SNOWPEAK P35 6,35mm

2. Kompresor koji sam uspeo da nađem na KP-u je "Vevor", mali kompaktni model koji će verovatno crći jednog dana ali ne uskoro - meni je ionako potrebno da punim cilindar puške koji je manji od 0.5l.

Za nekih 320 evra mogu da kažem da sam prezadovoljan - od 150 do 250 bara Vevoru treba oko 5-6 minuta, tako da ne stigne ni da se zagreje. Ono što takođe nisam očekivao je prilično dobra i detaljna dokumentacija na engleskom, nešto što 99% kineza nema.

3. Stabilnost sa stola je bila tako-tako u nekoliko gađanja koja sam imao, sa 25 i 40 metara. Najslabija tačka su oslonci, koji, koliko god ih punio svim i svačim, jednostavno ne drže oblik. Uz sve to, secati okolo sto koji je 10 kila i glomazan nije lako ni za zdravog čoveka u ranim dvadesetim.

Pretragom i pretragom i pretragom... sam uspeo da nađem najbolji odnos cena-kvalitet, što se tiče fotografskog tripoda velike nosivosti: https://fotodiskont.rs/proizvodi/st...88-180cm-20kg-video-stativ-fluidna-glava.html (u trenutku kupovine bio je 17 hiljada).

Uz taj tripod sam sa Alija poručio i "stegu", tj. hog saddle, koja se montira na tripod i tako formira platformu koja može da nosi i duplo težu pušku bez problema. Doduše, pošto je to bio Ali, trebalo je oko mesec dana da dođe, pa sam u međuvremenu na tripod montirao klasičnu račvu.

Attachments

• 2.jpg
    2.jpg
    179 KB · Views: 52
  • 3.jpg
    3.jpg
    218.6 KB · Views: 53
  • 4.jpg
    4.jpg
    156.5 KB · Views: 54
  • 6.jpg
    6.jpg
    120.1 KB · Views: 56
  • 7.jpg
    7.jpg
    151 KB · Views: 55
  • 8.jpg
    8.jpg
    139.8 KB · Views: 54
Last edited:
I sad, glavno pitanje - kakvi su rezultati? Kratko rečeno, puška je preciznija od mene. Ponekad sam uspevao da napravim divne male grupe od 9-10 mm, a ponekad MAAALO šire. Na 40m (sa stola, u dvorištu firme) se nisam proslavio - slika ispod je kada sam posle treže ili četvrte serije popizdeo, krenuo da pucam u istu metu još 32 dijabole i pretvorio i papir i drvo u konfete. (mete koje sam štampam imaju prečnik crnog kruga 35mm)

Na 25m zadnjih nekoliko nedelja je bilo mnogo bolje. Danas sam najzad pucao sa kompletnim tripodom i nisam zadovoljan sobom, jer osećam da ovo može mnogo bolje. Malo iznenađenje je i Baracuda Hunter, koju sam upotrebio iz dosade u zadnje 2 serije... i pokazala se odlično. Isprobavaću i nju i Exact King još, da vidim da li ću se poboljšati.

p.s.: iz nekog razloga (možda je do magacina?) nekoliko serija je prvi hitac išao ukoso, nagore i nadesno, dok bi ostale 4 dijabole bile grupisane - na slikama sa zadnjeg gađanja danas te flajere sam obeležio rimskim brojem 1 (I)

Attachments

• 01.jpg
    01.jpg
    167.1 KB · Views: 48
  • 02.jpg
    02.jpg
    135 KB · Views: 44
  • 04.jpg
    04.jpg
    110.4 KB · Views: 40
  • 03.jpg
    03.jpg
    122.5 KB · Views: 43
  • 11.jpg
    11.jpg
    119.2 KB · Views: 40
  • 12.jpg
    12.jpg
    112 KB · Views: 42
  • 13.jpg
    13.jpg
    117 KB · Views: 41
  • 14.jpg
    14.jpg
    105.9 KB · Views: 40
  • 15.jpg
    15.jpg
    189.6 KB · Views: 46
  • 21.jpg
    21.jpg
    247.5 KB · Views: 45
  • 22.jpg
    22.jpg
    134.9 KB · Views: 48
Last edited:
Ako ti ista znaci, moje iskustvo sa p35 je da bulpap kundaci bolje trpe bipod varijantu nego stativ. Ali msm da je to samo delimicno zadovoljavajuce resenje. Prosto takva vrsta kundaka je osmisljena prevashodno za pucanje "iz ruke". Tako da se ne sekiras mnogo za grupe. Treba dosta vezbe za tu pusku, nije to BR kundak...sportski pozdrav

Sent from my SM-A336B using Tapatalk

Pozdrav drugari, od skora sam vlasnik P35 u kalibru 5.5mm. Regulator je fabricki i setapovan na 125 bar, produzeni plenum i prosiren transfer port. Sa JSB 18.13 gr leti 280m/s, veoma precizna na 50m, dalje nisam probao, ali planiram ovih dana. Korisnih hitaca 45-47 posle ppolako pocinje da pada.
Puskom sam prezadovoljan za sada zahvaljujuci potpisu naseg velikog majstora iz Barica. instasize_250202164140.jpg

Do koiko jula je realno podici snowpeek p35 u .22cal,a da se neraspadne posle godinu dana?!! Sto bi rekli da ide svevto smooth!i ako neko moze da me kontaktira ili cenu neku odprilike kaze,skoro sam jevkupio nistanisam radio na njoj..pa eto .pozz i hvala grupu unapred

Послато са 2201117TY помоћу Тапатока

Do koiko jula je realno podici snowpeek p35 u .22cal,a da se neraspadne posle godinu dana?!! Sto bi rekli da ide svevto smooth!i ako neko moze da me kontaktira ili cenu neku odprilike kaze,skoro sam jevkupio nistanisam radio na njoj..pa eto .pozz i hvala grupu unapred

Отприлике 150, али не џула, већ пута, се месечно понови, да сваки нови члан мора да се прво представи у рубрици за то намењеној, па тек онда постави питање у некој од тема.

