Izbor vazdušne puške

Koda

New member
Pozdrav,hteo bih da kupim vazdušnu pušku ali ima puno proizvodjača i modela i sto više gledam sve manje znam koju hoću

Hteo bih da bude sto jača i solidno precizna
Budžet je nekih 50.000-60.000 dinara
I da ima mogućnost montiranje optike

Moraš da se izjasniš za šta si,šta te zanima?Da li si za PCP,spring.I svaka puška ima mogućnost montiranja optičkog nišana.

Springericu bih zeleo,nije mi bitno da li je 4,5mm ili 5mm(u principu šta je bolje)

Razmišljao sam o diana ar8 ali sam procitao da ima veliki trzaj i da slomi optiku

Weihrauch HW50 - mozda malo vise nego tvoj budzet, ali dobijas cuveni Nemacki kvalitet (i mogucnost da ti natezna sina pojede sanduk. Kontraverzno.....)

Cometa Fenix 400 - ako hoces malo van sablona

Diana - na moju veliku zalost vise nema veze za Nemackom, nego se proizvodi u Kini, pa onda mozes i Remington Express, za mnogo manje para.

Weihrauch HW50 - mozda malo vise nego tvoj budzet, ali dobijas cuveni Nemacki kvalitet (i mogucnost da ti natezna sina pojede sanduk. Kontraverzno.....)

Cometa Fenix 400 - ako hoces malo van sablona

Diana - na moju veliku zalost vise nema veze za Nemackom, nego se proizvodi u Kini, pa onda mozes i Remington Express, za mnogo manje para.

Imao sam Fenixa i okej je.
3316a8c70c1d1f63b2afc3aea1f5d17d.jpg

0da0ec64fd5cc488bdd2f37bda6e2a76.jpg

f176d757925765411a57c445d65bb3a6.jpg

Ali nije to na istom tom nivou. Moja preporuka ide za HW50s ako to budzet dozvoljava. Ima na forumu u oglasima jednu 50s u 4.5mm i 7,5J za 40.000rsd..

Ja ih imam dve hw50s (Jednu sam dao caletu da se igra i ona je 5.5mm i stvarno na 25m grupe su 10-15mm. I jednu u 4.5mm u koju cu da ugradim Tbt maxi kit.)

989ff13ddc7ed4c5b1475e1f7fa4635c.jpg

Sto kaze @wooyadeen obavezno 4.5mm jer jeftinije su dijabole, veci i raznovrsniji ti je izbor

SM Spring-meister

Ja sam u Srbiji samo našao HW 95 de luxe u 4,5mm (mora da putujem 270km da bih je kupio)

Da li imate preporuku za neke druge proizvodjače

Ja sam u Srbiji samo našao HW 95 de luxe u 4,5mm (mora da putujem 270km da bih je kupio)

Da li imate preporuku za neke druge proizvodjače

Imas na forumu u oglasima za 40k 4.5mm HW50s koju Stojadin prodaje u novom stanju

SM Spring-meister

Никако кинеску 240 (зову је званично Тwo Forty откад су кинези купили Диану), ни мотком преко потока је не треба дирати. Има на форуму написано свашта о њој (углавном негативно) а притом је лошија по свим аспектима од HW30s (па чак и од HW30, јефтинијој и лошијој варијанти поменуте HW30s).

Можда је што јача пушка за почетак грешка али опет, некоме је гушт да гађа на 10 метара из става, некоме да на 50 гађа кофу или поклопац од веш машине и церека се од среће кад чује 'плинг' тако да то сам одабери шта желиш.
Углавном ти људи помињу Д категорију, дакле пушке мање снаге које се лакше могу укротити и где ћеш лакше савладати технику, и 4.5мм дијаболе које су јефтиније. И које ти неће баш одмах искршити оптику. 😃

Да резимирам, мој глас иде за HW30s, а ако си баш неки Јао Минг од два метра и двајес онда HW50s. Овде има људи од метар и деведесет+ што комотно користе HW30s, али то ћеш пробати у продавници па одлучити за себе.

