Ostao sam dužan priču o mojoj poseti i kategorizaciji u Agenciji za žigosanje... i kako se već zove u Kragujevcu.
U pitanju su Slavia 631 LUX mod 77 (što će se kasnije pokazati kao vrlo važan podatak

) i najobičnija Zastava.
Prvo su po svaku cenu hteli da saznaju ko me poslao da radim kategorizaciju, zašto hoću da radim, pa ko mi je rekao da treba, ko mi je iz policije rekao da treba.... Nisam znao da li im se ne radi ili me za.....
Onda su me ubeđivali da za Zastavu ne treba da radim jer je na njihovom sajtu D kategorija i da je to dovoljno što tu piše i da niko iz policije neće zbog toga da oduzme pušku jer oni sve njih znaju. I da neće da mi uzimaju pare jer nema potrebe...
Onda je na red došla Slavija za koju su tvrdili da je C kategorija jer tako piše na njihovom sajtu, naravno bila je D u praksi. Prećutali su prvo kako je C kada je ta puška uvek bila D? Završi se i to ali gospođa ne može da ćuti pa meni pukne film i pitam kako su 631 koja je uvek bila D kategorija i kada je napravljena nisu ni postojale puške C kategorije kod njih proglašena za C kategoriju, kako su Cometu 220 proglasili za C kategoriju a ona se prodaje kao D i još slučajeva sa njihovog sajta...
Pa sam slušao tiradu kako ja to mislim da oni mogu da napišu lažne podatke ako su izmerili prave (nisma ni kazao da su oni slagali ili da su krivi, samo pitam jer mi nije jasno)... za Cometu treba da pitam tržišnu inspekciju... i opet pitam za 631 i dobijem genijalan odgovor: "na sajtu je Slavia 631 a Vaša je 631 Lux mod 77"

. Tu rešim da dignem ruke, zahvalim se i odem

.
Sad se nešto mislim, možda jednog lepog dana ova moja Lux m77 osvane na njihovom sajtu kao D kategorija. Ipak je to drugi model

.
Inače nezvanično, pošto na papiru ne piše ništa o samoj brzini, izmerili je nešto preko 130 m/s

. Bolje da ne mislim ništa.