Послато са SM-A556B помоћу Тапатока

Као што Вам је колега Његош већ написао правила форума налажу да се нови члан прво представи у теми:

Uz duzno postovanje,ja sam ubedjen skoro da sam se predstavuo ,al moguce da nisam ovde mada...ne znam,moje ime je Aleksandar Peskan,par puta sam pitao nesto u vezi snowpeek p-35 5.5mm,ciji Sam vlasnik mozda godinu dana,sada imam problem jer mi se svasta nesto zaglavilo u samoj cevi..pa jel se moze i gde kupiti takva ili..,a moze i ako neko ima savet kako da izbacim iz cevi zaglavljeno drvence vatu,pa drvence duze sa kojim sam kuckao mada se bojim da je ne ostetim iznutra...

I sad, glavno pitanje - kakvi su rezultati? Kratko rečeno, puška je preciznija od mene. Ponekad sam uspevao da napravim divne male grupe od 9-10 mm, a ponekad MAAALO šire. Na 40m (sa stola, u dvorištu firme) se nisam proslavio - slika ispod je kada sam posle treže ili četvrte serije popizdeo, krenuo da pucam u istu metu još 32 dijabole i pretvorio i papir i drvo u konfete. (mete koje sam štampam imaju prečnik crnog kruga 35mm)

Na 25m zadnjih nekoliko nedelja je bilo mnogo bolje. Danas sam najzad pucao sa kompletnim tripodom i nisam zadovoljan sobom, jer osećam da ovo može mnogo bolje. Malo iznenađenje je i Baracuda Hunter, koju sam upotrebio iz dosade u zadnje 2 serije... i pokazala se odlično. Isprobavaću i nju i Exact King još, da vidim da li ću se poboljšati.

p.s.: iz nekog razloga (možda je do magacina?) nekoliko serija je prvi hitac išao ukoso, nagore i nadesno, dok bi ostale 4 dijabole bile grupisane - na slikama sa zadnjeg gađanja danas te flajere sam obeležio rimskim brojem 1 (I)
Na 25m ako je grupa veca od 7--8mm ili ne valja dijabola ili puska. Ako pucas sa stola, imas bipod i grupa ti 40mm tu nesto ne valja, pa ne mozes biti bas toliko los strelac.

Uz duzno postovanje,ja sam ubedjen skoro da sam se predstavuo ,al moguce da nisam ovde mada...ne znam,moje ime je Aleksandar Peskan,par puta sam pitao nesto u vezi snowpeek p-35 5.5mm,ciji Sam vlasnik mozda godinu dana,sada imam problem jer mi se svasta nesto zaglavilo u samoj cevi..pa jel se moze i gde kupiti takva ili..,a moze i ako neko ima savet kako da izbacim iz cevi zaglavljeno drvence vatu,pa drvence duze sa kojim sam kuckao mada se bojim da je ne ostetim iznutra...
Odnesi pusku kod Voje da ne napravis jos veci problem. Jeftinije ti nego da menjas cev ako se zezne.

Na 25m ako je grupa veca od 7--8mm ili ne valja dijabola ili puska. Ako pucas sa stola, imas bipod i grupa ti 40mm tu nesto ne valja, pa ne mozes biti bas toliko los strelac.
Izvinjavam se, nisam odmah spomenuo daljine - 35m (krov) i 40m (dvorište firme).

И болес' полако узима маха, добродошао међу нас пацијенте😁
Дa li neko moze da mi pomogne u vezi moje p35tice u kalibru .22,malo je reci da sam zagusio cev,al to je to u pitanju ,bojim se da sam je cak i malo ostetio ,tako da bih najradije krenuo u nabavku nove..e sada posto gde sam se na par mesta obratio ,a "bolest" jos nije uzela bas toliko "maha" ,ili lazem samog sebe :) ...,pa ako moze neka pomoc,kontakt ili kome da se obratim za novu,eto mozda bih jos dodao adapter posto ga nema da bih mogao neki prigus staviti,jer sam iz ns u zgradi zivim,pa...!?? Hvala vam unapred

Bila je cev kod mene, dijabole se nalaze u sredini cevi (nekoliko komada) sa obe strane ima ubačenog krša (drvenog i metalnog) kojim je neko pokušavao da izvadi olovo. Ja to ne mogu da izvadim a da ne oštetim cev. Preporučio sam Aleksandru novu cev.

Čisto znatiželje radi, šta bi se desilo kada bi neko uzeo da zagreva cev na temu topljenja olova kada se dijabole zaglave? Kontam u nekom momentu bi se olovo možda slilo niz cev, ali šta bi bilo sa brunom na primer? Ne verujem da bi samoj cevi išta bilo na tih nekih 400 stepeni?

Users who are viewing this thread

Back