BurekUSvemiru
Well-known member
Uf uf, kakav kundak, haos!
Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk
Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

Rekord okidacki sklop je medju najboljim u tom rangu (neki kazu i najbllji) pa kad se lepo ispolira I nasteluje mozda i nema potrebe za dodacima.
Ja sam hteo da probam ovaj Rowan Engineering obarac (ostatak mehanizma je Rekord) jer mi je interesantna geometrija. Ide pravo bez luka, kao i na takmicarskim puskama, pa ne Forsira prst da se prilagodi krivulji, nego gde prst stavis tu i ostaje.
ja sam zadovoljan
Crveni dihtung lepo zaptiva kad se zapusi rupa na cilindru i klip povuce unazad, pravi jak vakum i vraca se u pocetnu poziciju. Kao sa spricom i vodom sto se deca igraju.
A kad se pusti da kliza na dole sa otvorenim cilindrom, klip lagano pada pod sopstvenom tezinom.
Takodje daje brzinu nekih 20m/s vise od belog Vajrauh, mozda samo sto je nov, a Vajrauh je bio malo izrabovan ? To nikad necu znati.
Trenutna konfiguracija je prejaka i moracu jos malo da isecem oprugu. Mozda pola navoja.
Slazem se.
Najbitnije da nije preko 16J, jer je onda ilegalna i tretira se kao vatreno oruzije, pa ne bih da objasnjavam sudiji da sam se zaigrao i zaneo...
Na 15 je OK, a na 13.5 - 14.0 su vec neki takmicarski parametri.
Mada iz nekog mog iskustva, kad sve lepo nalegne snaga obicno skoci, retko da padne...
U svakom slucaju, necu da zurim sa seckanjem, da ne bih posle morao da nadoknadjujem sa pre-loadom, jer ce onda biti teze da se prelomi i nategne.
Igranka u najavi...
Engleska.
Zato se ta brojka 16J odnosno 12 foot pounds (12 stopa po libri, ludnica sa jedinicama za meru! Pa se stalno preracunavam) koristi kao maksimum snaga na FT / HFT takmicenjima.

Sad sve ima smisla