Krštena C springerica za max 35.000 rsd

Malo sam neozbiljan, jer pitanje nije bilo koja je najbolja VP, nego veoma konkretno: Springerica za 35 000 rsd ?
A diskusija je otisla u pravcu zasto je Weihrauch najbolja puska na trzistu, i kako bi dobio nesto mnogo bolje da doplatis SAMO duplo.
Eh, pa to najlakse, tvoje pare da trosimo...

Malo sam neozbiljan, jer pitanje nije bilo koja je najbolja VP, nego veoma konkretno: Springerica za 35 000 rsd ?
A diskusija je otisla u pravcu zasto je Weihrauch najbolja puska na trzistu, i kako bi dobio nesto mnogo bolje da doplatis SAMO duplo.
Eh, pa to najlakse, tvoje pare da trosimo...

Budzet je 35.000, a HW30s je 33.500? O kojem duplo mi ovde pricamo?

SM Spring-meister

Na oglasima ti se pojavile Slavia 631 mod.77Lux za 33.000 dinara (na prodaju 5-6 komada) mozda je i to opciaj

Što se tiče cena tih Slavija to je nerealno.
Verovali ili ne u Rumuniji ta puška u fabričkom stanju ide od 50 do 100 eura i to samo zato jer je moraš kupiti preko ovlašćenog dilera i sa dozvolom iako je polovna.
Znam to jer sam često tamo.
Da ta fabrika još uvek radi koštala bi kao Cometa 220
Cene kao da su iz sarkofaga iz piramide izvađene

Last edited:
Ja sam predložio Weihrauch zbog načina upotrebe i gde će dečko koristiti,koliko sam razumeo on je sa sela ihoce da gadja kada krene u pčele ili na njivi da radi.sto znaci puska ima da stoji na zemlji,u traktoru itd

Da li si realan i shvataš li šta pišeš,pročitaš li post pre nego što ga objaviš?Predložio si i predlaži samo nemoj pisati gluposti bez potrebe.

Do juče si pitao ovo.Sada imaš dobru puškicu pozabavi se malo njom.Vežbaj,treniraj,uživaj.

B.png

Last edited:
Kako nije za sportsku upotrebu kad se 16 i 20j HW puske koriste na FT i HFT??

Kolega HW35 i slicne nisu lovacke puske!

Molim vas stvarno bez dezinformacija.. To sto je na celom svetu u par zemalja dozvoljen lov sa bilo kojim VP ne znaci da je to njena definicija...

HW35 npr je napravljena kao puska za streljanu davne 1951.. To sto joj je pojacana snaga nema veze sa lovom...

SM Spring-meister
HW 35 je te 1951 godine napravljena sa oprugom OD 23mm ,ID 15,8 mm I debljinom žice 3,6 mm i 26 koraka opruge.
Prečnik dihtunga klipa je 30mm
Tu oprugu i dihtung nosi i HW 80 samo sa dužim kompresionim prostorom.
Ako su to dimenzije za sportsko streljaštvo ja sam pogrešio...
I kad kupiš novu šta će joj nosači redenika na cevi i kundaku,da je nosaš po streljani?
U novije se sad stavljaju tanje opruge ,za prečnik klipa ne znam...

Last edited:
HW 35 je te 1951 godine napravljena sa oprugom OD 23mm ,ID 15,8 mm I debljinom žice 3,6 mm i 26 koraka opruge.
Prečnik dihtunga klipa je 30mm
Tu oprugu i dihtung nosi i HW 80 samo sa dužim kompresionim prostorom.
Ako su to dimenzije za sportsko streljaštvo ja sam pogrešio...
I kad kupiš novu šta će joj nosači redenika na cevi i kundaku,da je nosaš po streljani?
U novije se sad stavljaju tanje opruge ,za prečnik klipa ne znam...
Izvinjavam se, hteo sam reci nosači remnika a ne redenika

Users who are viewing this thread

Back