Или чак HW57, мислим да од нових спрингерица Weihrauch нуди најбољи квалитет. И цене су спрам тога. 😃

Никако кинеску 240 (зову је званично Тwo Forty откад су кинези купили Диану), ни мотком преко потока је не треба дирати. Има на форуму написано свашта о њој (углавном негативно) а притом је лошија по свим аспектима од HW30s (па чак и од HW30, јефтинијој и лошијој варијанти поменуте HW30s).

Можда је што јача пушка за почетак грешка али опет, некоме је гушт да гађа на 10 метара из става, некоме да на 50 гађа кофу или поклопац од веш машине и церека се од среће кад чује 'плинг' тако да то сам одабери шта желиш.
Углавном ти људи помињу Д категорију, дакле пушке мање снаге које се лакше могу укротити и где ћеш лакше савладати технику, и 4.5мм дијаболе које су јефтиније. И које ти неће баш одмах искршити оптику.

Да резимирам, мој глас иде за HW30s, а ако си баш неки Јао Минг од два метра и двајес онда HW50s. Овде има људи од метар и деведесет+ што комотно користе HW30s, али то ћеш пробати у продавници па одлучити за себе.

Или чак HW57, мислим да од нових спрингерица Weihrauch нуди најбољи квалитет. И цене су спрам тога.

Skoz sam saglasan sa kolegom! Meni je Hw30s najboljih 300eur potrosenih ikada. Da izuzmemo ove vintage cevke koje imam...
b895efd5a6cd230f161d20245c63a0c8.jpg

Mozes malo da se igras i budzis kao ja pa to bude oziljna zezalica i kao laser precizna. A nije teska da se kod kuce rasklopi i "tjunira/sredi".

Ja sa njom na 17m gong od 2 cm gadjam iz stava

SM Spring-meister

Problem mi je sto nemam gde da kupim novu Hw30s ili HW57

Imam samo u pobudi Diana,comet i neke turske a da predjem put od 270km u jednom pravcu da bi kupio HW95 mi je puno(jedino ako neko ima u plisinu Paracin-Jagodina da prodaje)

Strpljen, spasen druze.

Ne zaleci se, samo da bi nesto uzeo, pa posle da se cudis sto rasipa kao sacmarica, i da se razocaras.

Ako nema nova Weihrauch, uzmi polovnu ali isprobaj kako grupise pre nego predas novce.

Ja u zivotu nisam novu pusku kupio :)

Pozdrav druze mozda bi bilo bolje da se kao i svi clanovi do sada predstavis u odeljko gde je to previdjeno pa ce ti se koleg javiti sa eventualnom pomoci oko kupovine

Problem mi je sto nemam gde da kupim novu Hw30s ili HW57

Imam samo u pobudi Diana,comet i neke turske a da predjem put od 270km u jednom pravcu da bi kupio HW95 mi je puno(jedino ako neko ima u plisinu Paracin-Jagodina da prodaje)

d1b4eb03f72d4423cc2c200d2f851454.png

cced96aed3cde3096c21d4710420bdcb.png

Jel si gledao uvoznike za Weihrauch Peloponez? Imaju i 57 i 30 koliko ja znam na stanju. A i ostale. Ako ti je put dalek sta da se radi druze moj onda je do lokacije , a ne do dostupnosti puske Ali vrede neces se pokajati! Napravis lep sto bi ameri rekli road-trip i udri

SM Spring-meister

po meni je hw30s savrsena mala puskica koju svako treba da ima. toliko :D

@BurekUSvemiru je svoju 30icu prodao i ponovo kupio jer je shvatio da se ne moze bez nje. Tako sam i ja mojj 50icu dao caletu i opet kupio jednu za sebe Tako da eto od nas dvojice mozes da zakljucis da smo zadovoljni kupci i korisnici HW pusaka

SM Spring-meister

Znaci uzimam HW35 samo koju (HW35,Hw35e ili HW35s)

Ne postoji HW35s. Imas izbor izmedju standardnog HW35 sa kundakom od Bukovog drveta. Ili HW35e sa kundakom od Hrastovog drveta. Moj predlog je ako mozes da kupis 35e. Lepse je odradjena i od boljeg i kvalitetnije drveta. A i dobijes fabricke drzace za remenik. Evo moja kako izgleda :
9e3efac5f7434d305b1fd2a4fbadc966.jpg

SM Spring-meister

Users who are viewing this thread

Back