možda nisam bio najjasniji, ovaj mali luft se oseti tek posle natezanja, kad treba da se vrati u gornji položaj. Dok je pod opterećenjem i dok se nateže ovo se ne oseti. Nije mi pod rukom da probam opet i dam neki tačniji info, ali to je onoliko koliko se sećam.

Ovo što sam napisao da je tenk... Neverovatno kako teža puška kad se stavi u ruke, uz telo, bude mirnija. Koliko dobar oslonac za glavu pomaže takođe... Ergonomski mi baš prija nekako. Na onoj gore slici na reaktivnih meti je bukvalno jedna dijabola otišla u stranu, sve ostale u ictu rupu. Neverovatno. Trzaj mi je isto ok i nisam osetio nikakvo treperenje opruge itd. Deluje mi jača od hw50s

Users who are viewing this thread

Back